پنجشنبه, آذر ۲۷, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    مازندران، محور تقویت ذخایر استراتژیک روغن در کشور

    مازندران، محور تقویت ذخایر استراتژیک روغن در کشور

    زیست‌فناوری آبی؛ کلید توسعه اقتصاد دریامحور

    زیست‌فناوری آبی؛ کلید توسعه اقتصاد دریامحور

    بازار خشکبار در آستانه یلدا / افزایش ۵۰ درصدی قیمت آجیل در قم

    بازار خشکبار در آستانه یلدا / افزایش ۵۰ درصدی قیمت آجیل در قم

    کاهش ۳۰ درصدی خرید محصولات لبنی در خراسان شمالی

    کاهش ۳۰ درصدی خرید محصولات لبنی در خراسان شمالی

    راهنمای تغذیه ایمن دیابتی‌ها در «شب یلدا»

    راهنمای تغذیه ایمن دیابتی‌ها در «شب یلدا»

    عدم تکمیل زنجیره ارزش بزرگترین چالش کشاورزی همدان

    عدم تکمیل زنجیره ارزش بزرگترین چالش کشاورزی همدان

    معاون جهاد کشاورزی استان همدان خبر داد: رکورد زنی استان همدان در کاشت گلرنگ

    آغاز کشت گلرنگ در دهلران

    لزوم توسعه صادرات مرغ و تخم‌مرغ خراسان جنوبی به افغانستان

    لزوم توسعه صادرات مرغ و تخم‌مرغ خراسان جنوبی به افغانستان

    آموزش تغذیه گندم آبی؛ با تمرکز بر نوآوری و افزایش بهره‌وری در دهلران

    آموزش تغذیه گندم آبی؛ با تمرکز بر نوآوری و افزایش بهره‌وری در دهلران

    کنترل قیمت و کیفیت اقلام یلدایی در میادین میوه و تره‌بار + نرخ اقلام

    کنترل قیمت و کیفیت اقلام یلدایی در میادین میوه و تره‌بار + نرخ اقلام

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    چرا «نان سبوس‌دار» انتخاب سالم‌تری است؟

    نان یکی از اصلی‌ترین مواد غذایی در سفره ما است و در ایران قدیم، نان معادل غذا محسوب می‌شد. بخش زیادی از انرژی روزانه از طریق مصرف انواع نان تامین می‌شود، با این حال، نوع نانی که انتخاب می‌کنیم می‌تواند نقش مهمی در سلامت ما داشته باشد.

    توسط مطهره پورزمانی
    آذر ۱۶, ۱۴۰۴
    در اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    چرا «نان سبوس‌دار» انتخاب سالم‌تری است؟

    ندا فرح‌بخش کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان، در این گفت و گو با اشاره به برگزاری پویش ملی تغذیه سالم از ۱۵ تا ۳۰ آذر، در خصوص ارتباط نان‌های سنتی و صنعتی با بیماری‌های غیرواگیر اظهار کرد: نان‌هایی که با آرد کامل و سبوس‌دار تهیه می‌شوند، چه سنتی و چه صنعتی، منبع خوبی از فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند و به کنترل قند خون، سلامت دستگاه گوارش و پیشگیری از اضافه وزن کمک می‌کنند.

    وی افزود: در مقابل، نان‌هایی که با آرد سفید و سبوس‌گیری شده پخته می‌شوند، مواد مغذی کمتری دارند و مصرف زیاد آن‌ها ممکن است با افزایش خطر بیماری‌های غیرواگیر مانند دیابت نوع ۲، فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی – عروقی و چاقی همراه باشد.

    کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: نان‌های سفید و سبوس‌گیری شده، شاخص گلایسمی بالاتری دارند و مصرف زیاد آن‌ها می‌تواند قندخون را سریع‌تر افزایش دهد.

    وی بیان کرد: مطالعه‌ای که در سال ۲۰۲۴ انجام شد، نشان داد که مصرف ۱۰۰ گرم غلات کامل به صورت روزانه با کاهش ریسک دیابت نوع ۲، سرطان کولورکتال و بیماری‌های قلبی – عروقی همراه است در حالی که غلات تصفیه‌شده چنین اثر محافظتی ندارند.

    فرح‌بخش ادامه داد: مطالعه‌ای دیگر نشان داد که مصرف نان سبوس‌دار با درصد بالاتر جو نسبت به نان گندم، قند خون را آهسته‌تر بالا می‌برد و برای کنترل قند خون انتخاب مناسب‌تری است.

    وی اضافه کرد: همچنین در مطالعه‌ای نشان داده شده است که هرچه آرد استفاده‌شده در تهیه نان، کمتر سبوس‌گیری شده باشد، کنترل قندخون بهتر انجام می‌شود.

    کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: پژوهش‌های متعدد نشان داده‌اند که نوع نان مصرفی می‌تواند با فشارخون و بیماری‌های قلبی – ‌عروقی مرتبط باشد و مصرف غلات کامل، خطر بروز بیماری‌های قلبی – عروقی و مرگ و میر کلی را کاهش می‌دهد.

    وی در ادامه افزود: مصرف نان سبوس‌دار و نان کامل، در مقایسه با نان‌های تهیه شده با آرد سفید مانند نان بربری، لواش، باگت معمولی و…، با کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و فشار خون همراه است.

    فرح‌بخش گفت: پژوهش‌ها روی بیماران مبتلا به فشار خون بالا نشان داده‌اند که استفاده از نان کم‌نمک در مقایسه با نان معمولی، موجب کاهش فشارخون می‌شود. همچنین نان کم سدیم منجر به بهبود میکروبیوم روده در مبتلایان به پرفشاری خون می‌شود.

    وی ادامه داد: این یافته‌ها نشان می‌دهند که جایگزینی نان سفید با نان سبوس‌دار و کامل می‌تواند به عنوان یک استراتژی تغذیه‌ای موثر در پیشگیری از بیماری‌های قلبی – عروقی و کنترل فشار خون در نظر گرفته شود.

    کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: پژوهش‌های اپیدمیولوژیک حاکی از آن‌اند که مصرف بیشتر غلات کامل یا نان سبوس‌دار با کاهش خطر افزایش وزن و چاقی همراه است و مصرف نان کامل موجب کاهش مصرف انرژی و کاهش وزن در افراد دارای اضافه وزن می‌شود.

    وی افزود: بنابراین شواهد موجود نشان می‌دهد که جایگزینی نان سفید و سبوس‌گیری شده با نان سبوس‌دار سنتی و صنعتی به ویژه در طولانی‌مدت می‌تواند به کنترل وزن کمک کند اما برای مشاهده اثر چشمگیر آن معمولا به ترکیب با کنترل کالری رژیم غذایی و فعالیت بدنی نیاز است.

    فرح‌بخش اضافه کرد: مصرف نان و غلات کامل می‌تواند نقش محافظتی مهمی در مدیریت و پیشگیری از کبد چرب غیر الکلی داشته باشد. مرور شواهد موجود نشان می‌دهد که رژیم غذایی حاوی غلات کامل، از جمله نان سبوس‌دار، می‌تواند با کاهش التهاب، بهبود حساسیت به انسولین و تعدیل متابولیسم چربی‌ها، به عنوان یک راهکار تغذیه‌ای موثر در کاهش پیشرفت کبد چرب استفاده شود.

    وی بیان کرد: همچنین شواهد نشان می‌دهند مصرف بیشتر غلات کامل در نان کامل یا نان سبوس‌دار، با کاهش خطر برخی سرطان‌ها به ویژه سرطان کولورکتال و مرگ و میر ناشی از آن همراه است.

    کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: مصرف غلات کامل با کاهش معنی‌دار خطر سرطان روده بزرگ و کاهش مرگ و میر مرتبط با بیماری‌های مزمن کبدی همراه است.

    وی ادامه داد: در مورد سرطان پستان، شواهد نشان می‌دهد که مصرف فیبر و نان کامل ممکن است به کاهش سطح هورمون‌های مرتبط با رشد تومور کمک کند و در نتیجه، خطر سرطان پستان کمتر شود.

    فرح‌بخش گفت: هرچند نتایج این مطالعات هنوز کاملاً قطعی نیستند، ولی روند کلی، نشان‌دهنده اثر محافظتی نان کامل در برابر برخی از سرطان‌هاست.

    وی در ادامه افزود: به طور کلی نان کامل نسبت به نان سفید، محافظت بیشتری در برابر بعضی سرطان‌های دستگاه گوارش مانند روده بزرگ و تا حدی معده و پانکراس دارد. این اثر احتمالا از مسیرهای متعدد مانند وجود فیبر، ترکیبات فنولی و اثر مفید روی میکروبیوم روده ناشی می‌شود.

    سرویس خبری:علمی_تغذیه و سلامت

    منبع:ایسنا

    برچسب ها: پویش ملی تغذیه سالمنان سبوس‌دار
    پست قبلی

    بادام زمینی؛خوراکی ساده با قدرت شگفت انگیز تقویت حافظه

    پست بعدی

    آغاز طرح پایداری تولید در دیمزارهای دهلران

    مطهره پورزمانی

    مربوطه پست ها

    راهنمای تغذیه ایمن دیابتی‌ها در «شب یلدا»
    اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    راهنمای تغذیه ایمن دیابتی‌ها در «شب یلدا»

    توسط هانیه سیفی مجد
    آذر ۲۷, ۱۴۰۴
    0

    دکتر شیما عبداللهی گفت: برخلاف تصور رایج، میوه‌های خشک لزوماً گزینه‌ای بی‌خطر برای افراد دیابتی نیستند و مصرف بی‌رویه آن‌ها...

    بیشتر بخوانید
    راز میل شدید به صبحانه‌های شیرین

    راز میل شدید به صبحانه‌های شیرین

    آذر ۲۷, ۱۴۰۴
    شکلات تلخ، راز ضد پیری؟!

    شکلات تلخ، راز ضد پیری؟!

    آذر ۲۷, ۱۴۰۴
    افزایش تقاضا برای خرید نان های فانتزی | قیمت نان های فانتزی افزایش می یابد؟

    چرا نان سبوس‌دار، انتخابی سالم‌تر است؟

    آذر ۲۷, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    آغاز طرح پایداری تولید در دیمزارهای دهلران

    آغاز طرح پایداری تولید در دیمزارهای دهلران

    پر بازدیدها

    خیار هم گران شد/ هر کیلو ۱۶ هزار تومان

    هر کیلو گرم خیار ۸۸ هزار تومان شد

    آذر ۱۲, ۱۴۰۴
    هر کیلو گرم تخم‌مرغ درب مرغداری حدود ۷۹ هزار تومان شد

    در بازار تخم مرغ چه می‌گذرد؟ / قیمت هر شانه تخم مرغ به ۲۵۰ هزارتومان رسید

    آذر ۲۳, ۱۴۰۴
    تحولی در کشاورزی: ربات‌های خودران با هوش مصنوعی وارد مزارع می‌شوند

    تحولی در کشاورزی: ربات‌های خودران با هوش مصنوعی وارد مزارع می‌شوند

    آذر ۱۸, ۱۴۰۴
    معاون آبزی پروری اداره کل شیلات استان: تولید میگو در سیستان و بلوچستان به ۵۰۰۰ تن می‌رسد

    معاون آبزی پروری اداره کل شیلات استان: تولید میگو در سیستان و بلوچستان به ۵۰۰۰ تن می‌رسد

    آذر ۲, ۱۴۰۴
    ضرورت انتقال کشت محصولات برداشت شده به مکان‌های مسقف

    ضرورت انتقال کشت محصولات برداشت شده به مکان‌های مسقف

    آذر ۹, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.