همانطور که داشتن عادات غذایی سالم برای تناسب اندام یا کاهش وزن مهم است، خوردن غذاها به روش صحیح نیز بسیار هائز اهمیت است.
وقتی صحبت از حفظ یک رژیم غذایی سالم می شود، سوپر غذاها به دلیل فواید بی شماری که برای سلامتی دارند در کانون توجه قرار گرفته اند. این مواد غذایی فوق العاده مملو از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان هایی هستند که می توانند سلامتی شما را تقویت کنند. با این حال، اگر بدانیم که این مواد غذایی ارزشمند را چطور باید مصرف کنیم، می توانیم از فواید آنها بیشترین استفاده را ببریم.
5 غذای فوق العاده که اشتباه مصرف می کردیم
1. بادام
بادام یک میان وعده محبوب است، اما آیا می دانستید که خیساندن آن می تواند هضم و جذب مواد مغذی آن را بهبود بخشد؟ خیساندن بادام در آب در طول شب، آنزیم هایی را فعال می کند که به تجزیه اسید فیتیک، ترکیبی که جذب مواد مغذی را مهار می کند، کمک می کند. این فرآیند می تواند دسترسی به مواد معدنی ضروری مانند روی و منیزیم را افزایش دهد.
مطالعه ای که در مجله علوم غذایی منتشر شد نشان داد که خیساندن بادام به مدت 12 ساعت باعث افزایش دسترسی به برخی مواد مغذی از جمله ویتامین E و منیزیم می شود. از بادام خیس شده به عنوان یک میان وعده خوشمزه و مغذی لذت ببرید یا آن را در برنامه صبحانه خود بگنجانید.
2. کینوا
کینوا یک جایگزین بدون گلوتن برای غلات است که محبوبیت زیادی به دست آورده است. با این حال، بسیاری از مردم یک مرحله مهم قبل از پختن آن را از دست می دهند: شستشوی آن!
کینوا به طور طبیعی حاوی یک پوشش تلخ به نام ساپونین است که می تواند بر طعم و هضم آن تأثیر بگذارد.
بر اساس مطالعه ای که در مجله علوم غذا و کشاورزی منتشر شده است، خیساندن کینوا برای مدت کوتاهی (در حدود 15 دقیقه) به طور موثری ساپونین ها را از بین می برد و کیفیت کلی کینوآ پخته شده را بهبود می بخشد. این مرحله ساده طعم ملایم تری را به کینوا می دهد و مصرف آن را لذت بخش تر می کند.
3. سیب
یک مطالعه منتشر شده در مجله شیمی کشاورزی و غذایی نشان داد که پوست سیب حاوی فیبر رژیمی، آنتی اکسیدان ها و سایر ترکیبات مفید است که به سلامت کلی بدن کمک می کند.
این مطالعه بر اهمیت مصرف سیب با پوست سالم برای به حداکثر رساندن فواید سلامتی تاکید کرد. بیشتر ارزش غذایی سیب در پوست آن نهفته است، بنابراین به جای پوست کندن، سیب ها را کاملا بشویید و با پوست از آن لذت ببرید.
4. کلم بروکلی
بروکلی بهتر است به جای سرخ کردن، به صورت بخارپز مصرف شود. بخارپز کردن به حفظ حداکثر مقدار مواد مغذی از جمله ویتامین C، فولات و آنتی اکسیدان ها کمک می کند. پختن بیش از حد کلم بروکلی می تواند منجر به از دست دادن مواد مغذی شود، بنابراین هنگام بخارپز کردن آن، سعی کنید بافت لطیف و تردی داشته باشند.
مطالعه منتشر شده در مجله شیمی کشاورزی و مواد غذایی نشان داد که بخارپز کردن کلم بروکلی برای مدت کوتاهی (5 دقیقه) بالاترین سطوح ویتامین C و سایر آنتی اکسیدان ها را تضمین می کند، در حالی که جوشاندن و سرخ کردن منجر به از دست دادن قابل توجهی از این ترکیبات مفید می شود.
5. حبوبات
در حالی مصرف حبوبات به شکل کنسرو بسیار راحت است، توصیه می شود تا حد امکان از آنها اجتناب کنید. حبوبات کنسرو شده اغلب حاوی نمک و مواد نگهدارنده هستند.
یک مطالعه منتشر شده در مجله علوم غذایی نشان داد که حبوبات کنسرو شده حاوی سطوح بالاتر سدیم در مقایسه با همتایان خود هستند. به جای آن، حبوبات خشک را انتخاب کنید که نیاز به خیساندن و پختن دارند، اما گزینه ای سالم تر و طبیعی تر هستند.
خیساندن حبوبات خشک یک شبه زمان پخت را کاهش می دهد و قابلیت هضم را افزایش می دهد.