محمد فرید سپری امروز(۲۳شهریور) در اولین جلسه ستاد دانه های روغنی استان در سال زراعی جاری با محوریت کشت کلزا که به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد، اظهار کرد: سطح ابلاغی کشت کلزا برای استان کردستان در سال زراعی جاری ۴ هزار هکتار است که تا اکنون قرارداد بیش از ۸۰۰ هکتار منعقد شده است.
وی افزود: اهمیت تامین امنیت غذایی در بخش کشاورزی به عنوان یک اولویت مهم برای بخش کشاورزی مطرح است گرچه باتوجه به شرایط فعلی که تحریم های ظالمانه به کشور ما تحمیل شده و همچنین مسئله کرونا که اقتصاد دنیا را با مشکل مواجه کرده تنها راهکار حل این موارد تولید بیشتر محصولات کشاورزی با کیفیت است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان، بیان کرد: در راستای مدیریت نهاده و جلوگیری از افزایش قیمت ها برای تغییر جیره غذایی دام و طیور در حال بررسی هستیم که مصرف کنجاله سویا و ذرت هدفمند انجام شود.
سپری عنوان کرد: کشت کلزا به دلیل مصرف کم آب، خالی شدن زمین در کمترین زمان و جایگزین کردن محصول دیگر از اهمیت ویژه ای برخوردار است که به دلیل اهمیت این محصول در کشور در راستای خوداتکایی تولید روغن براساس اعلام وزارتخانه باید کشت شود.
وی عنوان کرد: از مزایای دیگر کشت کلزا استفاده از کشت دوم بعداز این محصول است که می توان ذرت علوفه ایی کشت کرده که شرایط خیلی بهتری نسبت به سایر محصولات دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان، با اشاره به قیمت خرید این محصول، افزود: سال گذشته قیمت خرید تضمینی هر یک کیلو کلزا ۴ هزار و ۶۰۰ تومان بود که در سالجاری به پیشنهاد وزارت جهاد کشاورزی قیمت بیش از ۹ هزار و ۶۰۰ تومان پیشنهاد شده است و درآمد بسیار مناسبی برای فروش این محصول وجود دارد.
سپری خاطرنشان کرد: کودپاشی به موقع، مبارزه با آفات و آبیاری مناسب می تواند میزان تولید را در سطح افزایش دهد و شاهد تولید بیش از ۳ تن کلزا در هر یک هکتار باشیم.
وی استفاده از ظرفیتهای انسانی و کارشناسی در مزارع را ضروری عنوان کرد و گفت: ما از نیروی انسانی خاص و باتوان بالا در مراکز جهاد کشاورزی استان برخور داریم لذا با وجود کارشناسان باتجربه باید ارتباط با کشاورز را ارتقاء داد.
سپری تاکید کرد: قیمت کود اوره افزایش نیافته و تلاش بر این است که ۳۰هزار تن کود اوره تهیه و در بین کشاورزان استان توزیع کنیم.