«سید مجتبی خیامنکویی» با اشاره به آمارهای فائو که این میزان اتلاف را معادل غذای ۹ میلیون نفر عنوان کرده است، افزود: به کمک فناوریهای جدید و تحلیل دادهها، میتوان ضمن بهینهسازی فرآیند تولید و توزیع، ضایعات غذایی را نیز به طرز چشمگیری کاهش داد.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی اظهار داشت: اگر کشور بتواند ضایعات محصولات کشاورزی را به نصف کاهش دهد، حدود ۲۴ میلیون تن به محصولات کشاورزی و غذایی کشور اضافه میشود.
وی با تاکید بر سختی کار در تولید محصولات کشاورزی بهویژه گندم، تصریحکرد: ۴۰ درصد تامین کالری روزانه جامعه با گندم انجام میشود و نقش این محصول در شرایط جهانی کنونی به عنوان سپری سیاسی، اهمیت بیشتری یافته است.
خیام نکویی گفت: برای کاهش این ضایعات قابل توجه، تغییر در فرهنگ مصرف امری ضروری است که میتواند از طریق همکاری با رسانهها و بهویژه صدا و سیما محقق شود.
وی افزود: صدا و سیما و رسانهها میتوانند در ترویج مصرف غذاهای سالم نظیر نان کامل و آگاهسازی در مورد ظرفیتهای طبیعی کشور نقش بسزایی ایفا کنند.
این مقام مسئول با اشاره به چالشهای موجود در بخش ضایعات حوزه کشاورزی، بر ضرورت متمرکز شدن ایدهها بر روی این چالشها تاکید کرد و اظهار داشت: با یک رویکرد قوی و برنامهریزی دقیق میتوانیم به راهحلهای مناسب برای کاهش ضایعات و بهبود کیفیت محصولات کشاورزی دست یابیم.
خیام نکویی گفت: در این راستا، مسئولان دولتی نیز بر لزوم سرمایهگذاری در حوزه فناوری و مکانیزاسیون تاکید دارند، زیرا سرمایهگذاری و رسوخ دانش در این حوزه مهم میتواند از بروز خسارت جلوگیری کرده و در افزایش بازده تولید نقشآفرینی کند.