مهندس امیررضا ثابت پی مدیر عامل گروه صنایع غذایی نامی نو در یادداشت اختصاصی برای پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران ( ایفتاتی آی ) درباره فناوری هاي نوين در فرآوري و نگهداري مواد غذايي نوشته است :
يکي از مهمترين بخش هاي صنعت کشورها،صنعت غذايي است که ارتباط تنگاتنگي با امنيت غذايي افراد جامعه دارد.افزايش جمعيت به همراه گسترش شهرنشيني،افزايش سطح شهرنشيني نياز به غذاهاي فرآيندي را روز به روز افزايش داده است.ازاين رو استفاده از فن آوري هاي نوين ازجمله نانوتکنولوژي، نانو ذرات با توان بالاي ميكروب زدايي و حفظ اين توانايي براي مدت زمان طولاني ، کاربرد نانو ذرات در بسته بندي مواد غذايي، استفاده از بيوپليمرهاي زيست تخريب پذير در توليد مواد بسته بندي، بسته بندي هوشمند و فعال مواد غذايي ،حفظ کيفيت بيشتر با فرآوردهاي غذايي منجمد شده ، انجماد سريع فرآورده غذايي، سرخ كردن تحت خلاء وتحت فشار و به كمك مايكروويو ، فرآيند هايي نظير فشارهيدرواستاتيك بالا، ميدان هاي الكتريكي پالسي و اشعه دهي در نتيجه توليد محصولات غذايي پايدار و عدم استفاده ازفرآيندهاي حرارتي، به منظورحفظ خواص مطلوب محصول را مي توان بعنوان روش هاي جايگزين براي بهبود كيفيت و روش هاي نوين در فرآوري و نگهداري مواد غذايي به شمار آورد. بنابراين سطح كيفيت و ايمني مواد غذايي بهبود یافته كه اين موارد اهميت به كار بردن هر چه بيشتر اين روشها را براي فرآوري و نگهداري مواد غذايي آشكار تر مي سازد. نانو تکنولوژي از ديدگاه صنايع غذايي،يک افق عميق علمي با قدرت بالا در توليد محصولات و روش هاي جديد فرآوري است .بهره مندي از نانو درزمينه ايمني،بهداشت وامنيت موادغذايي عمدتا درجنبه هاي گوناگون: بهبود طعم ورنگ غذا،سلامت غذا،توليد غذا،افزايش ماندگاري موادغذايي،تشخيص عوامل بيماريزا ودرمان بيماري ها تحت پوشش قرارگرفته است . درحوزه صنايع غذايي بهره مندي ازانواع نانو شامل استفاده از پودرهاي نانويي،نانوکپسول ها و درصنايع بسته بندي استفاده از نانوسنسورهاي الکتروشيميايي ، نانوکامپوزيت ها،نانو ذرات اتمي،نانو حسگرها،نانو فيلتراسيون درجهت بهسازي ثبات موادغذايي باهدف عمرماندگاري بالاتر و بهتر مورد بررسي قرار گرفته است.
در طي سالهاي اخير تمايل به حداقل كردن پروسه توليد مواد غذايي، نگهداري طولاني مدت مواد غذايي و همچنين ممانعت از شيوع بيماري هاي ناشي از غذا باعث شده كه راه هاي جلوگيري از رشد ميكروارگانيسم ها و استفاده از مواد ضد ميكروبي در بسته بندي محصولات غذايي توسعه بسياري يابد و ، بسيار مورد توجه قرار گيرد. به منظور كاهش اثرات نامطلوب زيست محيطي بسته بندي هاي غير قابل تجزيه در دو دهه اخير در كشورهاي پيشرفته توجه خاصي به بسته بندي هاي زيست تجزيه پذير معطوف شده است. امروزه صنايع بسته بندي تبديل به يك تكنولوژي قدرتمند شده است تا بتوان به كمك آن، فعاليت باكتريها و عوامل فساد مواد غذايي را به حداقل رساند. پيشرفت در بسته بندي براي افزايش عمر مفيد محصولات غذايي، هدف بسياري از شركت هاست. علاوه بر به تاخير انداختن عوامل محيطي موثر بر مواد غذايي، روشي پوياتر را براي حفظ و نگهداري محصول به كار مي گيرد و موثرترين راهكار براي تشخيص و اطمينان از ميزان سلامت مواد غذايي هستند.