شنبه, خرداد ۱۷, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    چای شکر پهلو!

    کمبودی در بازار شکر وجود ندارد

    «بریکس» رقیب جدید گروه ۷ در بازار بین‌المللی غذا و کشاورزی

    «بریکس» رقیب جدید گروه ۷ در بازار بین‌المللی غذا و کشاورزی

    تولید خرما به یک‌ میلیون و ۲۰۰ هزار تن می‌رسد

    خرما؛ انرژی سالم در بسته‌ای کوچک

    ملون متهم بی‌گناه! واقعیت‌هایی درباره تراریخته نبودن و فواید شگفت‌انگیز ملون

    ملون متهم بی‌گناه! واقعیت‌هایی درباره تراریخته نبودن و فواید شگفت‌انگیز ملون

    عرضه دام زنده عید قربان در تهران تا ساعت ۱۵

    قیمت دام عیدقربان تعیین شد

    چرا بخش تحقیقات کشاورزی از اجرا عقب مانده است؟

    توسعه کشاورزی قراردادی در زنجیره تأمین سه محصول راهبردی

    بررسی تفاوت کافئین چای و قهوه

    قهوه، راز عمر طولانی و زندگی با کیفیت

    سوت‌زنی| بازار داغ گران‌فروشی پروتئین در فروشگاه‌های اینترنتی

    زیاده‌روی پروتئینی، پیرت می‌کند!

    علت کمبود عرضه روغن در بازار چیست؟

    علت کمبود عرضه روغن در بازار چیست؟

    ضرورت واردات ۳۰ هزارتن تون ماهیان در ۶ ماهه نخست سال

    ضرورت واردات ۳۰ هزارتن تون ماهیان در ۶ ماهه نخست سال

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    محصول ۸۵ درصد از شالیزارهای مازندران برداشت شد

    برداشت کشت اول برنج در ۱۸۵هزار هکتار برابر با حدود ۸۶درصد از شالیزارهای مازندران در حالی انجام شد که طبق آمار رسمی جهاد کشاورزی استان بیش از ۱۰۴ هزار هکتار از این سطح دوباره زیرکشت این محصول راهبردی رفته است.

    توسط هستی محمدمهدی پور
    شهریور ۱۳, ۱۴۰۱
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    ثروتمندان پارسال 17 برابر کم درآمدها برنج ایرانی مصرف کردند

    بر اساس آمار رسمی جهاد کشاورزی مازندران امسال ۲۱۶ هزار هکتار از شالیزارهای استان زیر کشت اول برنج رفت که ۱۴۸ هزار هکتار ارقام محلی و ۶۸ هزار هکتار هم ارقام پرمحصول کشت شد که تا کنون برداشت ۱۸۵هزار هکتار از این زمین ها انجام شد.

    رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران روز شنبه وضعیت عملکرد تولید و کیفیت برنج را بسیار عالی توصیف کرد و گفت: تا کنون برداشت ۱۸۵هزار هکتار از شالیزارهای استان انجام شد که ۹۵درصد برداشت به صورت مکانیزه یعنی با کمباین های مخصوص برداشت شالی صورت گرفت.

    حسن عنایتی افزود : گزارش ها و بررسی های میدانی کارشناسان زراعت برنج ۶۴مرکز خدمات کشاورزی مستقر د ربخش های روستایی استان نشان می دهد که به طور متوسط امسال ۱۵تا ۲۰ درصد افزایش عملکرد در واحد سطح را شاهد هستیم.

    وی به رضایتمندی شالیکاران در تولید و کیفیت محصول اشاره کرد و ادامه داد: از آن جایی که تسهیلات قابل توجهی در بخش مکانیزاسیون کشاورزی مازندران طی یک سال گذشته به استان تخصیص داده شد، خرید و به کارگیری دستگاه مخصوص نشاء و کمباین مخصوص برداشت ، بیشترین ادوات مکانیزاسیون کشاورزی استان بوده است.

    عنایتی مکانیزاسیون را عامل اصلی کاهش هزینه تولید دانست و ادامه داد: استقبال شالیکاران در استفاده از دستگاه های نشا کار و کمباین و از طرفی وضعیت مناسب آب و هوایی سبب شد تا امسال افزایش کیفیت و تولید برنج را داشته باشیم و همچنین بازسازی و نوسازی واحدهای شالیکوبی استان نیز  امسال ضریب تبدیل شالی به برنج سفید را بیشتر کرد به این معنی که درصد شکستگی و یا خرده برنج بسیار کم شده است.

    نشاء دوباره به جای رتون‌گیری 

    طبق آمار جهاد کشاورزی مازندران پارسال ۸۵ هزار هکتار از شالیزارهای استان زیر کشت دوم برنج رفته بود که از این میزان ۲۵ هزار هکتار به روش نشاء مجدد و ۶۵ هزار هکتار به روش پرورش ساقه یا دونوچ (رتون) بود.اما این آمار امسال به گفته  عنایتی تا کنون ۵۶ هزار و ۷۰۵ هکتار نشا مجدد و ۴۷هزارو ۸۸۶ هکتار به روش رتون انجام شد.

    رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران استقبال شالیکاران درحوزه ۱۱۰ هزار هکتاری آبریز دشت هراز واقع در شهرستان های آمل، بابل ، فریدونکنار، بابلسر و محمودآباد به کشت مجدد  شالی را بسیا زیاد توصیف کرد و گفت: حدود ۸۰ درصد این اراضی دوباره زیر کشت برنج به دورش نشا مجدد و پرورش رتون رفته است.

    وی تصریح کرد: این که امسال کشت دوباره نشا برنج به نسبت کشت به روش رتون در زمین های شالیزاری مازندران پیشی بگیرد ، یعنی ۳۱هزار هکتار برابر با ۱۲۴درصد بیشتر شود ، بی سابقه است.

    این مسوول کشاورزی مازندران گفت : اگر چه افزایش تولید برنج با کشت دوباره عامل افزایش تولید و بالا رفتن درآمد شالیکاران می شود، ولی با توجه به خطر خشکسالی ناشی از کمبود جدی آب برای به ثمر رسیدن ، گسترش آفت کرم ساقه خوار و صد البته ضعیف شدن خاک از پیامدهای افزایش بی رویه کشت شالی به روش نشاء مجدد است.

    کشت دوم برنج به دو صورت نشای مجدد و دونوچ یا رتون انجام می شود. در روش اول کشاورزان اقدام به آماده سازی دوباره شالیزار کرده که نیاز آبی آن همانند کشت اول بالا است و در روش دوم ساقه های باقی مانده از کشت نخست دوباره جوانه زده و پرورش داده می شود که نیاز به آب ان کمتر است.

    بررسی های نشان می دهد که بارندگی های سیل آسای ششم و هفتم مرداد امسال و تداوم بارش های پراکنده تا دو هفته پس از آن  سبب جاری شدن روان آب در بسیاری از رودخانه های استان بویژه در مناطق غربی و مرکزی مازندران شده بود و همین وضعیت بسیاری از کشاورزان این مناطق را بر آن داشت تا به کشت دوم برنج روی بیاورند. این درحالی است که از ۱۵مرداد ماه تا کنون اصلا بارندگی صورت نگرفت.

    کشت نخست برنج در مازندران با استفاده از ذخایر منابع آبی پایدار شامل سدها ، آببندان ها و چاه ها انجام می شود ، اما کشت دوم به طور کامل به روان آب رودخانه ها ، نهرهای کشاورزی و آببندان ها وابسته است. به عبارتی هرگونه برداشت از سدها و چاه های کشاورزی برای کشت دوم ممنوع است و به همین دلیل هم اقدام شالیکاران برای کشت دوم در این شرایط خشکسالی به اعتقاد کارشناسان ، عبور از خط قرمز ممنوعیت ها محسوب می شود.

    موضوع ممنوعیت کشت دوم در سال جاری به طور مکتوب از سوی شرکت آب منطقه ای مازندران به فرمانداری ها، بخشداری‌ها و مدیران مرتبط نیز اعلام شد و جهاد کشاورزی مازندران هم با ممنوعیت کشت دوم در مناطقی که روان آب وجود نداشته باشد موافق بوده است، اما طبق اظهارات کارشناسان زراعت برنج مراکز خدمات کشاورزی  و شالیکاران قیمت مناسب  سبب شد تا امسال شاهد بدون توجه به شرایط آب  و هوایی و وضعیت منابع آبی استان کشت دوم رونق دوچندانی بگیرد.

    مازندران ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور را تامین می کند.

    سرویس خبری: کشاورزی و باغبانی

    منبع: ایرنا
    برچسب ها: بخش کشاورزیبرنجشالیزارشالیزار های مازندرانصنایع تبدیلی و تکمیلیکشاورزی و باغبانیمازندران
    پست قبلی

    گرانی مواد غذایی تنها به اصلاحات اقتصادی مربوط نیست

    پست بعدی

    کاهش ۳۰ درصدی سرانه مصرف مرغ/ دامپینگ ترکیه در بازارهای جهانی

    هستی محمدمهدی پور

    مربوطه پست ها

    چرا بخش تحقیقات کشاورزی از اجرا عقب مانده است؟
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    توسعه کشاورزی قراردادی در زنجیره تأمین سه محصول راهبردی

    توسط هانیه سیفی مجد
    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    0

    محمدرضا طلایی در نشست مشترک با هیات مدیره، بازرس و مدیرعامل اتحادیه مرکزی شرکت‌های تعاونی تولید روستایی ایران، ضمن تأکید...

    بیشتر بخوانید
    راهکار نجات باغات خراسان جنوبی از تهدید سرمازدگی چیست؟

    راهکار نجات باغات خراسان جنوبی از تهدید سرمازدگی چیست؟

    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    اهمیت ترویج علم روز دنیا برای کشاورزان توسط دانشگاه‌ها

    کشاورزی هوشمند، راه‌حل بحران آب و بهره‌وری پایین

    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    برداشت ۱۱۷ هزار تن برگ سبز چای در سال جاری

    افزون بر ۵۵ هزار تُن برگ سبز چای در مازندران و گیلان برداشت شد

    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    وضعیت بازار گوشت قرمز و مرغ در روزهای پایانی سال

    کاهش ۳۰ درصدی سرانه مصرف مرغ/ دامپینگ ترکیه در بازارهای جهانی

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    چطور به برنج ۸۰ هزار تومانی رسیدیم؟

    بحران افزایش قیمت برنج در ژاپن؛ نخست وزیر زیر تیغ انتقادات

    اردیبهشت ۲۹, ۱۴۰۴
    صادرات حلال، قربانی ناهماهنگی سازمان‌ها

    صادرات حلال، قربانی ناهماهنگی سازمان‌ها

    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    طی هفت ماه ابتدایی امسال؛ بیش از ۳ هزار تُن ماهی خوراکی در تهران پرورش یافت

    شهرستان لالی ظرفیت احداث مجتمع‌های سردآبی و خاویاری را دارد

    اردیبهشت ۳۱, ۱۴۰۴
    گریپ‌فروت؛ ترش و شیرینِ شفابخش

    گریپ‌فروت؛ ترش و شیرینِ شفابخش

    خرداد ۶, ۱۴۰۴
    «معجزه آبخیزداری»|اشتغال ۸۰۰ میلیون نفری کشاورزی شهری در دنیا

    آبخیزداری سرزمین ما را به احیا نزدیک‌تر می‌کند

    اردیبهشت ۲۱, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.