یکشنبه, خرداد ۱۱, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    یک پای عرضه اینترنتی اقلام اساسی می لنگد!

    قیمت شکر به ۵۳ هزارتومان رسید/لوبیا چیتی ارزان شد

    ورود مسافری انبه از مصر/ میوه‌های پروازی برای قشر خاصی است

    ثبت‌سفارش «برنج» و «انبه» آغاز شد

    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    قیمت هر کیلو تخم‌مرغ درب مرغداری‌ ۶۱هزار تومان شد

    ایران رتبه ۷۹ تولید محصولات ارگانیک جهان را دارد

    کشاورزی ارگانیک؛ راهی برای حفظ زمین و سلامت مردم

    راهکار دستیابی به خودکفایی ۴ محصول کشاورزی چیست؟

    راهکار دستیابی به خودکفایی ۴ محصول کشاورزی چیست؟

    خراسان‌جنوبی پیشگام پرورش ماهی در منابع آبی محدود

    خراسان‌جنوبی پیشگام پرورش ماهی در منابع آبی محدود

    سطح مبارزه علیه ملخ‌های بومی به ۸۸ هزارهکتار رسید

    سطح مبارزه علیه ملخ‌های بومی به ۸۸ هزارهکتار رسید

    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    مرغداران با دپوی تخم مرغ در واحد‌ها رو‌به‌رو هستند

    کالا‌های اساسی باید با کمترین قیمت به دست مصرف کننده برسد

    کالا‌های اساسی باید با کمترین قیمت به دست مصرف کننده برسد

    راهنمای جامع تغذیه و رژیم غذایی: سفری به سوی سلامتی و تناسب اندام

    راهنمای جامع تغذیه و رژیم غذایی: سفری به سوی سلامتی و تناسب اندام

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    پیامدهای خوب و بد نغییرات غذایی کودکان امروز با دیروز

    کودکان دیروز با امروز تفاوت زیادی کرده‌اند از عادات غذایی شان گرفته تا نحوه تعامل و بازی با همسالان. اما این تغییرات چه پیامدهایی داشته است.

    توسط هانیه سیفی مجد
    دی ۱۶, ۱۴۰۳
    در اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    پیامدهای خوب و بد نغییرات غذایی کودکان امروز با دیروز

    سبک تغذیه و تحرک کودکان امروزی تفاوت قابل توجهی با کودکان دوران قدیم دارد؛ تغییری که 2نکته جالب دارد. بروز بیماری‌های قدیمی انگلی و عفونی کاهش یافته یا از بین رفته، اما به‌دلیل مصرف غذاهای آماده و فست‌فودهای پرچرب و پرنمک زمینه ابتلای کودکان امروزی به بیماری‌های خطرناک‌تر بیشتر شده است، بیماری‌هایی ازجمله کبد چرب، دیابت و انواع سرطان‌. درباره اینکه چرا سبک تغذیه و شیوه زندگی کودکان امروزی آنها را نسبت به کودکان دیروزی بیشتر در معرض بیماری‌های جدی‌تر قرار داده است دکتر منصور رضایی، متخصص تغذیه به نکات جالبی اشاره کرده که در ادامه می‌خوانید.

    افزایش کم‌تحرکی

    دکتر رضایی عدم ‌تحرک را یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های کودکان امروز با نسل گذشته می‌داند و می‌گوید: «کودکان در قدیم تحرک بیشتری داشتند. آنها در کوچه و خیابان بازی می‌کردند. در روستاها نیز به باغ و طبیعت می‌رفتند. در مقابل، تحرک کودکان امروزی به‌شدت کاهش پیدا کرده، تا جایی که به سکون رسیده‌ و فقط پای موبایل نشسته‌اند. اجازه بدهید یک تصویر بد از موبایل‌بازی کودکان ترسیم کنیم. می‌توان کارکرد موبایل را شبیه منقل دانست. همان‌طور که در گذشته منقل تریاک خانواده‌ها را دچار مشکل و فرزندان آنها را دچار آسیب می‌کرد، امروز «منقل موبایل» کودکان را عاجز و بی‌تحرک کرده است.»
    به‌ گفته این متخصص تغذیه، مادر همه بدبختی‌ها و بیماری‌ها اعم از یبوست، بی‌اشتهایی و چاقی بی‌تحرکی است و در واقع فرد بی‌تحرک دچار هزار و یک مشکل می‌شود.

    بهداشت بیشتر شده

    رضایی درباره وضعیت بهداشتی غذاها و خوراکی‌هایی که کودکان دیروز می‌خوردند هم توضیح می‌دهد: «رعایت مسائل بهداشتی در گذشته کمتر بود، چون نظارت کمتری بر بهداشت وجود داشت و مراکز زیرزمینی زیادی برای تولید خوراکی‌هایی مانند لواشک و آلوچه که جلوی مدرسه‌ها فروخته می‌شد، فعالیت می‌کردند. به همین دلیل، نظارت وزارت بهداشت بر تولید مواد غذایی کم بود. این مسئله احتمال بروز برخی از مشکلات انگلی یا برخی از عفونت‌ها و مسمومیت‌های غذایی را افزایش می‌داد. حتی در برخی مدارس غذا پخته می‌شد که به‌دلیل نبود یخچال یا نگهداری نامناسب خراب و فاسد می‌شد. این مسئله هم منجر به بروز مسمومیت‌های گوارشی در کودکان می‌شد. علاوه بر این، بسته‌بندی غذاها نیز بهداشتی و درست نبود.»

    تغذیه خوب قدیمی‌ها

    این متخصص تغذیه به سلامت تغذیه کودکان در گذشته اشاره می‌کند و می‌گوید: «در گذشته کودکان تحرک بیشتری داشتند و عمدتا خارج از خانه به فوتبال و بازی‌هایی پرتحرک مشغول بودند. غذاهای کم‌کالری‌تری هم مصرف می‌کردند. میوه‌ها و سبزی‌های حاوی فیبر در وعده‌های غذایی آنها وجود داشت. مادران عمدتا خانه‌دار بودند و وقت بیشتری داشتند که خوراکی‌های مفید درست کنند. به‌ همین دلیل، کودکان کمتر یبوست می‌گرفتند و وزن متعادل‌تری داشتند. امروزه براساس گزارش‌های وزارت بهداشت و وزارت آموزش و پرورش، روزبه‌روز بر مشکلات چاقی کودکان و تبعات آن افزوده می‌شود. یعنی به‌دلیل چاقی، احتمال بروز بیماری‌های کبد چرب، بیماری‌های قلب و عروق، دیابت، فشار خون و سرطان در کودکان وجود دارد. بیماری‌های مفصلی، کمردرد و زانودرد هم از وزن زیاد ایجاد می‌شود.»‌

    شیوع بیماری‌های جدید

    به‌ گفته این متخصص تغذیه، با بهبود وضعیت بهداشت و استفاده از تکنولوژی در صنایع غذایی و توسعه شهرنشینی احتمال بروز بیماری‌های عفونی ناشی از تغذیه کمتر شده، اما زمینه بروز بیماری‌های آلرژی و خودایمنی بیشتر شده است. یعنی موارد بیماری‌هایی نظیر آسم، آلرژی، کبد چرب و یبوست به‌دلیل بی‌تحرکی و خوردن غذاهای چرب و فست‌فودها روزبه‌روز در کودکان بیشتر می‌شود. مادران امروزی که غالبا شاغلند کمتر فرصت درست کردن سالاد، ‌آش، سوپ و حتی خورش را دارند و اغلب به غذاهای خاص برنجی، نانی و گوشتی بسنده می‌کنند. این غذاها زمینه‌ساز چاقی و کبد چرب و ابتلا به دیابت و فشار خون هستند. او ادامه می‌دهد: «طبق گزارش وزارتخانه‌های بهداشت و آموزش و پرورش، بار بیماری‌های مزمن غیرعفونی اعم از آلرژی و خودایمنی در حال زیاد شدن است. تحرک کودکان کمتر شده و غالبا غذاهای پرکالری چرب و نرم می‌خورند. مصرف نوشابه هم در میان کودکان امروزی نسبت به کودکان دیروزی بیشتر است. آنها غالبا غذاهای پرنمک‌تری که چربی پنهان دارند، می‌خورند.»

    نکته

    بروز بیماری در کودکان نسل قدیم و جدید متفاوت شده است. دلیلش هم این است که نظارت بهداشتی و بسته‌بندی غذاها نسبت به گذشته بهتر شده و به‌دلیل نگهداری بسیاری از خوراکی‌ها در یخچال احتمال خراب شدن آنها کاهش پیدا کرده است. با کاهش تعداد کارگاه‌های زیرزمینی تولید غذا بیماری‌های عفونی و انگلی در کودکان کمتر شده است. اما به‌دلیل افزودنی‌ها، طعم‌دهنده‌ها و نگهدارنده‌ها، بیماری‌های آلرژی‌زا و خودایمنی مانند ام‌اس بیشتر بروز کرده است.
    سرویس خبری:علمی-تغذیه و سلامت

    منبع:سلامت نیوز

    برچسب ها: تغذیهسلامتیفست فود
    پست قبلی

    موسسه رازی از سال ۸۰ تاکنون ۶۰ میلیارد دوز واکسن تولید کرده است

    پست بعدی

    آمادگی انتقال دستاوردهای علمی به کشورهای همسایه وجود دارد

    هانیه سیفی مجد

    مربوطه پست ها

    راهنمای جامع تغذیه و رژیم غذایی: سفری به سوی سلامتی و تناسب اندام
    اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    راهنمای جامع تغذیه و رژیم غذایی: سفری به سوی سلامتی و تناسب اندام

    توسط هانیه سیفی مجد
    خرداد ۸, ۱۴۰۴
    0

    به گزارش دکتر کرمانی طبق آمار سازمان بهداشت جهانی (WHO)، بیماری‌های غیرواگیر مانند بیماری‌های قلبی، دیابت و برخی از انواع...

    بیشتر بخوانید
    چطور کیک بخوریم که وزن کم کنیم؟

    چطور کیک بخوریم که وزن کم کنیم؟

    خرداد ۸, ۱۴۰۴
    شرکت پشتیبانی امور دام تخم مرغ مازاد را خریداری کند

    متفورمین، تخم‌گذاری مرغ‌ها را افزایش می‌دهد

    خرداد ۸, ۱۴۰۴
    گریپ‌فروت؛ ترش و شیرینِ شفابخش

    گریپ‌فروت؛ ترش و شیرینِ شفابخش

    خرداد ۶, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    حمایت اتحادیه دامداران از وزیر جهاد کشاورزی دولت چهاردهم

    آمادگی انتقال دستاوردهای علمی به کشورهای همسایه وجود دارد

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    آغاز واردات گوشت قرمز گرم از روسیه و پاکستان

    ۱۵ درصد کسری گوشت مورد نیاز از طریق واردات تامین‌می شود

    اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۴
    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    قیمت تخم مرغ ۴ درصد افزایش یافت

    اردیبهشت ۲۹, ۱۴۰۴
    وضعیت پسته کاران خراسان جنوبی؛ فقط دلالان را می‌خنداند

    امسال پسته ایران به اروپا صادر می‌شود؟

    خرداد ۴, ۱۴۰۴
    تولید گندم در کشت و صنعت مغان ۳۰ درصد افزایش یافت

    ۴.۶ همت بابت خرید تضمینی گندم به کشاورزان پرداخت شد

    خرداد ۵, ۱۴۰۴
    ۹۰ درصد برنج کشور مکانیزه برداشت می‌شود

    خودکفایی برنج در برنامه هفتم دست یافتنی است؟

    اردیبهشت ۳۰, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.