چهارشنبه, آذر ۱۲, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    واسطه‌ها، پاشنه آشیل بازار «گوشت قرمز» کرمانشاه

    کمبود گوشت قرمز در بازار مشهد وجود ندارد

    تحقق ۲ درصدی بهره وری آب و خاک/ آبیاری نوین فقط ۳.۲ میلیون هکتار

    تحقق ۲ درصدی بهره وری آب و خاک/ آبیاری نوین فقط ۳.۲ میلیون هکتار

    بخش اعظم چاه‌های غیرمجاز در باغ ویلاهاست

    بخش اعظم چاه‌های غیرمجاز در باغ ویلاهاست

    آینده‌ای مبهم، پیش روی امنیت غذایی جهان

    آینده‌ای مبهم، پیش روی امنیت غذایی جهان

    توصیه‌ های مهم تغذیه ای برای کاهش عوارض آلودگی هوا

    غذاهایی که در روزهای آلوده بدن را مقاوم می‌کنند

    هشدار نسبت به افزایش خسارت پرندگان و ابلاغ دستور اقدام فوری در مزارع

    هشدار نسبت به افزایش خسارت پرندگان و ابلاغ دستور اقدام فوری در مزارع

    ۵۵ درصد اراضی کشاورزی کمتر از یک درصد ماده آلی خاک دارند

    ۵۵ درصد اراضی کشاورزی کمتر از یک درصد ماده آلی خاک دارند

    در نیمه اول امسال؛ میزان ذخایر راهبردی برنج کشور افزایش یافت

    بازار نهاده دامی طی ۲۰ روز آینده به آرامش می‌رسد

    کشت فراسرزمینی میانبری برای حفظ منابع آبی

    کشت فراسرزمینی میانبری برای حفظ منابع آبی

    افزایش ۶۰۰ تا ۷۰۰ درصدی قیمت برخی از مواد اولیه تولید قارچ/ آینده نامعلوم تولید قارچ کشور

    کمبود مواد اولیه عامل اصلی کاهش توزیع قارچ

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    چگونه به یک رژیم غذایی سالم پایبند باشیم؟

    چطور می‌توانیم بعد از برگشت از تعطیلات، رژیم غذایی برهم‌خورده‌مان را اصلاح کرده و به یک برنامه سالم و مقوی دست پیدا کنیم؟

    توسط هستی محمدمهدی پور
    فروردین ۱۶, ۱۴۰۴
    در اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    مطالعات نشان می دهد؛ رژیم غذایی کتوژنیک به بهبود سرطان کولورکتال کمک می کند

    شاید بهتر است که در میان همه برنامه‌ریزی‌های‌مان برای سال جدید، جایگاه ویژه‌ای برای یک رژیم غذایی سالم و اصولی هم باز کنیم؛ رژیم و برنامه‌ای که می‌تواند عادت‌های غذایی سالم را به ما برگرداند و در نهایت، دستاورد باارزشی مانند سلامتی به همراه داشته باشد؛ همان ‌چیزی که لازم است که در همه‌ سال‌ها و روزها و لحظه‌ها در مشت‌مان باشد.

    اما چطور می‌توانیم بعد از برگشت از تعطیلات، رژیم غذایی برهم‌خورده‌مان را اصلاح کرده و به یک برنامه سالم و مقوی دست پیدا کنیم؟ موضوعی که منصور رضایی، متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت‌وگو با جام‌جم به آن پاسخ می‌دهد.

    یکی از ابتدایی‌ترین نظم‌ها و روتین‌هایی که در تعطیلات درازمدت برهم می‌خورد، زمان مصرف وعده‌های غذایی و فاصله آنها با خواب است؛ خوابی که شاید در مرحله اول آن‌قدر بااهمیت به نظر نرسد اما همراه با خودش تغییراتی دارد که می‌تواند در سلامت بدن و نظم سیستم گوارش تاثیرگذار باشد؛ موضوعی که منصور رضایی، متخصص تغذیه ‌هم بر آن تاکید دارد و به جام‌جم می‌گوید: «خواب دیروقت در تعطیلات، باعث می‌شود زمان شام هم به تعویق بیفتد اما باید بدانیم که فاصله کم میان وعده شام و زمان خواب، یکی از پرخطرترین اقداماتی است که می‌توانیم برای سلامت معده و گوارش‌مان انجام دهیم؛ چراکه بعد از خوردن غذا، حجم زیادی از فعالیت‌های گوارشی در بدن آغاز می‌شود و بدون وجود یک وقفه چندساعته با خواب، این فعالیت‌ها متوقف می‌شوند و اعضای بدن نمی‌توانند به‌درستی عمل کنند.» درواقع رضایی معتقد است که خوردن وعده شام، خواه سبک یا سنگین، بعد از ساعت ۹ شب، هیچ توجیه علمی و اصولی ندارد و به‌راحتی می‌تواند فرد را دچار مشکلات گوارشی کند: «فکر می‌کنم که تنظیم زمان مصرف وعده شام و رعایت فاصله چندساعته بین خوردن غذا و زمان رفتن به رختخواب، مهم‌ترین کاری است که باید برای سلامت معده و روده و به‌طور کلی سیستم گوارش‌مان انجام دهیم؛ که در غیر این صورت، معده دچار رفلاکس می‌شود و غذای سنگین و حجیم مصرف‌شده دوباره به معده برمی‌گردد و باعث سوزش گلو، ترشح اسید معده و دیگر عوارض آزاردهنده در طول روز می‌شود.»

     

    تنوع را ‌دست‌کم نگیرید

    «تکرار، یکی از مخرب‌ترین عادت‌ها در رژیم غذایی است که می‌تواند فرد و سلامت او را فرسوده کند.» این را رضایی می‌گوید و معتقد است که در صورت فراهم‌بودن شرایط تنوع در مصرف انواع مواد غذایی و یا حتی روش طبخ، می‌تواند سلامتی را برای بدن فرد به ارمغان بیاورد: «برای نمونه مصرف هرروزه خوراکی‌های مشابه ‌توصیه نمی‌شود؛ موضوعی که درباره روش‌های پخت غذا هم صدق می‌کند و مصرف همیشگی غذای پخته با تصور این‌که سلامت است نمی‌تواند دستاوردی برای سلامت بدن داشته باشد؛ بلکه توصیه قریب‌به‌اتفاق متخصصین تغذیه این است که یک فرد در یک بازه زمانی مشخص، از گروه‌های مختلف غذایی ازجمله میوه‌ها، سبزیجات، دانه‌های کامل، گروه گوشت وماهی و لبنیات مصرف کند وچه بهترکه هربار،با روش متنوعی طبخ شوند؛ گاهی به‌صورت آب‌پز و پخته‌شده و گاهی سرخ‌کرده اما با کمترین میزان روغن و با شعله کم و گاهی هم به‌صورت کبابی.» درواقع رضایی معتقد است که پرهیز از تکرار در رژیم غذایی، می‌تواند یکی از اصول سلامت دستگاه گوارش و در قدم بعد، رسیدن به یک اندام متناسب و ایده‌آل باشد.

    سه ضرب‌در دو

    شاید بهتر باشد که در سال جدید، از برنامه غذایی جدیدی پیروی کنیم و به‌جای مصرف سه وعده غذایی صبحانه و ناهار و شام به شکل سنگین و حجیم، تعدادشان را به شش وعده برسانیم؛ وعده‌های سبک اما پرتعداد و طبیعتا متنوع! درواقع رضایی معتقد است که ریزه‌خواری‌های سالم در طول روز، می‌تواند مانع از مصرف وعده‌های سنگین شود و همین یعنی سلامتی: «تصور کنید که صبحانه، یک کاسه عدسی خورده‌اید، یک ساعت بعد، نصف برش سیب و نصف برش پرتقال، برای وعده ناهار، کمی برنج و خورشت و چند ساعت بعد خودتان را به یک لیوان شیر و خرما مهمان کرده‌اید؛ پیش از شام چند عدد مغزیجات و یک شام سبک مانند یک برش کوکوسبزی هم میل کرده‌اید. همه‌چیز خیلی ایده‌آل نیست؟ هم بهترین و متنوع‌ترین مواد مغذی و ویتامین‌ها را به بدن رسانده‌اید و هم این‌که هیچ‌وقت آن‌قدر گرسنه نشده‌اید که بنشینید یک بشقاب پر، غذا بخورید.» به نظر می‌رسد رساندن تعداد وعده‌های غذایی به شش و مصرف متعادل مواد غذایی در این وعده‌ها، می‌تواند نقطه درخشان یک رژیم غذایی سالم باشد.


    غذای خانگی

    تعطیلات بوده وسفر و برهم‌خوردن روتین‌ها؛ اما حالا که قرار است یک نظم اساسی در برنامه غذایی‌مان بدهیم، بهتر است از هرآنچه که در سفر انجام می‌دادیم، دوری کنیم. نمونه‌اش مصرف مواد کنسروی وغذاهای فرآوری‌شده است؛موضوعی که رضایی هم آن را تایید می‌کند و می‌گوید: «طبیعتا درزمان تعطیلات و سفر،خیلی نمی‌توانیم پایبند آشپزی و پخت‌وپز باشیم و بدیهی است که مصرف غذاهای فست‌فودی، کارخانه‌ای و کنسروی،می‌تواند در یک بازه زمانی کوتاه مجاز باشد،اما بهتراست که دربرنامه غذایی‌مان برای سال پیش‌رو، تا آنجا که می‌توانیم از مصرف این مواد پرهیز کنیم که اولین ضرر آشکار آنها، نمک پنهان در این مواد است که باعث نارسایی کلیه، قلب و ریه می‌شود.» ضمن این‌که تحقیقات نشان داده است که یک ماده سمی در غذای کنسروشده موجود است که غذا را تازه نگه می‌دارد اما ناراحتی‌هایی مانند اختلالات عصبی، دیابت نوع۲ و خطر بروز سرطان، چاقی مفرط و… را می‌تواند به همراه داشته باشد.

    سرویس خبری: اقتصاد و بازار

     

    منبع: سلامت نیوز

    برچسب ها: رژیم غذاییسلامتصنایع تبدیلی و تکمیلیعلمی - تغذیه و سلامتکاهش وزنلاغری
    پست قبلی

    دلایل تغییر وزن بدن در طول روز

    پست بعدی

    لزوم علمی‌سازی تولید گیاهان دارویی با ورود جهاددانشگاهی و دانش‌بنیان‌ها به این عرصه

    هستی محمدمهدی پور

    مربوطه پست ها

    توصیه‌ های مهم تغذیه ای برای کاهش عوارض آلودگی هوا
    اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    غذاهایی که در روزهای آلوده بدن را مقاوم می‌کنند

    توسط هانیه سیفی مجد
    آذر ۱۱, ۱۴۰۴
    0

    در شرایطی که هوای بسیاری از مناطق کشور به دلیل آلودگی شدید به وضعیت خطرناک رسیده است، متخصصان تغذیه به...

    بیشتر بخوانید
    دو خوراکی ضد التهاب که بیشترین اثر را بر سلامت بدن دارند

    دو خوراکی ضد التهاب که بیشترین اثر را بر سلامت بدن دارند

    آذر ۹, ۱۴۰۴
    چرا مصرف پروبیوتیک ها ضروری است؟

    چرا مصرف پروبیوتیک ها ضروری است؟

    آذر ۹, ۱۴۰۴
    کدام مواد غذایی ناجی بیماران قلبی می‌شوند؟

    کدام مواد غذایی ناجی بیماران قلبی می‌شوند؟

    آذر ۶, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    تشکیل کنسرسیوم‌های تخصصی برای تنوع‌بخشی به سبد گیاهان دارویی و طب سنتی

    لزوم علمی‌سازی تولید گیاهان دارویی با ورود جهاددانشگاهی و دانش‌بنیان‌ها به این عرصه

    پر بازدیدها

    کمبود منابع آبی، محدودیتی برای توسعه باغات زیتون در خراسان شمالی

    کمبود منابع آبی، محدودیتی برای توسعه باغات زیتون در خراسان شمالی

    آذر ۴, ۱۴۰۴
    برای بازار شب عید و ماه رمضان کمبود گوشت نداریم/ کاهش قیمت‌ در ماه‌های آینده

    ایجاد زنجیره تولید تا مصرف راه حلی برای کاهش ۳۰ درصدی قیمت

    آذر ۱۱, ۱۴۰۴
    رونق کشت کلزا در دهلران با وجود چالش آبی

    رونق کشت کلزا در دهلران با وجود چالش آبی

    آبان ۱۳, ۱۴۰۴
    منابع غذایی کلاژن را بشناسید

    منابع غذایی کلاژن را بشناسید

    آبان ۲۵, ۱۴۰۴
    تولید خرما به یک‌ میلیون و ۲۰۰ هزار تن می‌رسد

    قیمت هرکیلو خرمای پیارم به ۴۰۰ هزارتومان رسید

    آبان ۱۹, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.