مهندس امیررضا ثابت پی مدیر عامل گروه صنایع غذایی نامی نو در یادداشت اختصاصی برای پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران ( ایفتاتی آی ) درباره فناوری های نوین در فرآوری و نگهداری مواد غذایی نوشته است :
یکی از مهمترین بخش های صنعت کشورها،صنعت غذایی است که ارتباط تنگاتنگی با امنیت غذایی افراد جامعه دارد.افزایش جمعیت به همراه گسترش شهرنشینی،افزایش سطح شهرنشینی نیاز به غذاهای فرآیندی را روز به روز افزایش داده است.ازاین رو استفاده از فن آوری های نوین ازجمله نانوتکنولوژی، نانو ذرات با توان بالای میکروب زدایی و حفظ این توانایی برای مدت زمان طولانی ، کاربرد نانو ذرات در بسته بندی مواد غذایی، استفاده از بیوپلیمرهای زیست تخریب پذیر در تولید مواد بسته بندی، بسته بندی هوشمند و فعال مواد غذایی ،حفظ کیفیت بیشتر با فرآوردهای غذایی منجمد شده ، انجماد سریع فرآورده غذایی، سرخ کردن تحت خلاء وتحت فشار و به کمک مایکروویو ، فرآیند هایی نظیر فشارهیدرواستاتیک بالا، میدان های الکتریکی پالسی و اشعه دهی در نتیجه تولید محصولات غذایی پایدار و عدم استفاده ازفرآیندهای حرارتی، به منظورحفظ خواص مطلوب محصول را می توان بعنوان روش های جایگزین برای بهبود کیفیت و روش های نوین در فرآوری و نگهداری مواد غذایی به شمار آورد. بنابراین سطح کیفیت و ایمنی مواد غذایی بهبود یافته که این موارد اهمیت به کار بردن هر چه بیشتر این روشها را برای فرآوری و نگهداری مواد غذایی آشکار تر می سازد. نانو تکنولوژی از دیدگاه صنایع غذایی،یک افق عمیق علمی با قدرت بالا در تولید محصولات و روش های جدید فرآوری است .بهره مندی از نانو درزمینه ایمنی،بهداشت وامنیت موادغذایی عمدتا درجنبه های گوناگون: بهبود طعم ورنگ غذا،سلامت غذا،تولید غذا،افزایش ماندگاری موادغذایی،تشخیص عوامل بیماریزا ودرمان بیماری ها تحت پوشش قرارگرفته است . درحوزه صنایع غذایی بهره مندی ازانواع نانو شامل استفاده از پودرهای نانویی،نانوکپسول ها و درصنایع بسته بندی استفاده از نانوسنسورهای الکتروشیمیایی ، نانوکامپوزیت ها،نانو ذرات اتمی،نانو حسگرها،نانو فیلتراسیون درجهت بهسازی ثبات موادغذایی باهدف عمرماندگاری بالاتر و بهتر مورد بررسی قرار گرفته است.
در طی سالهای اخیر تمایل به حداقل کردن پروسه تولید مواد غذایی، نگهداری طولانی مدت مواد غذایی و همچنین ممانعت از شیوع بیماری های ناشی از غذا باعث شده که راه های جلوگیری از رشد میکروارگانیسم ها و استفاده از مواد ضد میکروبی در بسته بندی محصولات غذایی توسعه بسیاری یابد و ، بسیار مورد توجه قرار گیرد. به منظور کاهش اثرات نامطلوب زیست محیطی بسته بندی های غیر قابل تجزیه در دو دهه اخیر در کشورهای پیشرفته توجه خاصی به بسته بندی های زیست تجزیه پذیر معطوف شده است. امروزه صنایع بسته بندی تبدیل به یک تکنولوژی قدرتمند شده است تا بتوان به کمک آن، فعالیت باکتریها و عوامل فساد مواد غذایی را به حداقل رساند. پیشرفت در بسته بندی برای افزایش عمر مفید محصولات غذایی، هدف بسیاری از شرکت هاست. علاوه بر به تاخیر انداختن عوامل محیطی موثر بر مواد غذایی، روشی پویاتر را برای حفظ و نگهداری محصول به کار می گیرد و موثرترین راهکار برای تشخیص و اطمینان از میزان سلامت مواد غذایی هستند.