سه شنبه, تیر ۲۴, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج

    راهکار عرضه برنج ایرانی با قیمت ۲۰۰ هزارتومان در بازار چیست؟

    اتصال بیش از ۲۳۰۰ فروشگاه در خوزستان به سامانه کالابرگ

    تدوین طرح هوشمندانه تأمین و توزیع کالا در شرایط خاص

    گوشت قرمز زیاد، اما گران! / نرخ گوشت گوساله ۹۰ هزار تومان اعلام شد

    در تولید گوشت خودکفا شدیم یا مصرف کم شد؟

    حال و هوای بازار میوه در آستانه عید+ جدول قیمت

    قیمت عمده و نرخ روز میوه و سبزیجات تعیین شد+ جدول

    رییس سازمان شیلات ایران خبر داد: هدف‌گذاری برای تولید ۵۲ هزارتن میگو تا پایان سال‌جاری

    توسعه صادرات میگو منوط به رعایت استانداردهای جهانی است

    چطور به برنج ۸۰ هزار تومانی رسیدیم؟

    قیمت برنج در میادین و بازارهای میوه و تره بار تهران اعلام شد

    افزایش قیمت موز طی یک ماه

    شرایط واردات موز در برابر صادرات برخی اقلام میوه اعلام شد/ هر ۱.۵ کیلو سیب، یک کیلو موز

    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    کاهش برداشت گندم در اصفهان/ تاکنون ۵۰ هزار تن خرید تضمینی انجام شده است

    پیش‎‌بینی تولید ۵ میلیون تن چغندرقند بهاره

    تحقق خودکفایی شکر با راه‌اندازی کارخانجات فرآوری

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    چطور کیک بخوریم که وزن کم کنیم؟

    گنجاندن هوشمندانه مقدار کمی از خوراکی‌های مورد علاقه در یک رژیم متعادل می‌تواند به کاهش وزن بیشتر و کنترل بهتر هوس‌های غذایی منجر شود.

    توسط هانیه سیفی مجد
    خرداد ۸, ۱۴۰۴
    در اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    چطور کیک بخوریم که وزن کم کنیم؟

    هوس‌های غذایی یکی از دلایل اصلی شکست در رژیم‌های کاهش وزن هستند، اما پژوهش جدیدی نشان می‌دهد گنجاندن استراتژیک خوراکی‌های مورد علاقه در رژیم، به‌جای حذف کامل آن‌ها، می‌تواند موفقیت بیشتری به همراه داشته باشد.

    راهبرد “گنجاندن” چگونه عمل می‌کند؟
    در یک برنامه کاهش وزن یک‌ساله، افرادی که از «راهبرد گنجاندن» (Inclusion Strategy) استفاده کردند — یعنی در رژیم غذایی متعادل خود مقدار کمی از خوراکی‌های مورد علاقه‌شان را گنجاندند — بیشتر وزن کم کردند، موفق‌تر وزن کم‌شده را حفظ کردند و هوس کمتری نسبت به شیرینی‌جات و کربوهیدرات‌ها داشتند.

    رمز موفقیت آن‌ها؟ تغذیه متعادل، ثبات روزانه و تجدیدنظر در تعریف خود از “رژیم”.

    مشکل پنهان در رژیم گرفتن: نبرد دائمی با هوس‌ها
    برای بسیاری از افراد در حال رژیم، هوس خوردن شیرینی، غذاهای چرب و خوراکی‌های راحت (comfort foods) می‌تواند مقاومت و اراده را تضعیف کند. اما پژوهشی جدید از دانشگاه ایلینوی در اربانا-شمپین نشان می‌دهد که گنجاندن دسر در رژیم ممکن است یکی از هوشمندانه‌ترین راه‌ها برای کاهش وزن، حفظ آن و کنترل هوس‌های غذایی باشد.

    در این مطالعه، افرادی که در رژیم غذایی متعادل خود مقدار کمی از خوراکی‌های مورد علاقه را گنجاندند، نه‌تنها بیشتر وزن کم کردند، بلکه هوس‌های غذایی آن‌ها نیز کاهش یافت و این کاهش تا یک سال پس از پایان رژیم ادامه داشت.

    یافته‌های مطالعه: دسر به‌عنوان ابزاری برای موفقیت
    نویسندگان مطالعه:

    نوف الفوزان (دانشجوی کارشناسی ارشد سابق)

    مانابو ناکامورا (استاد تغذیه انسانی)

    مطالعه در ژورنال Physiology and Behavior منتشر شده و بخشی از برنامه‌ای گسترده‌تر با عنوان EMPOWER بوده که از یک برنامه حضوری موفق کاهش وزن به نسخه‌ای آنلاین تبدیل شده است.

    برنامه EMPOWER: آموزش دیجیتال شخصی‌شده برای مدیریت هوس
    این برنامه آموزشی آنلاین به شرکت‌کنندگان کمک می‌کرد تا مواد مغذی کلیدی مانند پروتئین، فیبر و کالری را بشناسند و با استفاده از ابزارهای دیداری تغذیه‌ای، انتخاب‌های آگاهانه‌تری انجام دهند.

    شرکت‌کنندگان در سال اول، در ۲۲ جلسه آموزشی شرکت کردند که شامل راهبردهایی برای مقابله با هوس‌ها نیز بود.

    چطور هوس‌ها را اندازه‌گیری کردند؟
    هر شش ماه، پرسش‌نامه‌ای برای ارزیابی هوس‌ها در اختیار شرکت‌کنندگان قرار گرفت. آن‌ها شدت و فراوانی هوس به غذاهای خاص مانند غذاهای پرچرب (هات‌داگ، مرغ سوخاری)، فست‌فودها، شیرینی‌جات (کیک، کلوچه) و کربوهیدرات‌ها (پنکیک، بیسکویت) را ارزیابی کردند.

    از مقیاسی از ۱ (هیچ‌وقت) تا ۶ (همیشه) استفاده شد تا میزان هوس غذایی اندازه‌گیری شود. افراد همچنین هر روز صبح پیش از صبحانه وزن خود را با ترازویی هوشمند اندازه‌گیری کرده و اطلاعات آن مستقیماً برای پژوهشگران ارسال می‌شد.

    نتایج پژوهش: کاهش وزن پایدار و هوس کمتر
    از میان ۳۰ شرکت‌کننده، ۲۴ نفر برنامه را کامل کردند و به‌طور میانگین ۷.۹٪ از وزن اولیه خود را از دست دادند. در میان آن‌ها، ۲۰ نفر برنامه نگهداری وزن را نیز ادامه دادند و به‌طور میانگین ۶.۷٪ کاهش وزن داشتند (با احتساب برخی بازگشت وزن در این گروه).

    کسانی که بیش از ۵٪ کاهش وزن داشتند، کاهش پیوسته‌ای در هوس‌های غذایی خود تجربه کردند. در مقابل، کسانی که کاهش وزنی کمتر از این مقدار داشتند، شاهد کاهش معنی‌داری در هوس‌ها نبودند.

    نظریه “سلول چربی گرسنه” زیر سؤال رفت
    این یافته‌ها با نظریه قدیمی “سلول چربی گرسنه” که می‌گوید کاهش وزن باعث گرسنگی سلول‌های چربی و در نتیجه افزایش هوس می‌شود، مخالفت دارد. دکتر ناکامورا می‌گوید:«این نتایج نشان می‌دهد که کاهش هوس‌ها بیشتر با کاهش چربی بدن مرتبط است تا صرفاً با کاهش کالری دریافتی. تا زمانی که وزن شما در محدوده سالم باقی بماند، هوس‌های غذایی نیز کاهش می‌یابد.»

    ثبات کلید موفقیت است
    نکته کلیدی دیگر، ثبات در الگوی غذا خوردن است. ناکامورا می‌گوید:«برخلاف باور عمومی، برای کنترل هوس‌ها نیاز به اراده قوی نیست. نوسان در زمان و مقدار وعده‌های غذایی خود می‌تواند باعث تحریک هوس‌ها شود. شما باید در برنامه‌ریزی غذایی خود منظم باشید.»

    سرویس خبری:علمی_تغذیه و سلامت

    منبع:سلامت نیوز

    برچسب ها: تغذیهشیرینیکاهش وزنکیک
    پست قبلی

    ایران یازدهمین تولیدکننده مرغ در دنیا/ پتانسیل تامین ۵۰۰ هزارتن مرغ به بازار‌های منطقه فراهم شد

    پست بعدی

    راهنمای جامع تغذیه و رژیم غذایی: سفری به سوی سلامتی و تناسب اندام

    هانیه سیفی مجد

    مربوطه پست ها

    چرا صادرات مرکبات چاره کار کشاورزان نبود؟/ تجربه مان می‌گوید امسال هم قرار نیست اتفاق خاصی بیفتد!
    اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    مرکبات سلاحی برای مبارزه با افسردگی

    توسط هانیه سیفی مجد
    تیر ۱۹, ۱۴۰۴
    0

    بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، نتایج مطالعه‌ای در دانشگاه هاروارد بیانگر این است که خوردن روزانه یک...

    بیشتر بخوانید
    رعایت نکات بهداشتی در استفاده از ظروف نذری

    رعایت نکات بهداشتی در استفاده از ظروف نذری

    تیر ۱۲, ۱۴۰۴
    مطالعات نشان می دهد؛ شیرین کننده های مصنوعی به توانایی سم زدایی کبد آسیب می رسانند

    نقش لوبیا و سویا در کاهش خطر ابتلا به کبد چرب غیرالکلی

    تیر ۱۰, ۱۴۰۴
    افزایش ۱۳ سال طول عمر با تغییر رژیم غذایی

    هیچ وعده غذایی را حذف نکنید

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    راهنمای جامع تغذیه و رژیم غذایی: سفری به سوی سلامتی و تناسب اندام

    راهنمای جامع تغذیه و رژیم غذایی: سفری به سوی سلامتی و تناسب اندام

    پر بازدیدها

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    مشکلی در تامین مرغ ایام محرم نداریم

    تیر ۱۰, ۱۴۰۴
    حقوق یک درصدی واردات گوشت قرمز ابلاغ شد

    رویای خودکفایی گوشت قرمز تا ۳ سال آینده محقق می‌شود

    تیر ۸, ۱۴۰۴
    تولید ارقام جدید ذرت برای سال آینده

    شتاب تابستانه در مزارع فارس/ کشت ذرت علوفه‌ای در ۷۵ هزار هکتار کلید خورد

    تیر ۱۷, ۱۴۰۴
    افزایش قیمت موز طی یک ماه

    شرایط واردات موز در برابر صادرات برخی اقلام میوه اعلام شد/ هر ۱.۵ کیلو سیب، یک کیلو موز

    تیر ۲۳, ۱۴۰۴
    رهاسازی ۶۱ میلیون قطعه بچه ماهی در آب‌های کشور

    رهاسازی ۶۱ میلیون قطعه بچه ماهی در آب‌های کشور

    تیر ۱۱, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.