اگر به بیماری کلیوی مبتلا هستید، گنجاندن انواع میوهها در رژیم غذایی شما میتواند مفید باشد، به شرطی که حاوی مقادیر بیشازحد پتاسیم و فسفر نباشد.
مصرف میوههای زیر چه برای جلوگیری از بیماریهای کلیوی و چه برای بهبود این بیماریها توصیه شده است:
توتفرنگی
حاوی دو نوع فنل، آنتوسیانین و الاگیتانین است که عملکرد کلیه را بهبود میبخشد. این میوه سرشار از آنتیاکسیدان است که به محافظت از بدن در برابر آسیب اکسیداتیو کمک میکند.
کرانبری
سرشار از خواص ضدالتهابی و ضدباکتریایی است که برای افرادی که از بیماریهای کلیوی یا عفونت ادراری رنج میبرند، مفید است.
زغالاخته
یک فنجان زغالاخته حاوی ۱۱۴ گرم پتاسیم و ۱۸ میلیگرم فسفر است. سرشار از آنتیاکسیدانها و مواد مغذی گیاهی بهنام آنتوسیانیدین است که التهاب را کاهش میدهد و سلامت کلیهها را بهبود میبخشد.
تمشک
غنی از مواد مغذی گیاهی به نام الاژیک اسید است که به خنثیکردن رادیکالهای آزاد در بدن و جلوگیری از آسیب سلولی کمک میکند. این میوه حاوی فلاونوئیدها است که برای بهبود عملکرد کلیه مفید است و میتواند رشد سلولهای سرطانی را کاهش دهد.
سیب
یک سیب متوسط دارای ۱۹۵ میلیگرم پتاسیم و ۲۰ میلیگرم فسفر است. مصرف سیب میتواند به کاهش سطح کلسترول و قند خون و کاهش یبوست کمک کند. خواص ضدالتهابی و محتوای فیبر بالای آن، به بهبود عملکرد کلیه کمک میکند.
آناناس
گزینه غذایی کمپتاسیم است که به کاهش فشار خون کمک میکند. فشار خون بالا یکی از عوارض شایع بیماری کلیوی است. آناناس همچنین حاوی بروملین، آنزیم گوارشی است که به حلشدن سنگ کلیه در بدن کمک میکند.
اما میوههای مضر عبارتند از:
موز
موز سرشار از پتاسیم است و در هر موز متوسط حدود ۴۲۲ میلیگرم پتاسیم دارد. در نتیجه، این میوه توسط افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیوی نباید زیاد مصرف شود. این افراد باید روزانه کمتر از ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ میلیگرم پتاسیم مصرف کنند.
پرتقال
اگرچه پرتقال و آب پرتقال مملو از آنتیاکسیدان هستند، اما سرشار از پتاسیم هستند. انگور، سیب و کرانبری همگی جایگزینهای مناسبی برای پرتقال هستند.
میوههای خشکشده
میوههای خشک برای افراد مبتلا به بیماری کلیوی یا دیابت توصیه نمیشود زیرا حاوی مقدار زیادی قند و مواد معدنی مانند پتاسیم هستند. در واقع، نصف فنجان (۶۵ گرم) زردآلو خشک حاوی حدود ۷۵۵ میلیگرم پتاسیم است.
آووکادو
یک آووکادو با وزن حدود ۲۰۰ گرم حاوی ۹۷۵ میلیگرم پتاسیم است که تقریباً نیمی از مقدار توصیهشده روزانه برای افراد مبتلا به بیماری کلیوی است.
کیوی
از آنجا که کیوی حاوی مقدار زیادی اگزالات است، افرادی که سنگ کلیه دارند باید از خوردن آن اجتناب کنند. علاوهبراین، کیوی سرشار از پتاسیم است که ممکن است برای افراد مبتلا به مشکلات کلیوی مشکلساز باشد.
سرویس خبری: علمی-تغذیه و سلامت