به نقل از عصر ایران، نوشیدنی سیر! شاید این ترکیب مقداری عجیب باشد اما باید بگوئیم نوشیدنی(اسموتی) سیر یکی از بهترین ترکیب های ممکن با هدف تقویت سیستم ایمنی به ویژه در شرایط همه گیری ویروس کرونا محسوب می شود.
شاید این سوال برایتان پیش بیاید که چگونه می توان طعم سیر را در این اسموتی پوشش داد؟ یکی از راه حل های این مسئله استفاده از دستگاه مخلوط کن و دیگری افزودنی های همراه است که بتوانند طعم و تا حدودی بوی سیر را از کاهش دهد.
چرا سیر؟
زمانی که سیر تازه را خرد می کنیم و آن را در معرض هوای آزاد قرار می دهیم، اتفاقی باور نکردنی رخ می دهد. ترکیب شیمیایی آن یعنی آلین به ماده ای به نام آلیسین، همان ماده شیمیایی مسئول بوی تند سیر تبدیل می شود. تحقیقات مختلف آلیسین موجود در سیر خام و تازه را با خواص ضد باکتریایی، ضد قارچی، ضد ویروسی و همچنین ضد التهابی مرتبط دانسته اند. به نظر می رسد که این ترکیب در عین حال با فواید سلامتی بسیار گسترده تری نیز در ارتباط باشد.
چرا می توانیم از زنجبیل نیز استفاده کنیم؟
افزودن زنجبیل به این اسموتی اختیاری است. با این حال، از آن جایی که زنجبیل یکی از طعم های مورد علاقه اکثر افراد است و مطالعات معتبری هم فواید سلامتی آن را تایید می کنند، بهتر است تا جای امکان این ترکیب شگفت انگیز را در رژیم غذایی خود لحاظ کنید.
دستورالعمل تهیه اسموتی سیر با قابلیت تقویت سیستم ایمنی بدن
– 2-3 حبه کوچک سیر تازه
– 1 برش ریشه زنجبیل تازه (اختیاری)
– 2 فنجان میوه یخ زده
– بخشی از یک موز (اختیاری)
– چند تکه یخ (اختیاری)
– نیمی از یک فنجان شیر (می توان از جایگزین های شیر معمولی مثل شیر بادام نیز استفاده کرد)
– نیمی از یک فنجان آب
– شیرین کننده بنابر سلیقه افراد (اختیاری)
– مقدار کمی دارچین، زردچوبه و یا جوز هندی(این مقدار با توجه به سلیقه و نوع طعم مورد علاقه افراد، متفاوت است)
2 تا 3 حبه سیر تازه را خرد کنید تا خاصیت تقویت کننده سیستم ایمنی آلیسین را فعال کنید. تکه ها را در مخلوط کن بریزید تا زمانی که بقیه مواد را آماده کنید.
در ادامه یک برش ریشه زنجبیل تازه را پوست گرفته و به مخلوط کن اضافه کنید. (اختیاری)
در مرحله بعدی میوه های یخ زده را به مخلوط کن اضافه کنید. می توانید ترکیبی از توت فرنگی، تمشک، هلو و یا گیلاس استفاده کنید. حتی سبزی های تازه مانند کلم پیچ و اسفناج نیز قابلیت مصرف دارند.
نصف موز را در مخلوط کن بریزید. هرچند این مرحله اختیاری است زیرا همه افراد طرفدار طعم موز نیستند، اما به ایجاد اسموتی با بافت خامه ای کمک می کند.
اگر به اسموتی های حجیم تر علاقه مند هستید، می توانید چند تکه یخ هم اضافه کنید.
مایعات را به مابقی مواد جامد داخل مخلوط کن اضافه کنید. معمولا از ترکیب آب و شیر بادام وانیلی استفاده می شود.
این اسموتی شیرینی مختصری در خود خواهد داشت اما باز هم می توانید بسته به تمایل خود سطح شیرینی آن را تنظیم کنید. برای نمونه عسل گزینه مطلوبی است.
برای طعم و مزه بیشتر و خواص تقویت کننده سلامتی هم معمولاً یک پیمانه دارچین، زردچوبه و یا جوز هندی را به مخلوط کن اضافه می کنند.
درب مخلوط کن را بگذارید و به تدریج سرعت را افزایش دهید تا به بالاترین حالت برسد. حدود 1 دقیقه این مرحله را ادامه دهید. بسیار مهم است که از مخلوط کن قوی استفاده شود تا بتواند سیر را به خوبی پودر و بی مزه کند.
سرویس خبری: علمی-تغذیه و سلامت