پیازچه یا پیاز سبز گیاهی است از خانواده پیاز و سیر و تره که به پیازچه ژاپنی نیز معروف است. پیازچه ترکیبی از پیاز و تره است و ظاهر آن شباهت زیادی به ترکیب پیاز و تره دارد. هر دو قسمت پیازچه خوراکی بوده و میتوان از پیازچه در پخت و پز به عنوان چاشنی استفاده کرد.
طعم پیازچه نسبت به پیاز ملایمتر است. ساقههای سبز پیازچه تندی ملایمی داشته و میزان تندی پایه سفید بیشتر است. پیازچه را بیشتر در تهیه سوپ، سالاد، سیب زمینی سرخ شده و به عنوان طعمدهنده استفاده میکنند. پیازچه غنی از ویتامینها، آنتی اکسیدانها و مواد معدنی بوده و خواص پیازچه بسیار فراوان است.
خواص پیازچه در سلامت موها
یکی از مهمترین خواص پیازچه تاثیر آن در سلامت موها است. پیازجه خواص و فواید متعددی برای موها دارد که در ادامه بررسی این خواص پیازچه میپردازیم.
یکی از خواص پیازچه برای مو کمک به تقویت مو و افزایش رشد مو است. پیازچه حاوی مقادیر بالایی از ترکیبات گوگردی است که این ترکیبات گوگردی موجب افزایش تولید کلاژن شده و از این طریق موجب تقویت و افزایش رشد مو میشود.
درمان شوره سر از دیگر خواص پیازچه برای مو است. داشتن خواص ضد میکروبی قوی از دیگر خواص پیازچه است که این خاصیت ضد میکروبی به درمان شوره سر کمک میکند.
گفتیم یکی از خواص پیازچه داشتن مقادیر بالایی از گوگرد و ترکیبات گوگردی است. گوگرد موجود در پیازچه میتواند به درمان شپش سر کمک کند. اما علاوه بر این که این گیاه بسیار خوشمزه و خوشطعم است، دارای فواید تغذیهای زیادی نیز است. قابلیت استفاده خام به عنوان سبزی یا یکی از اجزای سالاد را دارد که بیشتر در آمریکای شمالی است، اما در آسیای شرقی بیشتر به صورت پخته یا سرخ شده مصرف میشود، اما این سبزی پرطرفدار در میان علاقهمندان به خصوص به سبزی خوردن چه خواصی دارد؟
خواص دیگر پیازچه
پیازچه کلسترول و تری گلیسیرید را کاهش میدهد.
پیازچه مجرای تنفسی را تحریک و خلط را دفع میکند.
روغن طبیعی آن غده عرق را تحریک میکند و باعث تعریق میشود. فشار خون را تنظیم میکند.
از اسهال پیشگیری میکند و برای از بین بردن عفونتهای قارچی عالی است.
ویتامین c موجود در آن از چروک شدن پوست پیشگیری میکند.
از رشد سلولهای سرطانی به خصوص سرطان روده بزرگ پیشگیری میکند.
سرویس خبری : علمی – تغذیه و سلامت