یکشنبه, خرداد ۱۱, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    هشدار سازمان حفظ نباتات بر لزوم کنترل به‌موقع آفات کشاورزی

    هشدار سازمان حفظ نباتات بر لزوم کنترل به‌موقع آفات کشاورزی

    پشت پرده صف‌های طولانی خرید گوشت تنظیم بازار چیست؟

    پشت پرده صف‌های طولانی خرید گوشت تنظیم بازار چیست؟

    علت کمبود توزیع شیرخشک نوزاد چیست؟

    علت کمبود توزیع شیرخشک نوزاد چیست؟

    تولید گندم در کشت و صنعت مغان ۳۰ درصد افزایش یافت

    توسعه کشت دیم گندم در سطح ۶ میلیون هکتار در حال انجام است

    برنج قهوه‌ای؛ سالم‌تر یا پرخطرتر؟

    حذف واردات برنج‌های با کیفیت برای صرفه‌جویی ارزی

    وضعیت پسته کاران خراسان جنوبی؛ فقط دلالان را می‌خنداند

    ایران باید حرف اول پسته را در دنیا بزند

    اصلاح تورم با نظارت و رصد کلان بازار

    اصلاح تورم با نظارت و رصد کلان بازار

    مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی خبر داد؛ پرداخت ۹۰ درصد مطالبات گندمکاران؛ متوسط قیمت هر کیلو گندم ۲ هزار و ۵۲۸ تومان

    «طلای زرد» لرستان به بازار آمد؛ خرید تضمینی کلید خورد

    عرضه شکر ارزان‌تر از نرخ مصوب/ رکود بازار، قیمت‌ها را کاهشی کرد

    عرضه شکر ارزان‌تر از نرخ مصوب/ رکود بازار، قیمت‌ها را کاهشی کرد

    انتقاد دو نماینده مجلس از وضعیت نان

    اصلاح قیمت نان در راه است/ قیمت‌های پیشنهادی نان را به وزارت کشور اعلام کرده‌ایم

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    سلامت مغز به غذا ربط دارد؟/ پاسخ محققان بعد از هفت دهه تحقیق

    یک مطالعه جدید نشان داد که میان کیفیت رژیم غذایی افراد و توانایی‌های شناختی آنها در طول زندگی پیوندهای قوی وجود دارد. در این مطالعه از داده‌های جمع‌آوری‌شده حدود ۳۰۰۰ نفر استفاده شد که هفت دهه بررسی شدند.

    توسط هستی محمدمهدی پور
    تیر ۳۰, ۱۴۰۳
    در اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    سلامت مغز به غذا ربط دارد؟/ پاسخ محققان بعد از هفت دهه تحقیق

    طبق نوشته وب سایت «یورک آلرت» این مطالعه توسط محققان دانشگاه تافتس آمریکا انجام شد و نتایج آن در نشست سالانه انجمن آمریکایی تغذیه در شیکاگو که از ۲۹ ژوئن تا ۲ ژوئیه برگزار شده، اعلام شد.

    چه زمانی عملکرد شناختی مغز شروع به کاهش می‌کند؟

    عملکرد شناختی، کار ذهنی یا فرآیند کسب دانش و درک از طریق فکر، تجربه و حواس است و شامل جنبه‌های مختلف کارکردها و فرآیندهای فکری سطح بالا مانند توجه، حافظه، ادراک، تصمیم گیری، برنامه‌ریزی، تفکر، قضاوت درک، زبان، عملکرد بصری-مکانی و موارد دیگر می‌شود. عملکرد شناختی یا توانایی تفکر، می‌تواند تا میانسالی بهبود یابد، اما معمولاً پس از ۶۵ سالگی شروع به کاهش می‌کند. علاوه بر زوال شناختی مرتبط با افزایش سن، شرایط جدی‌تری مانند زوال عقل نیز می‌تواند ایجاد شود.

    محققان می‌گویند در پیش گرفتن رژیم غذایی سالم می‌تواند با کاهش استرس اکسیداتیو و بهبود جریان خون به مغز از سلامت مغز حمایت کند که شامل رژیم غذایی غنی از غذاهای گیاهی و حاوی سطوح بالایی از آنتی‌اکسیدان‌ها و چربی‌های تک اشباع نشده و چربی‌های چند اشباع نشده است.

    بررسی رژیم غذایی برای هفت دهه

    این تحقیق به شواهد فزاینده‌ای می‌پردازد که نشان می‌دهد درپیش گرفتن رژیم غذایی سالم می‌تواند به پیشگیری از بیماری آلزایمر و زوال شناختی مرتبط با افزایش سن کمک کند. در حالی که بیشتر تحقیقات قبلی در مورد این موضوع بر روی عادات غذایی افراد ۶۰ و ۷۰ ساله متمرکز شده، مطالعه جدید، اولین مطالعه‌ای است که رژیم غذایی و توانایی‌های شناختی را از ۴ تا ۷۰ سال را بررسی می‌کند.

    در تحقیق جدید، دانشمندان از داده‌های ۳۰۵۹ نفر در بریتانیا استفاده کردند که در کودکی در مطالعه‌ای به نام بررسی ملی سلامت و توسعه ثبت‌نام شده بودند. اعضای این گروه که «مجموعه متولدین بریتانیا در سال ۱۹۴۶» نامیده می‌شوند، بیش از ۷۵ سال داده‌هایی را در مورد دریافت رژیم غذایی، پیامدهای شناختی و سایر عوامل از طریق پرسشنامه و آزمایش ارائه کردند.

     

    نتایج تحقیق

    با تجزیه و تحلیل میزان تغذیه شرکت‌کنندگان در پنج نقطه زمانی و بررسی آن در برابر توانایی‌های شناختی‌شان در هفت نقطه زمانی، محققان دریافتند که کیفیت رژیم غذایی ارتباط تنگاتنگی با توانایی شناختی دارد. به عنوان مثال، حدود ۸ درصد از افرادی که از رژیم غذایی ناسالم پیروی می‌کردند، توانایی شناختی بالایی داشتند، در مقابل حدود ۷ درصد از افرادی که از رژیم غذایی سالم پیروی می کردند، با گذشت زمان از توانایی‌های شناختی کمتری در مقایسه با همسالان خود رنج می‌بردند.

    در حالی که اکثر مردم در طول بزرگسالی بهبود مستمری را در کیفیت رژیم غذایی خود تجربه می‌کنند، محققان خاطرنشان می‌کنند که تفاوت‌های جزئی در کیفیت رژیم غذایی دوران کودکی ممکن است الگوهای رژیم غذایی بهتر یا بدتر را تعیین کند که یک فرد در دوره های بعدی زندگی خود از آن پیروی می‌کند.

    کلی کارا، دارای مدرک مدرک پی‌اچ‌دی از دانشکده علوم تغذیه و سیاست جرالد جی و دوروتی آر فریدمن دانشگاه تافتس می‌گوید: این نشان می‌دهد که مصرف مواد مغذی در اوایل زندگی بر تصمیمات غذایی ما بعدها در زندگی تأثیر می‌گذارد و اثرات انباشتگی رژیم غذایی با توسعه توانایی‌های شناختی ما مرتبط است.

    برای ارزیابی کیفیت رژیم غذایی، محققان از شاخص تغذیه سالم در سال ۲۰۲۰ استفاده کردند که میزان تطابق رژیم غذایی افراد با دستورالعمل‌های غذایی آمریکایی‌ها در سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۵ را مقایسه می‌کند. ملاحظه شد شرکت‌کنندگانی که با گذشت زمان توانایی‌های شناختی بالاتری نسبت به همسالان خود داشتند، تمایل بیشتری به خوردن غذاهای توصیه‌شده مانند سبزیجات، میوه‌ها، حبوبات و غلات کامل و مقادیر کمتر سدیم، قندهای افزوده‌شده و غلات تصفیه‌شده داشتند.

    سرویس خبری : علمی – تغذیه و سلامت 

    منبع: سلامت نیوز
    برچسب ها: آلزایمرآنتی اکسیدانرژیم غذایی سالمرژیم گیاهیسلامتسلامت مغزصنایع تبدیلی و تکمیلیعلمی - تغذیه و سلامتکاهش استرسکیفیت رژیم غذایی
    پست قبلی

    نوشیدنی‌های حاوی قند به سلامتی آسیب می‌زند

    پست بعدی

    خلا رقم اصلاح شده گیاهان دارویی در کشور

    هستی محمدمهدی پور

    مربوطه پست ها

    راهنمای جامع تغذیه و رژیم غذایی: سفری به سوی سلامتی و تناسب اندام
    اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    راهنمای جامع تغذیه و رژیم غذایی: سفری به سوی سلامتی و تناسب اندام

    توسط هانیه سیفی مجد
    خرداد ۸, ۱۴۰۴
    0

    به گزارش دکتر کرمانی طبق آمار سازمان بهداشت جهانی (WHO)، بیماری‌های غیرواگیر مانند بیماری‌های قلبی، دیابت و برخی از انواع...

    بیشتر بخوانید
    چطور کیک بخوریم که وزن کم کنیم؟

    چطور کیک بخوریم که وزن کم کنیم؟

    خرداد ۸, ۱۴۰۴
    شرکت پشتیبانی امور دام تخم مرغ مازاد را خریداری کند

    متفورمین، تخم‌گذاری مرغ‌ها را افزایش می‌دهد

    خرداد ۸, ۱۴۰۴
    گریپ‌فروت؛ ترش و شیرینِ شفابخش

    گریپ‌فروت؛ ترش و شیرینِ شفابخش

    خرداد ۶, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    تشکیل کنسرسیوم‌های تخصصی برای تنوع‌بخشی به سبد گیاهان دارویی و طب سنتی

    خلا رقم اصلاح شده گیاهان دارویی در کشور

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    قیمت لوبیا چیتی به ۳۲۰ هزارتومان رسید

    لوبیا دانه‌ای ۱۷۵ تومان شد

    اردیبهشت ۳۱, ۱۴۰۴
    هدفگذاری کاشت ۶ هزار هکتار پیاز در جنوب کرمان/ راهکار جلوگیری از زیان کشاورزان چیست؟

    خرید توافقی پیاز کلید خورد

    اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۴
    ۲۰ هزار تن شیرخشک در انبارها موجود است

    شیرخشک کودک برای جلوگیری از قاچاق به اقلام کالابرگ اضافه شود

    اردیبهشت ۱۳, ۱۴۰۴
    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    رد پای گوشت وارداتی در بازار | گوشت قرمز چقدر گران شد؟

    اردیبهشت ۲۷, ۱۴۰۴
    سطح مبارزه علیه ملخ‌های بومی به ۸۸ هزارهکتار رسید

    سطح مبارزه علیه ملخ‌های بومی به ۸۸ هزارهکتار رسید

    خرداد ۸, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.