جمعه, تیر ۲۷, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    استفاده از نمک می‌تواند نگهدارنده مناسبی برای غذا باشد؟

    نمک‌های دریاچه‌ای حاوی فلزات سنگین هستند

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    توزیع روزانه مرغ به کمتر از ۷ هزارتن رسید

    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    امسال تولید برنج به یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن می‌رسد/قیمت برنج به رقم منصفانه می‌رسد

    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    شرط خودکفایی گوشت قرمز در ۳ سال آینده چیست؟

    دبیر ستاد تنظیم بازار؛ صادرات شیرخشک و لبنیات مشمول پرداخت عوارض می‌شود

    افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی ادامه دارد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    کوچ تلخ

    حمایت ۳۰ هزار میلیارد ریالی وزارت کشور از عشایر در شرایط خشکسالی

    آغاز واردات گوشت قرمز گرم از روسیه و پاکستان

    قیمت انواع گوشت گوساله و گوسفندی آزاد در تهران اعلام شد

    واردات برنج ممنوع شد

    کمبود برنج عامل اصلی گرانی در بازار

    انتقاد اوکراین از سیاست‌های اروپا و لهستان در قبال ممنوعیت واردات غلات

    بحث دوباره بر سر تأسیس بورس غلات بریکس

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    سندرم ترک کافئین (قهوه) چیست؟

    اوج اثر ترک نیز بین 24 تا 51 ساعت بعد رخ می دهد. ترک آن معمولا حداقل 2 الی 9 روز طول می کشد...

    توسط هستی محمدمهدی پور
    مرداد ۸, ۱۴۰۲
    در اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    کافئین التهاب را کاهش می دهد

    کافئین یک محرک سایکواکتیو (تحریک کننده دستگاه عصبی مرکزی) است که احساس خواب آلودگی را کاهش می دهد. علائم ترک این ماده زمانی اتفاق می‌ افتد که مغز در تلاش برای عادت به عملکرد صحیح در غیاب آن باشد. با این حال خوشبختانه سندرم ترک کافئین مدت زمان زیادی به طول نمی انجامد و نشانه ها نیز اغلب نسبتا خفیف هستند.

     

    با وجود آن که مدت زمان بروز علائم سندرم ترک کافئین از فردی به فرد دیگر متفاوت است، ترک آن معمولا حداقل 2 الی 9 روز طول می کشد. افرادی که به طور ناگهانی استفاده از کافئین را پس از یک بازه زمانی مصرف منظم قطع می‌ کنند، غالبا بین 12 تا 24 ساعت پس از قطع با نشانه های آزار دهنده ترک رو به رو می‌ شوند.

    اوج اثر ترک نیز بین 24 تا 51 ساعت بعد رخ می دهد. گفتنی است که علاقه مندان با مراجعه به وب سایت مرکز ملی اطلاعات زیست فناوری آمریکا می توانند به یافته های کامل مطالعات مختلف در این زمینه دست یابند.

     

    در مجموع اگر به طور منظم کافئین مصرف می کنید، سندرم ترک با شدت متفاوتی شما را درگیر خود خواهد کرد. از این رو طبیعی است که هرچه کافئین بیشتری بنوشیم، تجربه ترک نیز آزار دهنده تر است. لازم به ذکر است که مصرف معمولی حتی یک فنجان قهوه کوچک در روز هم می تواند منجر به ایجاد علائم ترک شود.

    سندرم ترک کافئین چگونه رخ می دهد

    کافئین یک ترکیب محرک است که با مسدود سازی گیرنده های آدنوزین خواب آلودگی را کاهش می دهد. آدنوزین نیز نوعی انتقال دهنده عصبی است که با فرآیندهای خواب و بیداری بدن پیوند تنگاتنگی دارد. با مسدود کردن گیرنده ها، کافئین به فرد اجازه دهد تا احساس بیداری موقت و بهبود یافته ای را تجربه کند. کافئین همچنین هورمون های دیگر و انتقال دهنده های عصبی مختلفی مانند آدرنالین و دوپامین را تقویت می کند.

    سندرم ترک کافئین در افراد مختلف

    مطالعه ای در سال 2014 ژن هایی را مورد بررسی قرار داد که بر پاسخ فرد به متابولیسم کافئین تاثیر داشتند. امروزه محققان می توانند از این نشانگرهای ژنتیکی برای پیش بینی تمایل افراد به مصرف قهوه استفاده کنند. در نتیجه این موضوع نشان می دهد که هوس قهوه شما و نشانه هایی که به دنبال ترک آن تجربه می کنید، ممکن است ژنتیکی باشند!

    علائم سندرم ترک کافئین

    هر چه روزانه کافئین بیشتری مصرف شود، علائم ترک نیز شدیدتر است. مدت زمان بروز علائم متفاوت است اما ممکن است بین 2 تا 9 روز ادامه یابد.

    علائم معمول ترک کافئین عبارت اند از:

    – اضطراب

    – اختلال عملکردهای شناختی

    – خستگی

    – سردرد

    – تغییرات خلق و خو

    نشانه های اصلی

    در ادامه چند مورد از مهم ترین نشانه های سندرم ترک را بررسی خواهیم کرد:

    – سردرد

    سردرد از جمله علائم همیشگی ترک کافئین به شمار می رود. در واقع پس از قطع مصرف کافئین، جریان خون به مغز افزایش می یابد. سردرد ناشی از تنظیم مغز با افزایش جریان خون است. هنگامی که مغز سازگار شود، سردردهای ناشی از سندرم ترک نیز متوقف می شوند. گفتنی است که مدت و شدت سردردهای قطع مصرف متفاوت هستند.

    – خستگی

    خستگی یکی دیگر از علائم ترک کافئین است. کافئین با مسدود کردن گیرنده های آدنوزین باعث بهبود انرژی و کاهش خواب آلودگی می شود. به همین علت است که به دنبال حذف کافئین، بسیاری از مردم احساس خستگی می کنند.

    در حالی که خستگی می تواند نا امید کننده باشد، باید به انتقال دهنده های عصبی مغز خود فرصت دهیم تا سبب افزایش انرژی پایدارتر در دراز مدت شوند. کافئین به سرعت جذب جریان خون شده و از طریق ادرار دفع می شود. از این رو تحمل نسبت به اثرات آن با استفاده مکرر افزایش می یابد. این موضوع می تواند منجر به مصرف بیشتر، وابستگی و در نتیجه تشدید علائم سندرم ترک شود.

    – تغییرات خلق و خو

    اثرات منفی شناختی و عاطفی نیز می توانند در اثر ترک کافئین ایجاد شوند. زیرا این ترکیب ترشح هورمونی نظیر کورتیزول را تحریک می کند. کافئین همچنین سطح انتقال دهنده های عصبی دوپامین و نوراپی نفرین را افزایش می دهد.

    اگر دچار وابستگی ذهنی و فیزیولوژیکی به کافئین شده اید، ممکن است احساس اضطراب، مشکل در تمرکز و خلق و خوی افسرده را هم تجربه کنید. این علائم در صورتی رخ می دهند که بدن در حال ایجاد سازگاری با کمبود کافئین باشد.

    چگونه سندرم ترک کافئین را تحمل کنیم؟

    اگر قصد دارید مصرف کافئین خود را کاهش دهید و یا آن را به کلی ترک کنید، توجه به نکات زیر توصیه می شود:

    – مصرف را نه یکباره بلکه به صورت تدریجی قطع کنید تا حداقل عوارض ممکن ایجاد شوند

    – از محصولات حاوی کافئین دوری کنید. در واقع باید اطمینان حاصل کنید که به طور تصادفی کافئین را دوباره وارد بدن خود نمی کنید. برچسب روی نوشابه ها، فرآورده های مختلف، چای و حتی غذاهای بسته بندی شده را بررسی کنید

    – هیدراته بمانید. کم آبی می تواند علائم ترک را بدتر کند

    – از مسکن های بدون نسخه مانند ایبوپروفن یا استامینوفن برای کمک به سردردهای قطع مصرف کافئین استفاده کنید

    – به اندازه کافی بخوابید. به دنبال قطع مصرف کافئین با احساس خستگی رو به رو خواهید شد، بنابراین با داشتن حداقل 7 تا 9 ساعت خواب در شبانه روز به مبارزه با آن کمک کنید

    چه افرادی نباید کافئین مصرف کنند؟

    – بیماران مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر

    – مبتلایان به گلوکوم

    – افرادی که مثانه بیش فعال دارند

    – مبتلایان به آریتمی

    – افراد باردار

    – مادران شیرده

    – افرادی که اختلال خواب دارند

    – بیماران مبتلا به استرس مزمن و حملات پنیک

    – مبتلایان به اسهال

    – بیماران با سابقه تشنج

    – کودکان زیر 12 سال

    – بیماران مبتلا به رفلاکس معده

    سرویس خبری: علمی – تغذیه و سلامت 

    • بیشتر بخوانید :
    • ۱۰ تغییری که بعد از ترک قهوه برایتان اتفاق میفتد

     

    منبع: سلامت نیوز
    برچسب ها: ترک قهوهتغذیهرفلاکس معدهصنایع تبدیلی و تکمیلیعلمیعلمی - تغذیه و سلامتقهوهکافئین
    پست قبلی

    افزایش زمان تازه‌خوری بلک‌بری با روش محققان ایرانی

    پست بعدی

    خرید تضمینی گندم در کردستان ۴۴ درصد رشد یافت

    هستی محمدمهدی پور

    مربوطه پست ها

    استفاده از نمک می‌تواند نگهدارنده مناسبی برای غذا باشد؟
    اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    نمک‌های دریاچه‌ای حاوی فلزات سنگین هستند

    توسط هستی محمدمهدی پور
    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    0

    عبدالعظیم بهفر مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: نمک‌هایی که تحت عنوان نمک دریاچه یا نمک...

    بیشتر بخوانید
    از هر جایی سوسیس و کالباس نخرید! | هر کیلو کالباس مرغوب چند؟

    سوسیس و کالباس سلامت نسل آینده را تهدید می‌کنند!

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    مکمل های مهم برای خانم ها

    ۴ ویتامین‌ کلیدی برای حفظ سلامت روده

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    این میوه تابستانی، «خون» را اصلاح می‌کند!

    میوه‌ای تابستانه که به سلامت قلب کمک می‌کند

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    یک مقام مسئول اعلام کرد؛ هدفگذاری برای کشت قراردادی ۲ میلیون هکتار گندم

    خرید تضمینی گندم در کردستان ۴۴ درصد رشد یافت

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    چطور تعاونی ها نیاز مردم را در ۸ سال جنگ تامین کردند؟

    چطور تعاونی ها نیاز مردم را در ۸ سال جنگ تامین کردند؟

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد

    تیر ۲۲, ۱۴۰۴
    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    تولید تخم‌مرغ بدون وقفه ادامه دارد / در صورت بروز شرایط خاص در کشور تمهیدات لازم را اندیشیده ایم

    تیر ۹, ۱۴۰۴
    مطالبات تولیدکنندگان دانه‌های روغنی به فوریت پرداخت می‌شود

    مطالبات تولیدکنندگان دانه‌های روغنی به فوریت پرداخت می‌شود

    تیر ۸, ۱۴۰۴
    توانمندی کم نظیر ایران در صنعت شکلات‌سازی

    نوشابه مضرتر است یا شکلات؟

    تیر ۳, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.