جمعه, خرداد ۹, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    راهکار دستیابی به خودکفایی ۴ محصول کشاورزی چیست؟

    راهکار دستیابی به خودکفایی ۴ محصول کشاورزی چیست؟

    خراسان‌جنوبی پیشگام پرورش ماهی در منابع آبی محدود

    خراسان‌جنوبی پیشگام پرورش ماهی در منابع آبی محدود

    سطح مبارزه علیه ملخ‌های بومی به ۸۸ هزارهکتار رسید

    سطح مبارزه علیه ملخ‌های بومی به ۸۸ هزارهکتار رسید

    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    مرغداران با دپوی تخم مرغ در واحد‌ها رو‌به‌رو هستند

    کالا‌های اساسی باید با کمترین قیمت به دست مصرف کننده برسد

    کالا‌های اساسی باید با کمترین قیمت به دست مصرف کننده برسد

    راهنمای جامع تغذیه و رژیم غذایی: سفری به سوی سلامتی و تناسب اندام

    راهنمای جامع تغذیه و رژیم غذایی: سفری به سوی سلامتی و تناسب اندام

    چطور کیک بخوریم که وزن کم کنیم؟

    چطور کیک بخوریم که وزن کم کنیم؟

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    ایران یازدهمین تولیدکننده مرغ در دنیا/ پتانسیل تامین ۵۰۰ هزارتن مرغ به بازار‌های منطقه فراهم شد

    معاون وزیر جهاد اعلام کرد؛ کاهش ۳۰ درصدی مصرف گندم در بخش صنف و صنعت با اصلاح یارانه

    گندمکاران ۳۳ همت از دولت طلبکارند

    الزام تولیدکنندگان به درج وزن خالص بر روی محصولات

    عدم توزیع شکر از یک ماه گذشت+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    این میان وعده ها را هرگز به کودکان ندهید!

    تغذیه مهمترین نقش را در رشد جسمی افراد دارد و رعایت نکات مهم تغذیه‌ای و انتخاب میان وعده مناسب به ویژه در دوران کودکی از اهمیت زیادی برخوردار است؛چراکه این دوران، دوران شکل گیری بنیان سلامت در کودکان است و اگر مصالح تغذیه‌ای خوبی در آن مورد استفاده قرار گیرد در نهایت محصول بدست آمده، کودکی سلامت و قبراق و سرحال خواهد بود.در این گزارش به شما آموزش می‌دهیم که چه میان وعده‌هایی را از سبد تغذیه کودکان خارج کنید و به جای آن چه مصرف کنید.

    توسط هانیه سیفی مجد
    مهر ۲۶, ۱۴۰۱
    در اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    چند خوراکی مضر برای کودکان در فصل سرما

    تغذیه مهمترین نقش را در رشد جسمی فرد دارد و رعایت نکات مهم تغذیه‌ای به ویژه در دوران کودکی از اهمیت زیادی برخوردار است؛چراکه این دوران،دوران شکل گیری بنیان سلامت در کودکان است و اگر مصالح تغذیه‌ای خوبی در آن مورد استفاده قرار گیرد در نهایت محصول بدست آمده کودکی سلامت و قبراق و سرحال خواهد بود.

    در این میان والدین زیادی هستند که متاسفانه به تغذیه و میان وعده فرزندان خود به ویژه کودکان در حال رشد اهمیتی نمی‌دهند.

    البته بسیاری افراد تا موضوع تغذیه صحیح و ضرورت رعایت نکات مهم و صحیح تغذیه را می‌شنوند بحث گران بودن مواد غذایی را مطرح کرده و عنوان می‌کنند توانایی خرید منابع غذایی مفید را ندارند؛ البته ما منکر گران بودن مواد غذایی مختلف نیستیم و این موضوع را همگان احساس می‌کنند اما باید دقت کنیم که همین والدین معترض به گران بودن مواد غذایی هر روز با صرف هزینه‌های چند ده هزار تومانی اقدام به خرید تنقلات و خوراکی‌های بی ارزش و غیر مفیدی می‌کنند؛ در حالی که اگر کمی تامل و دقت کنند می‌توانند این هزینه هر روزه را به خرید میوه‌های مختلف اختصاص دهند تا از قبل مصرف این مواد غذایی مفید انرژی مطلوب و فوائد فراوان آن نصیب کودکان شود و سلامتی آنها را بیشتر تضمین کند. مثلا می‌توان هزینه 12 هزار تومانی خرید یک چیپس را به خرید 2 موز اختصاص داد و …

    یادمان باشد به دلیل شکل گیری عادات غذایی در سنین پایین از همین زمان باید مواد غذایی سالم را در اختیار کودک قرار داد و به تامین مواد مغذی موردنیاز او در وعده‌های اصلی و میان وعده‌های غذایی توجه کرد.

    در گزارش پیشرو به شما آموزش می‌دهیم که چگونه میان وعده های مغذی را به کودکانتان در خانه و مدرسه بدهید و چه مواد بی ارزش را از سبد تغذیه آنها حذف کنید.

    مصرف تنقلات تجاری کم ارزش به دلیل زیادی نمک، چربی و شکر موجب بیماری‌های قلبی- عروقی، چاقی، پرفشاری خون، پوکی استخوان و افزایش کلسترول خون در دوران بزرگسالی می‌شود

    استفاده از یک میان وعده با ارزش غذایی مناسب نظیر، شیر، میوه و خرما در برنامه غذایی کودک موجب رشد جسمی و مغزی او می‌شود؛ در حالی که مصرف تنقلات کم ارزش به عنوان میان وعده موجب کاهش دریافت مواد مغذی لازم از جمله پروتئین، ویتامین و املاح شده و زمینه را برای تاخیر رشد کودک فراهم می‌کند.

    از سوی دیگر، مصرف تنقلات تجاری کم ارزش به دلیل زیادی نمک، چربی و شکر موجب بیماری‌های قلبی- عروقی، چاقی، پرفشاری خون، پوکی استخوان و افزایش کلسترول خون در دوران بزرگسالی می‌شود. به علاوه اینگونه تنقلات دارای افزودنی‌های رنگی، نگهدارنده‌ها و طعم دهنده‌های مصنوعی است که مصرف بی رویه آن موجب پرتحرکی کودکان می‌شود.

    جایگاه و اهمیت میان وعده‌های غذایی در برنامه غذایی کودکان چیست؟

    میان وعده، غذای مختصری است که بین دو وعده غذا اصلی مصرف می‌شود. از آن جایی که معده کودک کوچک ولی نیاز او به انرژی بالاست، با خوردن سه وعده اصلی غذا نیازهای تغذیه ای او تامین نمی‌شود. با این حال به یاد داشته باشیم که میان وعده تنها سهم کوچکی در تامین نیازهای غذایی کودک دارد و هیچگاه نمی‌تواند جایگزین وعده غذای اصلی شود.

    میان وعده‌های نظیر شکلات، آب نبات، شیرینی و چیپس فقط حاوی انرژی بوده و ارزش غذایی دیگری ندارد

    بنابراین در انتخاب نوع میان وعده باید دقت شود؛ کودکان باید در هر روز دست کم پنج وعده غذا شامل سه وعده اصلی (صبحانه، ناهار، شام) و دو میان وعده مصرف کنند.

    برای انتخاب میان وعده کودکان به چه نکاتی توجه کنیم؟

    میان وعده‌ها را از هر چهار گروه اصلی غذایی (گروه شیر و لبنیات، گروه نان و غلات، گروه گوشت، حبوبات، تخم مرغ و مغزها، گروه میوه‌ها و گروه سبزی‌ها) انتخاب کنیم تا تنوع و تعادل در رژیم غذایی او ایجاد شده و بخشی از مواد مغذی مورد نیاز از این طریق تامین شود.

    دست کم پانزده دقیقه زمان برای خوردن میان وعده در نظر بگیریم.

    بین وعده‌های اصلی و میان وعده، دست کم دو ساعت فاصله بگذاریم. در صورتی که فاصله مصرف میان وعده تا وعده غذایی اصلی کم باشد کودک احساس سیری کرده و از مصرف غذاهای اصلی خودداری می‌کند.

    میان وعده‌های نظیر شکلات، آب نبات، شیرینی و چیپس فقط حاوی انرژی بوده و ارزش غذایی دیگری ندارد. بنابراین از دادن آن به کودک پرهیز کنیم، زیرا سبب اضافه وزن و چاقی او می‌شود.

    میان وعده می‌تواند عادات غذایی درست یا نادرست را در کودک ایجاد کند

    میان وعده می‌تواند عادات غذایی درست یا نادرست را در کودک ایجاد کند. با توجه به اینکه کم خونی ناشی از فقر آهن یکی از مشکلات تغذیه‌ای کودکان و یکی از دلایل اصلی آن استفاده از برنامه غذایی نامناسب است، انتخاب میان وعده مناسب مانند انواع خشکبار و مغزها همراه با میوه‌ها موجب افزایش آهن دریافتی کودک می‌شود.

    اگر کودک در بین وعده‌های غذای اصلی و میان وعده احساس تشنگی کرد به او آب بدهیم، زیرا در صورت مصرف آب میوه احساس سیری کرده و از مصرف غذای اصلی خودداری می‌کند.

    چه میان وعده‌هایی برای کودکان نامناسب است؟

    پفک، چیپس، ساندویچ‌های سوسیس و کالباس، نوشابه‌های گازدار، آب میوه‌های صنعتی و شربت‌های خیلی شیرین، یخمک، لواشک، آلوچه و تمبرهندی از تنقلات و میان وعده‌های نامناسب بوده که رشد کودکان را مختل می‌کند.

    تنقلات شور علاوه بر کاهش اشتها، ذائقه کودک به طعم شوری عادت داده احتمال ایجاد عارضه در سنین بزرگسالی به ویژه پرفشاری خون را بیشتر می‌کند.

    خوردن مواد غذایی شیرین مانند شیرینی، شکلات و آب نبات نیز در کودکان در حد متوسط مجاز است، زیرا مصرف بی رویه این مواد ذائقه کودک را به خوردن مواد شیرین عادت داده و سبب پوسیدگی دندان می‌شود.

    مصرف غذاهای چرب موجب اضافه وزن و چاقی در سنین کودکی و بزرگسالی و بیماری‌های مزمن متعاقب آن می‌شود.

    مصرف بی رویه نوشابه، به ویژه همراه با مواد غذا علاوه بر سیری کاذب جذب مواد مغذی مانند کلسیم را کاهش می‌دهد.

    کدام میان وعده‌ها برای کودکان مناسب است؟

    انواع غلات بو داده مانند برنجک، ذرت بو داده، گندم برشته و موارد مشابه

    انواع بیسکوئیت ساده و سبوس دار که بهتر است از نوع بدون کرم، کیک و کلوچه‌های خانگی انتخاب شود.

    حبوبات بو داده و برشته مانند عدس برشته شده و نخودچی، انواع مغزها مانند گردو و فندق؛ چراکه این مواد غذایی می‌تواند بخشی از پروتئین موردنیاز روزانه را تامین کند.

    شیر همراه با بیسکوئیت، کیک یا کلوچه

    انواع میوه‌های تازه و خشک مانند سیب، پرتقال، خرما، توت، برگه‌ها، قیسی و انجیر

    انواع ساندویچ تهیه شده با سبزی‌های مختلف مانند نان و پنیر و سبزی، نان و پنیر و گوجه فرنگی، نان و پنیر و خیار، نان و تخم مرغ و گوجه فرنگی و موارد مشابه

    آب میوه‌های طبیعی

    سالاد شامل انواع سبزی‌های همراه با ماست

    دوغ

    دقت کنید! داشتن تغذیه مطلوب و پرهیز از همه چیز خوری و درهم خوری و استفاده از مواد غذایی مغذی، راه داشتن سلامت جسمی و روحی است و با توجه به این موضوع است که می‌توانیم کودکی سرحال و شاداب داشته باشیم و باید برای همیشه تنقلات بی فایده و بی خاصیت را از سبد تغذیه فرزندانمان حذف کنیم.

    سرویس خبری:تغذیه و سلامت

    • بیشتر بخوانید:
    • رژیم گرفتن کودکان ممنوع
    منبع: سلامت نیوز
    برچسب ها: تغذیهکودکانمیان وعده
    پست قبلی

    خوردن این میوه پاییزی را از دست ندهید

    پست بعدی

    عملیاتی شدن طرح زمین خواری

    هانیه سیفی مجد

    مربوطه پست ها

    راهنمای جامع تغذیه و رژیم غذایی: سفری به سوی سلامتی و تناسب اندام
    اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    راهنمای جامع تغذیه و رژیم غذایی: سفری به سوی سلامتی و تناسب اندام

    توسط هانیه سیفی مجد
    خرداد ۸, ۱۴۰۴
    0

    به گزارش دکتر کرمانی طبق آمار سازمان بهداشت جهانی (WHO)، بیماری‌های غیرواگیر مانند بیماری‌های قلبی، دیابت و برخی از انواع...

    بیشتر بخوانید
    چطور کیک بخوریم که وزن کم کنیم؟

    چطور کیک بخوریم که وزن کم کنیم؟

    خرداد ۸, ۱۴۰۴
    شرکت پشتیبانی امور دام تخم مرغ مازاد را خریداری کند

    متفورمین، تخم‌گذاری مرغ‌ها را افزایش می‌دهد

    خرداد ۸, ۱۴۰۴
    گریپ‌فروت؛ ترش و شیرینِ شفابخش

    گریپ‌فروت؛ ترش و شیرینِ شفابخش

    خرداد ۶, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    احتمال توقف کامل کشاورزی در عراق به علت کم‌آبی

    عملیاتی شدن طرح زمین خواری

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    قیمت جدید تخم‌مرغ اعلام شد

    قیمت جدید تخم‌مرغ اعلام شد

    اردیبهشت ۲۸, ۱۴۰۴
    یک متخصص تغذیه عنوان کرد؛ زیاده روی در خوردن گوجه سبز برای چه کسانی مضر است

    قیمت میوه‌های نوبرانه ۳۰ درصد کاهش یافت

    اردیبهشت ۱۱, ۱۴۰۴
    افزایش ۷۰ تا ۱۲۰ درصدی قیمت حبوبات/ واردات حبوبات هم مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد

    ثبت‌سفارش حبوبات آغاز شد

    اردیبهشت ۲۷, ۱۴۰۴
    صادرات غلات اوکراین از طریق راه‌آهن انجام می‌شود

    خرید یک میلیون و ۳۵۵ هزار تن گندم در خوزستان/ پرداخت تاکنون ۵ همت از مطالبات

    اردیبهشت ۲۹, ۱۴۰۴
    پتانسیل تولید یک میلیون و ۹۰۰ هزارتن خرما در کشور وجود دارد

    پتانسیل تولید یک میلیون و ۹۰۰ هزارتن خرما در کشور وجود دارد

    خرداد ۴, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.