به نقل از مدیسن نت، محققان بریتانیایی تاکید کردند که یافتههای آنها به طور قطعی ثابت نمیکند که رژیمهای گیاهخواری خطر ابتلاء به سرطان را کاهش میدهد.
اما این یافتهها که بر اساس بررسی بیش از ۴۷۰ هزار نفر است، این موضوع را تقویت میکند که رژیمهای غذایی بدون گوشت و کمگوشت حداقل با خطرات کمتر سرطان مرتبط هستند.
«کودی واتلینگ»، محقق ارشد از دانشگاه آکسفورد، گفت: «البته این رابطه بسته به نوع سرطان متفاوت است. ما از شواهد قبلی میدانیم که مصرف زیاد گوشت فرآوری شده و گوشت قرمز با خطر بالاتر سرطان روده بزرگ مرتبط است.»
محققان دریافتند خطر ابتلاء به سرطان روده بزرگ در افرادی که از رژیم غذایی کم گوشت پیروی میکردند (۵ وعده یا کمتر گوشت قرمز یا مرغ در هفته) در مقایسه با افرادی که بیشتر گوشت مصرف میکردند، ۹ درصد کمتر بود.
تیم تحقیق دریافت که رژیم گیاهخواری در مقابل سرطان سینه نقش محافظتی دارد، اما فقط در میان زنان یائسه. خطر ابتلاء به این بیماری در آنها ۱۸ درصد کمتر از زنان یائسه ای بود که بیش از ۵ بار در هفته گوشت میخوردند.
در مورد سرطان پروستات، این مطالعه نشان داد که این خطر در میان مردانی که گیاهخوار بودند (ماهی میخورند اما گوشت نمیخورند) کمتر است؛ در مقایسه با مردانی که اغلب گوشت میخوردند، خطر ابتلاء به این بیماری ۲۰ تا ۳۱ درصد کمتر بود.
سرویس خبری: علمی-تغذیه و سلامت