چهارشنبه, اردیبهشت ۲۴, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    قیمت هر شانه تخم مرغ ۳۰ عدد بسته بندی ۱۱۸ هزارتومان اعلام شد

    خرید حمایتی تخم مرغ به ۶ هزارتن رسید

    چای شکر پهلو!

    علت التهابات بازار شکر چیست؟

    آغاز توزیع گوشت قرمز منجمد توسط اتحادیه‌های استانی

    نرخ خرید حمایتی گوشت گوساله منجمد ابلاغ شد

    برداشت ۱۱۷ هزار تن برگ سبز چای در سال جاری

    برداشت بیش از ۴۱ هزار تن برگ سبز چای بهاره

    تولید گندم در کشت و صنعت مغان ۳۰ درصد افزایش یافت

    پایان ضرب‌الاجل پرداخت مطالبات گندمکاران

    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    آغاز برداشت گندم از مزارع کرمانشاه

    یک مقام مسئول خبر داد؛ خرید حمایتی سیب زمینی به ۵ هزار و ۶۰۰ تن رسید

    قیمت سیب‌زمینی به یک‌سال قبل برنمی‌گردد/ دولت در کار تولید و بازار سیب‌زمینی دخالت نکند

    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    سادات ابراهیمی: چرا دولت مطالبات گندم کاران را پرداخت نمی‌کند؟

    کفیر، کلید کاهش مشکلات گوارشی و ارتقای سلامت روده

    کفیر، کلید کاهش مشکلات گوارشی و ارتقای سلامت روده

    هشدار استاندارد نسبت به استفاده از لبنیات سنتی

    هشدار استاندارد نسبت به استفاده از لبنیات سنتی

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    ژن‌ تعیین‌کننده انتخاب مواد غذایی خاص است؟

    یافته‌های اولیه تحقیق جدید شامل بیش از ۶۰۰۰ بزرگسال نشان داد ژن‌های مرتبط با طعم ممکن است در تعیین انتخاب‌های غذایی نقش داشته باشد و به نوبه خود بر سلامت قلبی متابولیک تاثیر بگذارند.

    توسط فاطمه خداویردی
    خرداد ۲۶, ۱۴۰۱
    در اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    ژن‌ تعیین‌کننده انتخاب مواد غذایی خاص است؟

    این یکی از اولین تحقیقاتی است که به بررسی موضوع چگونگی ارتباط ژنتیک با ادراک هر پنج طعم شیرین، شور، ترش، تلخ و طعم خوشایند(لذیذ) با مصرف گروه‌های غذایی و عوامل خطرزای متابولیک قلبی می‌پردازد.

    به گزارش نوروساینس،این یافته‌ها نشان می‌دهد ژن‌هایی که ادراک طعم را تعیین می‌کند، ممکن است هنگام ایجاد راهنمایی‌های تغذیه شخصی با هدف بهبود کیفیت رژیم غذایی و کاهش خطر بیماری‌های مزمن مرتبط با رژیم غذایی مانند چاقی، دیابت نوع ۲ و بیماری‌های قلبی عروقی در نظر گرفته شود.

    دانشجوی دکترا، جولی ای. گرویس، از آزمایشگاه تغذیه قلب و عروق مرکز تحقیقات تغذیه انسانی روی پیری ژان مایر دپارتمان کشاورزی دانشگاه تافتس ایالات‌ متحده آمریکا، گفت: می‌دانیم که طعم یکی از محرک‌های اساسی چیزی است که ما برای خوردن انتخاب می‌کنیم و به تبع آن محرک انتخاب کیفیت رژیم غذایی ماست.

    گرویس عنوان کرد: در نظر گرفتن ادراک طعم می‌تواند با شناسایی عوامل انتخاب نامناسب مواد غذایی و کمک به افراد در یادگیری نحوه به حداقل رساندن تاثیر آن راهنمایی‌های تغذیه شخصی را کارآمدتر کند.

    به‌ عنوان مثال اگر افراد با درک طعم تلخ قوی تمایل کمتری به خوردن سبزیجات چلیپایی(یا صلیبی نظیر کلم پیچ، کلم بروکلی، کلم بروکسل یا فندقی و گل کلم) دارند، ممکن است به آنان توصیه شود که ادویه‌های خاصی را اضافه یا انواع دیگری از سبزیجات را انتخاب کنند که بهتر با ویژگی درک طعم آنان هماهنگ باشد.

    وی بیان کرد: اکثر مردم شاید نمی‌دانند چرا انتخاب‌های غذایی خاصی انجام می‌دهند. این رویکرد می‌تواند برخی رهنمودها را فراهم کند که به افراد امکان کنترل بیشتری می‌دهد.

    اگرچه تحقیقات قبلی عوامل ژنتیکی مرتبط با سلیقه‌های فردی را در گروه‌های خاصی از افراد بررسی کرده‌اند اما این تحقیق جدید از این نظر منحصر به‌ فرد شده که هر پنج سلیقه اصلی را در نمونه وسیعی از بزرگسالان آمریکایی بررسی کرده است. همچنین این نخستین پژوهشی است که ارتباط تنوع ژنتیکی مسئول درک طعم با مصرف گروه‌های غذایی خاص و با عوامل خطرزای متابولیک قلبی را ارزیابی می‌کند.

    برای انجام این کار محققان از داده‌های مربوط به مطالعات قبلی مرتبط با ژنوم برای شناسایی تنوع ژنتیکی مرتبط با هر یک از پنج طعم اصلی استفاده کردند.

    آنان از این اطلاعات برای توسعه معیار جدیدی به‌نام «امتیاز طعم چند ژنی» استفاده کردند که تخمین واحدی از تاثیر تجمعی بسیاری از تنوع‌های ژنتیکی بر درک یک طعم خاص را ارائه می‌دهد.

    به‌ عنوان مثال امتیاز چشایی چند ژنی بالاتر برای طعم تلخی به این معناست که یک فرد استعداد ژنتیکی بالاتری برای درک طعم تلخی دارد.

    محققان سپس نمرات چشایی چند ژنی، کیفیت رژیم غذایی و عوامل خطرزای متابولیک قلبی را برای ۶۲۳۰ بزرگسال در تحقیق قلب فرامینگهام تجزیه و تحلیل کردند. عوامل خطرزا شامل دور کمر، فشار خون، گلوکز پلاسما، غلظت تری‌گلیسیرید و کلسترول HDL بود.

    به‌ طور کلی این تجزیه و تحلیل‌ها ارتباط خاصی بین ژن‌های مرتبط با طعم با گروه‌های غذایی و عوامل خطرزای متابولیک قلبی را شناسایی کرد. داده‌ها نشان داد ژن‌های مربوط به طعم تلخ و طعم خوشایند ممکن است با تاثیرگذاری بر انتخاب غذا نقش خاصی در کیفیت رژیم غذایی داشته باشد، در حالی که به‌ نظر می‌رسد ژن‌های مربوط به طعم شیرینی برای سلامت متابولیک قلبی مهم‌تر است.

    برای مثال محققان دریافتند شرکت‌کنندگان در تحقیق با امتیاز بالاتر طعم چند ژنی تلخ در مقایسه با شرکت‌کنندگانی که امتیاز طعم چند ژنی تلخ کمتری داشتند، به‌ طور تقریبی ۲ وعده کمتر غلات کامل در هفته می‌خوردند.

    محققان همچنین مشاهده کردند داشتن امتیاز بالاتر طعم چند ژنی خوشایند با خوردن سبزیجات کمتر، به‌ ویژه سبزیجات قرمز و نارنجی، همراه و داشتن امتیاز بالاتر طعم چند ژنی شیرین نیز با غلظت کمتر تری‌گلیسیرید مرتبط بود.

    محققان هشدار می‌دهند یافته‌های این گروه خاص از بزرگسالان به‌ طور حتم برای همه قابل تعمیم نیست.

    گرویس گفت: با این حال نتایج ما اهمیت توجه به طعم‌ها و گروه‌های غذایی متعدد را هنگام بررسی عوامل تعیین‌کننده رفتارهای غذایی نشان می‌دهد.

    وی افزود: در ادامه مهم است که این یافته‌ها را در گروه‌های مختلف مردم تکرار کنیم تا بتوانیم تصویر بزرگتری را درک و چگونگی استفاده از این اطلاعات برای ایجاد توصیه‌های غذایی شخصی‌ را بهتر تعیین کنیم.

    گرویس قرار است این یافته‌ها را به‌ صورت آنلاین در نشست سالانه شاخص انجمن آمریکایی تغذیه که در ۱۴ تا ۱۶ ژوئن برگزار می‌شود، ارائه کند.

    سرویس خبری: علمی-تغذیه و سلامت
    منبع: سلامت نیوز
    برچسب ها: ژنصنایع تبدیلی و تکمیلیصنایع تبدیلی و کشاورزیصنایع غذاییصنعت غذاعلمی - تغذیه و سلامتفناوری غذافناوری های نوینمواد غذایی
    پست قبلی

    یک کارشناس تغذیه: چگونه از عرقیات گیاهی نگهداری کنیم؟

    پست بعدی

    شایعاتی که این روزها به‌واسطه افزایش قیمت لبنیات حسابی داغ است ماجرای شیرهای آلوده و کارشناسان شایعه‌ساز

    فاطمه خداویردی

    مربوطه پست ها

    کفیر، کلید کاهش مشکلات گوارشی و ارتقای سلامت روده
    اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    کفیر، کلید کاهش مشکلات گوارشی و ارتقای سلامت روده

    توسط هانیه سیفی مجد
    اردیبهشت ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    کفیر یک نوشیدنی تخمیری تهیه‌شده از شیر است که برای سلامت روده بسیار مفید شناخته می‌شود. افزودن آن به رژیم...

    بیشتر بخوانید
    هشدار استاندارد نسبت به استفاده از لبنیات سنتی

    هشدار استاندارد نسبت به استفاده از لبنیات سنتی

    اردیبهشت ۲۳, ۱۴۰۴
    این 4 نوشیدنی شما را در خواب لاغر می‌کند

    آب لیمو بنوش، سالم بمون! نوشیدنی ساده‌ای که بدن‌تان دوستش دارد

    اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۴
    خواص نان کپک زده برای سلامتی

    غذای کپک‌زده را کامل دور بریزید!

    اردیبهشت ۱۷, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    شایعاتی که این روزها به‌واسطه افزایش قیمت لبنیات حسابی داغ است ماجرای شیرهای آلوده و کارشناسان شایعه‌ساز

    شایعاتی که این روزها به‌واسطه افزایش قیمت لبنیات حسابی داغ است ماجرای شیرهای آلوده و کارشناسان شایعه‌ساز

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    قیمت مرغ تغییر می کند؟

    اردیبهشت ۶, ۱۴۰۴
    نرخ سوخت گاز و برق واحدهای کشاورزی مشخص شد

    نرخ سوخت گاز و برق واحدهای کشاورزی مشخص شد

    اردیبهشت ۲۳, ۱۴۰۴
    معاون جهاد کشاورزی قم: بذر مورد نیاز غله‌کاران قمی امسال به خوبی تامین شد

    خودکفایی کشاورزی در خراسان جنوبی؛ چالش‌ها و دستاوردها در سایه خشکسالی

    اردیبهشت ۲۳, ۱۴۰۴
    علت اصلی مشکلات تنظیم بازار محصولات کشاورزی چیست؟

    علت اصلی مشکلات تنظیم بازار محصولات کشاورزی چیست؟

    فروردین ۲۸, ۱۴۰۴
    ابتکارات آفریقایی‌ها در برابر کمبود جهانی گندم

    بیش از ۲۰۶ هزار تن گندم از کشاورزان خوزستانی خریداری شد

    اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.