فرامرز افشانی با بیان اینکه پرورش قارچ یکی از مشاغل زودبازده و در عین حال با ریسک سرمایهگذاری کم است، اظهار داشت: امروزه حتی افراد علاقهمند در واحدهای کوچک و خانگی اقدام به پرورش قارچ، این گیاه سرشار از پروتئین و املاح معدنی میکنند و همین مسأله باعث رشد تولید این محصول و افزایش حضور آن در سبد غذایی مردم شده است.
وی با اشاره به اینکه شهرستان تبریز نیز از جمله شهرستانهایی است که اقدام به پرورش و تولید قارچ کرده و در استان جایگاه دوم را در این زمینه از آن خود کرده است، افزود: ۴۶ درصد تولیدات قارچی استان که تقریباً یکهزار و ۲۰۰ تن میباشد از این شهرستان تأمین میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تبریز یادآور شد: ۲۷ واحد خانگی و ۴ واحد صنعتی در زمینه کشت و تولید این محصول در شهرستان تبریز فعالیت دارند که یک واحد صنعتی نیز طی روزهای آتی به آن اضافه خواهد شد.
افشانی تاکید کرد: به ازای تولید هر پنج تن قارچ، برای یک نفر در ماه اشتغالزایی انجام میگیرد و در شهرستان تبریز ۱۵۸ نفر در این زمینه مشغول بهکار و فعالیت هستند.
وی با بیان اینکه در گذشته برای پرورشدهندگان خانگی، مجوز صادر و تسهیلاتی ارائه شده است همچنین واحدهای صنعتی فعال نیز از محل سامانه سیتا و سایر تسهیلات برخوردار بودهاند، گفت: متأسفانه در طی ۲ سال اخیر تسهیلات مشخصی نداشتهایم که امسال بعد از اعلام سهمیهها و پروژهها اعلام خواهد شد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تبریز همچنین به مشکلات و چالشهای توسعه قارچ اشاره کرد و متذکر شد: عدم وجود کارخانه کمپوست قارچ در سطح استان، قیمت بالای تولید و حمل و نقل کمپوست باعث مشکلاتی در این زمینه شده است که از سرمایهگذاران تقاضا داریم با احداث واحدهای تولید کمپوست، پرورشدهندگان را در راستای این امر یاری کنند.
افشانی خاطرنشان کرد: از دیگر چالشهای موجود در این زمینه نوسانات بازاری و نابسامانی آن است که باعث ایجاد مشکلاتی برای تولیدکنندگان شده است که امیدواریم با حمایتهای صورت گرفته در زمینه صادرات، اندکی از این مشکلات را مرتفع سازیم.