کمبود آهن یا گلبولهای خون یعنی بدن مقدار کافی اکسیژن دریافت نمیکند که موجب اختلال در عملکرد اندامهای بدن میشود. کم خونی عوامل مختلفی مثل کمبود آهن، کمبود اسید فولیک، کاهش شدید خون و … دارد.
میوههای خونساز کدام اند؟
انار:
انار به دلیل داشتن اسید آسکوربیک و منبع غنی آهن، ویتامین آ، ث و ایی یکی از بهترین میوههای خون ساز است و مقدار آهن موجود در بدن را افزایش میدهد و پلاکتهای خون را تنظیم میکند. وقتی انار را در رژیم غذایی روزانه میگنجانید، هموگلوبین بالا میرود. یک لیوان آب انار خانگی روزانه بهتر از آب میوههای فرآوری شده است.
موز:
موز انتخابی عالی برای گنجاندن در سبد میوههای غنی از آهن است و تولید هموگلوبین در خون را تحریک میکند. منبع خوبی از اسید فولیک را تشکیل میدهد و یک ویتامین ب کمپلکس است و برای ساختن سلولهای قرمز خون مورد نیاز است.
سیب:
تعجبی ندارد که با خوردن روزانه یک سیب، بتوانید از بیماری در امان باشید. زیرا سیب یک منبع غنی آهن با ترکیبات مختلف سلامتی است که برای تحریک هموگلوبین مورد نیاز است. روزانه حداقل یک سیب را با پوست بخورید.
آلو:
آلو خشک سرشار از ویتامین ث و آهن است و در افزایش هموگلوبین نقش مهمی دارد به غیر از آن، آلوها منبع غنی از منیزیم هستند که منجر به افزایش قابل توجه تحریک گلبولهای قرمز میشود و منیزیم به مدیریت انتقال اکسیژن در بدن نیز کمک میکند.
پرتقال:
آهن پرتقال نمیتواند کاملا توسط بدن بدون کمک ویتامین ث جذب شود و پرتقالها منبع غنی این ویتامینها هستند؛ بنابراین روزانه حداقل یک پرتقال را میل کنید تا نتایج مورد نظر را کسب کنید.
هلو:
هلو نیز به دلیل داشتن ویتامین ث و آهن موجب تحریک کاهش وزن میشود و پوست، چشم را بهبود میبخشد و همان طور که میدانید ویتامین ث به جذب آهن کمک میکند و مانع از تکثیر سلولهای قرمز میشود.
کیوی:
شاید از داشتن مقدار فراوان ویتامین ث موجود در کیوی شگفت زده شوید در صورت کم خونی و مصرف قرص آهن میتوانید کیوی بخورید تا جذب آهن بهتر صورت بگیرد.
گریپ فورت:
گریپ فورت و آب آن حاوی ویتامین ث فراوانی است که به جذب آن کمک میکند.
انبه:
انبه به دلیل داشتن مواد مغذی، آهن و و یتامین ث میوه خوبی برای خون سازی است به همین دلیل مصرف آن برای زنان در دوران عادت ماهیانه و بارداری توصیه میشود علاوه براین ایمنی بدن را در برابر بیماری وبا، سل و دیسانتری بالا میبرد.
گیلاس:
یکی دیگر از میوههای پرخاصیت فصل تابستان گیلاس است که مصرف آن به دلیل داشتن ویتامین ث و آهن برای افراد مبتلا به کم خونی بخصوص کودکان بسیار مفید است.
توت فرنگی:
توت فرنگی به دلیل داشتن مواد مغذی و آهن خون ساز است و مصرف منظم آن کم خونی را بهبود میبخشد البته به شرط آنکه ارگانیک باشد.
زردآلو:
اگر کم خونی دارید مصرف زردآلو به عنوان میان وعده میتواند به بهبود شما کمک کند.
خرمالو:
خرمالو به دلیل داشتن مس به جذب آهن کمک میکند و همین موجب تولید گلبولهای قرمز خون میشود بنابراین برای درمان کم خونی توصیه میشود.
انجیر:
آهن و ویتامین ث موجود در انجیر آن را به یک میوه عالی برای فقر آهن تبدیل کرده است.
طالبی:
طالبی به دلیل داشتن مواد مغذی، کلسیم، آهن، مس، منگنز، فسفر میتواند کمبود آهن را بهبود بخشد که در نهایت موجب انتقال بهتر اکسیژن میشود.
نارگیل:
اگر جز آن دسته افرادی هستید که طعم نارگیل را دوست دارید پس از خواص آن غافل نشوید، زیرا نارگیل به دلیل داشتن سدیم، پتاسیم، فیبر، ویتامین ب در تولید گلبولهای قرمز نقش دارد.
کامکوات:
یکی از مواد معدنی مورد نیاز بدن آهن است که میتوانید با مصرف کامکوات آن را تامین کنید.
- بیشتر بخوانید:
- منابع آهن خوراکی که برای سلامت خانواده باید استفاده کنید
- کدام میوهها خونساز هستند؟
- چگونه بدون مکملها آهن دریافت کنیم؟