سه شنبه, خرداد ۲۰, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    ۱۳۰ سازه آبخیزداری در بشاگرد هرمزگان آبگیری شد

    آبخیزداری در تمامی کشور موفقیت آمیز نیست

    انتقاد دو نماینده مجلس از وضعیت نان

    نامه رسمی مبنی بر افزایش قیمت نان به اتاق اصناف ارسال نشده است

    کاهش ۴۵ درصدی مصرف کود کشاورزی با نوآوری نانو

    کاهش ۴۵ درصدی مصرف کود کشاورزی با نوآوری نانو

    خسارت بیش از ۱۰ هزار میلیاردی خشکسالی به محصولات لرستان

    خسارت بیش از ۱۰ هزار میلیاردی خشکسالی به محصولات لرستان

    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    واردکنندگان برنج در انتظار ارز؛ انجمن خواستار اقدام فوری شد

    بنیانگذار گروه زر: تحریم‌ها ما را متوقف نکرد، قوی‌تر کرد

    بنیانگذار گروه زر: تحریم‌ها ما را متوقف نکرد، قوی‌تر کرد

    یک پای عرضه اینترنتی اقلام اساسی می لنگد!

    مجلس مخالفت کرد؛ افزایش قیمت کالاهای اساسی در راه است؟

    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج

    برنج چرا گران شد؟ | خرید اعتباری برنج در بن‌بست

    قیمت هر شانه تخم مرغ ۳۰ عدد بسته بندی ۱۱۸ هزارتومان اعلام شد

    نرخ منطقی هر شانه تخم مرغ برای مصرف کننده ۱۵۰ هزارتومان

    آغاز واردات گوشت قرمز گرم از روسیه و پاکستان

    ۵ درصد کسری گوشت قرمز از طریق واردات تامین می‌شود

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    انجماد سریع یا IQF، اعجازی در حفظ طعم، کیفیت و ارزش مواد غذایی

    در فرایند نگه‌داری مواد غذایی، تکنیکی برنده است که در حفظ تازگی و طعم مواد غذایی، توانایی بالایی داشته باشد. امروزه این IQF است که به‌عنوان تکنیک برتر انجماد مواد غذایی شناخته می‌شود.

    توسط هستی محمدمهدی پور
    آبان ۱۳, ۱۴۰۲
    در اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    انجماد سریع یا IQF، اعجازی در حفظ طعم، کیفیت و ارزش مواد غذایی

    «انجماد سریع انفرادی» یا IQF انقلابی در فرایند انجماد و مصرف مواد غذایی، از میوه‌ها و سبزیجات گرفته تا غذاهای دریایی، مرغ و محصولات پخته‌شده ایجاد کرده است. بیایید به دنیای فناوری IQF وارد شویم و کشف کنیم که IQF چگونه جادو می‌کند.

    انجماد سریع انفرادی یا IQF که اختصاری از عبارت Individual Quick Freezing است و در ایران با نام «انجماد سریع» شناخته می‌شود، روشی برای فراوری و نگهداری محصولات غذایی است که با بهره‌مندی از مزایای مختلف، به بهترین روش انجماد تبدیل شده است.

    چرا انجماد «سریع»؟

    در روش انجماد سریع فردی (IQF)، محصولات در دمای بسیار پایین منجمد می‌شوند تا از انجماد سریع و حفظ کیفیت محصول اطمینان حاصل شود. به‌طور معمول، دمای انجماد در سیستم‌های IQF بسته به نیازهای خاص محصول، از -30 درجه سانتی‌گراد تا -40 درجه سانتی‌گراد یا حتی کمتر است. این دماهای پایین امکان انجماد فوری و کارآمد را فراهم می‌کند که برای تشکیل کریستال‌های کوچک یخ و حفظ بافت و کیفیت غذا ضروری است.

    اما منظور از Individual یا انفرادی چیست؟

    یکی از ویژگی‌های برجسته فناوری IQF تقسیم‌بندی سفارشی است. غذاهای منجمدشده با استفاده از این روش از یکدیگر جدا می‌مانند و از جمع‌شدن و چسبیدن آنها به یکدیگر جلوگیری می‌شود. این بدان معناست که شما می‌توانید ماده غذایی مورد نظر را به‌راحتی به اندازه یا تعداد مورد نیاز خود بدون آب‌کردن کل بسته، از آن خارج کنید. به این ترتیب ضایعات مواد غذایی کاهش پیدا کرده و استفاده از آن آسان‌تر است. ازاین‌رو در نام‌گذاری این روش از واژه Individual معادل با فردی یا تک‌به‌تک استفاده شده است.

    مزایای روش انجماد سریع تک‌به‌تک یا IQF چیست؟

    حفظ تازگی و کیفیت: قلب موفقیت IQF توانایی آن در حفظ کیفیت غذا است. برخلاف روش‌های انجماد سنتی که به دلیل انجماد آهسته و تشکیل کریستال‌های یخ بزرگ، می‌توانند باعث آسیب سلولی شوند، IQF هر قلم را جداگانه و به‌سرعت منجمد می‌کند. فرایند انجماد سریع با ایجاد کریستال‌های یخ کوچک، از آسیب سلولی جلوگیری می‌کند و به حفظ بافت، طعم و ارزش های تغذیه ای ماده غذایی می‌انجامد.

    عدم چسبندگی مواد غذایی به یکدیگر: برخلاف روش‌های سنتی انجماد که در آن غذاها می‌توانند به هم بچسبند، IQF تضمین می‌کند که هر بخش جداگانه، به‌طور مستقل منجمد شود. این کار از چسبیدن اقلام به هم جلوگیری می‌کند و استفاده از مقدار دلخواه ماده غذایی را آسان‌تر می‌کند.

    حفظ ویتامین‌ها و مواد مغذی: انجماد سریع، قرار گرفتن ویتامین‌ها و مواد مغذی را در شرایطی که می‌تواند باعث تخریب شود به حداقل می‌رساند. از طرفی قرار گرفتن غذا در معرض اکسیژن می‌تواند به تخریب مواد مغذی کمک کند. انجماد سریع میزان قرار گرفتن غذا در معرض اکسیژن را کاهش می‌دهد؛ این امر به‌ویژه برای حفظ کیفیت ویتامین‌های حساس مانند ویتامین C مهم است.

    جلوگیری از رشد باکتری و ایجاد فساد: انجماد سریع با فناوری IQF نه تنها طراوت را حفظ می‌کند، بلکه ایمنی مواد غذایی را نیز افزایش می‌دهد. کاهش سریع دما رشد باکتری‌های مضر را کم کرده و غذاهای IQF را به گزینه‌ای امن برای مصرف‌کنندگان تبدیل می‌کند.

    حفظ شکل اصلی محصول: در مواد غذایی مانند میوه‌ها و سبزیجات، انجماد سریع باعث حفظ شکل اصلی آنها می‌شود که برای مصرف‌کننده جذابیت دارد.

    عمر مفید طولانی‌تر: غذاهای IQF معمولاً در مقایسه با غذاهای منجمد معمولی ماندگاری طولانی‌تری دارند.

    راحتی: مصرف غذاهای IQF برای مصرف‌کنندگان راحت‌تر هستند. برخلاف اقلام منجمد معمولی که اغلب نیاز به ذوب گسترده دارند، غذاهای IQF را می‌توان مستقیماً پس از خروج از فریزر استفاده کرد. این راحتی باعث صرفه‌جویی در زمان می‌شود و حفظ تازگی غذا را تضمین می‌کند.

    به‌طور خلاصه، فناوری IQF پیشرفتی قابل توجه در روش‌های انجماد است که مزایایی مانند کیفیت برتر غذا و نیز راحتی و کاهش ضایعات مواد غذایی را به ارمغان آورده نقش مهمی در حفظ طعم و بافت غذاهای منجمد دارد ، به طوریکه آن را به ابزاری ارزشمند در محیط ‌های صنعتی و خانگی تبدیل می‌کند.

    خوشبختانه این روش در کشور ما نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. شرکت «سفره رنگین دریا» با نام تجاری «مارین» نیز دیر بازی است محصولات غذایی خود را با تکنولوژی IQF منجمد می‌کند تا غذاهایی فوری، سالم و مطابق با استانداردهای کیفی را به دست هموطنان برساند. مارین که به‌عنوان اولین تولیدکننده میگو سوخاری در سال 1381 آغاز به کار کرد، در حال حاضر غذاهای نیمه‌آماده مختلفی شامل انواع سوخاری (فیله مرغ سوخاری، شنیسل، ناگت، …) فلافل، سیب‌زمینی سرخ‌کرده منجمد و … را تهیه می‌کند و در تلاش برای ارائه غذاهایی خوشمزه و سالم است که هم مناسب مصرف توسط تمام گروه‌های سنی باشد، هم زمان آماده‌سازی کوتاهی داشته باشد تا به افراد پرمشغله در آماده‌سازی غذاهای باکیفیت کمک کند.

    تمام محصولات مارین به روش انجماد سریع (IQF) آماده می‌شوند که علاوه‌بر حفظ تازگی و ارزش غذایی مواد خوراکی، آنها را از هرگونه ماده نگه‌دارنده بی‌نیاز می‌کند.

    سرویس خبری: علمی – تغذیه و سلامت 

    • بیشتر بخوانید:
    • غذاهای منجمد می‌توانند منبع غذایی سالم و مفیدی باشند، اگر
    • هر آنچه باید درباره انجماد مواد غذایی بدانید

    منبع: سلامت نیوز
    برچسب ها: IQFانجماد سریعانجماد مواد غذاییتغذیهحفظ ویتامینصنایع تبدیلی و تکمیلیعلمی - تغذیه و سلامتکیفیت
    پست قبلی

    افزایش ۱۷ درصدی صادرات محصولات لبنی | شیر و خامه در صدر

    پست بعدی

    گزارش جدید محققان؛ رژیم غذایی فستینگ برای کاهش وزن افراد دیابتی مناسب است رژیم غذایی فستینگ برای کاهش وزن افراد دیابتی مناسب است

    هستی محمدمهدی پور

    مربوطه پست ها

    20 خاصیت جادویی زردچوبه!
    اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    زردچوبه؛ ادویه‌ای طلایی برای کاهش التهاب و محافظت از قلب

    توسط هانیه سیفی مجد
    خرداد ۱۸, ۱۴۰۴
    0

    زردچوبه، این ادویه زردرنگ باستانی که قرن‌هاست در طب سنتی استفاده می‌شود، امروز با پشتوانه تحقیقات علمی، جایگاهی تازه در...

    بیشتر بخوانید
    ذرت را کباب کنیم یا بخار پز؟

    ذرت؛ نیروگاه طبیعی انرژی برای همه سنین

    خرداد ۱۸, ۱۴۰۴
    تولید خرما به یک‌ میلیون و ۲۰۰ هزار تن می‌رسد

    خرما؛ انرژی سالم در بسته‌ای کوچک

    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    ملون متهم بی‌گناه! واقعیت‌هایی درباره تراریخته نبودن و فواید شگفت‌انگیز ملون

    ملون متهم بی‌گناه! واقعیت‌هایی درباره تراریخته نبودن و فواید شگفت‌انگیز ملون

    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    درمان‌های خانگی برای کاهش چربی ناحیه شکم

    گزارش جدید محققان؛ رژیم غذایی فستینگ برای کاهش وزن افراد دیابتی مناسب است رژیم غذایی فستینگ برای کاهش وزن افراد دیابتی مناسب است

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    ایران رتبه ۷۹ تولید محصولات ارگانیک جهان را دارد

    کشاورزی ارگانیک؛ راهی برای حفظ زمین و سلامت مردم

    خرداد ۱۰, ۱۴۰۴
    کفیر، کلید کاهش مشکلات گوارشی و ارتقای سلامت روده

    کفیر، کلید کاهش مشکلات گوارشی و ارتقای سلامت روده

    اردیبهشت ۲۳, ۱۴۰۴
    توزیع ماکارونی به روال گذشته بازگشت/ تکذیب افزایش نرخ روغن آفتابگردان

    مصوبه کارگروه ارزی درباره رسیدگی به ارزش کالاهای اساسی ابلاغ شد

    اردیبهشت ۲۲, ۱۴۰۴
    پیش بینی رشد سالانه ۲.۷ درصدی بخش کشاورزی ایران تا ۲۰۲۴/ عبور تولید گندم ایران از مرز ۱۸ میلیون تن

    خرید گندم در خوزستان از یک میلیون و ۲۰۵ هزار تن گذشت

    اردیبهشت ۲۱, ۱۴۰۴
    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    گندمکاران ۳۳ همت از دولت طلبکارند/ پیشنهاد پرداخت تشویقی به کشاورزان

    خرداد ۸, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.