مهندس حیدر توکلی مدیر عامل گروه صنایع غذایی آی سودا از برندهای صاحب نام در زمینهی تولید انواع شكلات، آبنبات و تافی، كیک و كلوچه و …در یادداشت اختصاصی برای پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران ( ایفتاتی آی ) در مورد توانایی های بالقوه روستاها در تولید ملی و ارتقا امنیت غذایی جامعه نوشته است:
امنیت غذایی در سایه دو عامل فراوانی و استمرار در دسترس بودن است.
ما خوشبختانه کشور پهناوری با آب و هوای چهار فصل داریم. آب و خاک و نیروی انسانی و سرمایه لازم را برای دو عامل فوق ( تولید فراوان و مداوم بودن آن) داریم.
بکارگیری مناسب آن میتواند کشور را به این هدف برساند.
مثلا در بالای روستای ما شانجان منابع طبیعی دارای زمینهای بسیاری است. زمین و آب و هوای آن بسیار مناسب برای تولید بادام که آب چندانی نیاز ندارد و سایر محصولات کشاورزی میباشد.
نیروی جویای کار هم در روستا و منطقه به وفور یافت میشود.
امکان بالقوه تبدیل شدن این قسمت به بزرگترین محل تولید بادام کشور وجود دارد.
ولی این اتفاق چکونه باید شکل بگیرد؟
مواردی اینچنینی در سطح کشور آیا کم است؟
چه کسی و چگونه باید این کار را انجام دهد؟