چهارشنبه, تیر ۱۱, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    در نیمه اول امسال؛ میزان ذخایر راهبردی برنج کشور افزایش یافت

    قیمت جو تولید داخل به ۲۰ هزارتومان رسید

    رهاسازی ۶۱ میلیون قطعه بچه ماهی در آب‌های کشور

    رهاسازی ۶۱ میلیون قطعه بچه ماهی در آب‌های کشور

    رییس سازمان شیلات ایران خبر داد: هدف‌گذاری برای تولید ۵۲ هزارتن میگو تا پایان سال‌جاری

    پیش‌بینی رشد تولید میگو در خوزستان فراتر از برنامه هفتم توسعه

    ابتکارات آفریقایی‌ها در برابر کمبود جهانی گندم

    راهکار کاهش ضایعات حوزه آرد و گندم چیست؟

    رییس مجمع ملی صادرکنندگان دام توضیح داد: شگرد برخی شرکت‌های بسته‌بندی برای گران کردن گوشت قرمز

    پتانسیل صادرات دام مازاد به بازار‌های هدف وجود دارد

    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    گرمای هوا قیمت تخم مرغ را کاهش داد

    افزایش ۷۰ تا ۱۲۰ درصدی قیمت حبوبات/ واردات حبوبات هم مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد

    قیمت حبوبات کاهش می یابد

    صادرات ۶ هزار تن از محصولات باغی و گلخانه‌ای سیستان و بلوچستان

    رباتی برای پایش مواد مغذی گیاهان گلخانه‌ای

    بیش از ۹۸ درصد برداشت غلات مکانیزه است

    بیش از ۹۸ درصد برداشت غلات مکانیزه است

    مصوبه الگوی کشت نیازمند تخصیص سالانه ۴۰ همت اعتبار

    مصوبه الگوی کشت نیازمند تخصیص سالانه ۴۰ همت اعتبار

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    هشت فایده نوشیدن آب کافی برای بدن

    نوشیدن آب کافی همواره مورد توصیه پزشکان بوده و این موضوع بویژه در روزهای گرم سال اهمیت بیشتری می یابد تا جایی که کمبود آب بدن نه تنها سبب گرمازدگی می شود، بلکه می تواند سلامتی فرد را به خطر بیندازد.

    توسط هانیه سیفی مجد
    تیر ۲۸, ۱۴۰۳
    در اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    خطر در کمین است

    یک اصل کلی در نوشیدن آب وجود دارد و آن اینکه مصرف آب به اندازه نیاز بدن فواید بی‌شماری برای سلامتی دارد که نخستین آن کارکرد درست سوخت و ساز بدن است؛ دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت توصیه هایی را در خصوص نوشیدن آب ارایه کرده است.

    اگر آب کافی ننوشید دچار یبوست می‌شوید

    نداشتن تحرک، تغییر رژیم غذایی، بیماری و حتی استرس می تواند به این مشکل بیفزاید. یبوست معمولاً خود به خود از بین می‌رود، اما ورزش، داروهای بدون نسخه و همچنین مصرف آب می توانند کمک کننده باشند. اگر یبوست شما بیش از یک یا دو هفته طول کشید یا دچار سرگیجه، درد سخت در شکم یا خون در مدفوع هستید، به پزشک مراجعه کنید، زیرا می تواند نشانه های از یک مشکل جدی تر باشند.

    مفاصل بهتر کار می‌کنند

    آب بخش بزرگی از غضروف مفصل را تشکیل می دهد که به عنوان ضربه گیر عمل می کند و حرکت یک استخوان روی استخوان دیگر را روانتر می کند. آب همچنین می تواند به جلوگیری از نقرس (یک بیماری مفصلی دردناک) کمک کند. همچنین آب به دفع سموم بدن که میتوانند باعث التهاب مفاصل شوند کمک می کند.

    به تعریق بدن اهمیت دهید

    به همان میزانی که عرق از پوست تبخیر می شود، بدن نیز خنک خواهد شد؛ چند ساعت قبل از اینکه برای ورزش بیرون بروید، چند فنجان آب اضافی بنوشید. سعی کنید در طول ورزش نیز هر ۱۰ تا ۲۰ دقیقه حدود ۷ تا ۱۰ اونس (حدود۱ تا ۵/۱ لیوان) آب بنوشید. به خاطر داشته باشید، اگر در استخر یا باشگاهی باشید که دارای تهویه هوا باشد، ممکن است عرق از دست رفته را نبینید.

    بدون آب کافی، به خصوص در شرایط گرما بدن می تواند مقدار زیادی مایعات و همچنین سدیم و پتاسیم مورد نیاز خود را از طریق تعریق از دست دهید. وقتی این اتفاق می افتد، ممکن است تشنه شوید، کمتر از حد معمول ادرار کنید و دهانتان خشک شود. حتی ممکن است احساس سرگیجه، سبکی سر و گیجی داشته باشید.

    کلیه ها سالم تر می مانند

    آب به کلیه ها کمک می کند تا مواد زائد از خون دفع شود. اگر بدن آب کافی دریافت نکند، این مواد زائد – همراه با اسیدها – می توانند ایجاد شوند. این می تواند منجر به مسدود شدن کلیه ها با پروتئین هایی به نام میوگلوبین شود. کم آبی بدن همچنین می تواند منجر به تشکیل سنگ کلیه و عفونت مجاری ادراری شود.

    مغز خود را هوشیار نگه دارید

    زمانی که دچار کم آبی هستید ممکن است حافظه شما به خوبی کار نکند، به وضوح فکر نکنید و یا به راحتی تمرکز نکنید. لازم نیست به طور جدی کم آب باشید، حتی اگر کمی پایین تر از جایی که باید باشید قرار گیرید می تواند این اتفاق بیفتد. چقدر کم؟ کمتر از ۴ فنجان آب در یک فرد ۷۵ کیلوگرمی.

    ممکن است یک مزیت ورزشی به دست آورید حتی کم آبی خفیف می تواند شما را خسته کند. بنابراین منطقی است که ورزشکارانی که عرق از دست رفته خود را با آب و الکترولیت‌ها (مواد معدنی مانند سدیم و پتاسیم) جایگزین می‌کنند، دمای بدن پایین‌تر، عضلات بیشتر، قلب‌های قوی‌تر، قدرت مغز بیشتر و انرژی بالاتری دارند که همه اینها باعث عملکرد بهتر می شود.

    می توانید وزن کم کنید

    به نظر می رسد افرادی که فقط ۲ یا ۳ فنجان آب بیشتر در روز مصرف می کنند چربی، شکر، نمک و به طور کلی کالری کمتری در طول روز دریافت می کنند. این بدان معناست که هیدراتاسیون مناسب می تواند به کاهش وزن کمک کند. آب اضافی می تواند جایگزین نوشیدنی های شیرین پرکالری و فاقد مواد مغذی شود که بسیاری از مردم با وعده های غذایی می نوشند. همچنین به نظر می رسد آب متابولیسم بدن را سرعت می بخشد و فضای معده را اشغال می کند تا احساس سیری بیشتری کنید.

    قلب شما بهتر کار می کند

    وقتی به اندازه کافی آب می نوشید نیازی نیست که ضربان ساز قلب (ticker ) شما به سختی کار کند. در واقع، حتی کم آبی خفیف بر رگ‌های خونی شما تأثیر می‌گذارد (حالت فنری و انعطاف پذیری آن ها را کمتر می‌کند) تقریباً مانند سیگار کشیدن. مصرف کم آب همچنین منجر به حجم خون کمتر در بدن شما می شود که می تواند فشار خون را کاهش داده و ضربان قلب را افزایش دهد. فقط ۱۵ تا ۲۰ دقیقه طول می کشد تا آب کافی به صورت یکنواخت در بدن پخش شود.

    احتمال غش کردن شما کمتر است

    اگر آب کافی داشته باشید، با از دست دادن خون احتمال کمتری می رود که از بین بروید. باید مراقب باشید آب از دست رفته از طریق عرق یا ادرار را جایگزین کنید. وقتی سطح آب بدن کمی پایین می‌آید، فشار خون کاهش می‌یابد و سیستم عصبی نیز نمی‌تواند آن را کنترل کند که می تواند باعث غش کردن شما شود .اگر هوای بیرون گرم است و به خصوص وقتی ورزش می کنید مراقب این موضوع باشید.

    چقدر آب برای بدن کافی است؟

    یک قانون کلی خوب نوشیدن ۱۵ فنجان در روز برای مردان و ۱۱ فنجان برای زنان است اما به خاطر داشته باشید که شامل کل مایعات می شود؛ شما ۲۰ تا ۳۰ درصد آب خود را از طریق غذا دریافت می کنید. همچنین از سایر نوشیدنی ها مانند آب میوه، چای و شیر استفاده می کنید. اگر بیمار هستید (مخصوصاً اسهال یا استفراغ)، به مقدار بیشتری آب نیاز خواهید داشت. اگر در حال ورزش یا بیرون از خانه در گرما هستید، روی افزایش دریافت نیز تمرکز کنید.

    بیش از حد مصرف نکنید

    آب بیش از حد می تواند نمک موجود در خون را به اندازه‌ای رقیق کند که شما را بیمار کند (که اصطلاحا به آن هیپوناترمی می گویند). به علاوه، اگر مشکلات سلامتی خاصی دارید یا داروهایی مصرف می‌کنید که باعث احتباس آب می‌شوند، مانند NSAIDها، مواد افیونی، داروهای ضدافسردگی یا … ، لازم نیست زیاده روی کنید. آنقدر بنوشید که رنگ ادرارتان زرد کم رنگ باشد، اما نه آنقدر که همیشه شفاف باشد. اگر مطمئن نیستید با پزشک خود صحبت کنید.

    سرویس خبری:علمی-تغذیه و سلامت
    منبع: سلامت نیوز
    برچسب ها: آبسلامتیکلیه
    پست قبلی

    حمایت مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی از ماشین‌آلات گیاهان دارویی

    پست بعدی

    سلول‌های مغز مقصر پرخوری هستند؟

    هانیه سیفی مجد

    مربوطه پست ها

    مطالعات نشان می دهد؛ شیرین کننده های مصنوعی به توانایی سم زدایی کبد آسیب می رسانند
    اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    نقش لوبیا و سویا در کاهش خطر ابتلا به کبد چرب غیرالکلی

    توسط هانیه سیفی مجد
    تیر ۱۰, ۱۴۰۴
    0

    این بررسی علمی در مورد رژیم غذایی و بیماری کبد نشان می‌دهد که حبوباتی مانند عدس، نخود، سویا و نخود...

    بیشتر بخوانید
    افزایش ۱۳ سال طول عمر با تغییر رژیم غذایی

    هیچ وعده غذایی را حذف نکنید

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    والدین، سوء تغذیه کودکان را با ترفندهای غذایی درمان کنند

    توصیه‌های تغذیه‌ای در شرایط بحران

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    توانمندی کم نظیر ایران در صنعت شکلات‌سازی

    نوشابه مضرتر است یا شکلات؟

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    به این چند دلیل با عجله غذا نخورید

    سلول‌های مغز مقصر پرخوری هستند؟

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    بیش از ۹۸ درصد برداشت غلات مکانیزه است

    بیش از ۹۸ درصد برداشت غلات مکانیزه است

    تیر ۱۰, ۱۴۰۴
    بازگشت ثبات به بازار فرآورده‌های پروتئینی با تسریع در ترخیص نهاده‌ها از گمرک

    در بازار محصولات پروتئینی چه می‌گذرد؟

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان: کشاورزان برای استفاده از آبیاری نوین به جهاد کشاورزی مراجعه کنند

    تکمیل ۳ هزار سامانه نوین آبیاری در چهار سال گذشته

    تیر ۲, ۱۴۰۴
    سد میمه آب کشاورزی ۶ هزار هکتار از اراضی دشت دهلران را آبیاری می‌کند

    سد میمه آب کشاورزی ۶ هزار هکتار از اراضی دشت دهلران را آبیاری می‌کند

    خرداد ۲۲, ۱۴۰۴
    افزایش ۲۰۰ درصدی نرخ خرید تضمینی چای در دولت تدبیر و امید

    واردات چای سیاه با شماره تعرفه جدید آغاز شد

    تیر ۷, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.