سه شنبه, تیر ۲۴, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج

    راهکار عرضه برنج ایرانی با قیمت ۲۰۰ هزارتومان در بازار چیست؟

    اتصال بیش از ۲۳۰۰ فروشگاه در خوزستان به سامانه کالابرگ

    تدوین طرح هوشمندانه تأمین و توزیع کالا در شرایط خاص

    گوشت قرمز زیاد، اما گران! / نرخ گوشت گوساله ۹۰ هزار تومان اعلام شد

    در تولید گوشت خودکفا شدیم یا مصرف کم شد؟

    حال و هوای بازار میوه در آستانه عید+ جدول قیمت

    قیمت عمده و نرخ روز میوه و سبزیجات تعیین شد+ جدول

    رییس سازمان شیلات ایران خبر داد: هدف‌گذاری برای تولید ۵۲ هزارتن میگو تا پایان سال‌جاری

    توسعه صادرات میگو منوط به رعایت استانداردهای جهانی است

    چطور به برنج ۸۰ هزار تومانی رسیدیم؟

    قیمت برنج در میادین و بازارهای میوه و تره بار تهران اعلام شد

    افزایش قیمت موز طی یک ماه

    شرایط واردات موز در برابر صادرات برخی اقلام میوه اعلام شد/ هر ۱.۵ کیلو سیب، یک کیلو موز

    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    کاهش برداشت گندم در اصفهان/ تاکنون ۵۰ هزار تن خرید تضمینی انجام شده است

    پیش‎‌بینی تولید ۵ میلیون تن چغندرقند بهاره

    تحقق خودکفایی شکر با راه‌اندازی کارخانجات فرآوری

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    قهر ماهی با سفره ها در ماه های گرم سال

    باوری غلط در فصل تابستان باعث کاهش مصرف ماهی در بین مردم می شود.

    توسط ریحانه آزادفلاح
    تیر ۲۱, ۱۴۰۰
    در اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    کمبودی در عرضه ماهی نداریم؛ سودجویی دلالان در سایه غفلت دستگاه‌های مسئول

    ماهی پای ثابت سفره مازندرانی هاست غذایی که با وجود طبع سردش در سرمای زمستان به خوبی بازار گرمی می کند و هم ماهیگیر راضی است هم فروشنده و هم مشتری، خدا هم که راضی باشد، می شود سخاوت دریای خزر و رضایت مردم، اما این منبع پروتئین با ورود به فصل گرما از سبد خرید بسیاری از مازندرانی ها و حتی ایرانی ها خارج شده و حاصلش می شود کسادی بازارماهی فروشان، می شود بیکاری عده ای از پروش دهندگان، می شود حذف سالم ترین ماده غذایی از خوراک ایرانیان.

    فصل گرما و بازار سرد ماهی

    صبح یکی از روزهای تابستان برای تهیه ماهی به بازار ماهی فروشان می روم، جایی که چندماه پیش وقتی برای تهیه گزارش به آنجا آمده بودم در دهنه هر مغازه خریداران صف کشیده بودند، امروز اما خبری از آن شلوغی ها نبود، راسته ماهی فروشان خلوت و کمتر کسی را می دیدی که تحرک داشته باشد، کرکره نیمی از مغازه ها پایین بود آنهایی هم که بودند یا ماهی نداشند یا مشتری.

    یکی از فروشنده ها می گفت از اردیبهشت تقریبا همین شرایط بر بازار حاکم است و هرسال هم این مشکل تکرار می شود می گوید خودش از آن دسته ماهی فروشانی است که مغازه اش را در این فصل تعطیل می کند چون در آمدش نه تنها کفاف زندگی را نمی دهد بلکه باز بودن مغازه و هزینه آب و برق و اجاره و … خرج اضافه روی دستش می گذارد.

    فروشنده ای که از قدیمی های بازار بود و به قول خودش از بچگی خاک بازار ماهی فروشان را خورده علت این کسادی بازار را کمی باز می کند و می گوید: فصل صید ماهیان دریایی ابتدای بهار پایان می یابد و چون در گذشته مزرعه پرورش ماهی در استان وجود نداشت ، ماهی هم برای فروش نبود و مردم هم ماهی نمی خورند و بعد از گذشت سال ها حالا نخوردن ماهی در فصل گرم به یک عادت تبدیل شده است.

    او می گفت حالا با وجود مراکز پرورش ماهی باید استقبال خوبی از ماهی شود مانند کشورهای عربی که در فصول گرم مصرف ماهی بیشتری دارند، اما نمی شود.

    چرا با شروع گرما بازار ماهی رو به فناست؟

    آفتاب بالا آمده و درگوشه گوشه شهر مردم در تکاپو هستند، عده ای در حال خرید روزانه و عده ای هم در حال برگشت به خانه هایشان، بازار ماهی فروشان که خبری از مشتری نبود پس به بازار میوه و سبزی فروشان شهر می روم تا ببینم چرا ماهی در تابستان اقبالی ندارد.

    مردم نظرات متفاوتی دارند برخی می گویند خوردن ماهی در تابستان تشنگی را صد برابر می کند،عده ای از هضم سخت آن می گویند مانند خانمی که از کنار ما رد می شد و در دستش کیسه ای از گوشت قرمز و مرغ بود اما وقتی از آن درباره مصرف ماهی پرسیدیم معتقد بود خوردن ماهی در گرما آدم را تنبل می کند می گوید وقتی ماهی می خورد سنگین می شود و نمی تواند فعالیت کند.

    عده ای هم که خودشان را ماهی خور می دانستند می گفتند در تابستان چون ماهی دریایی نیست، ماهی نمی خورند، تعدادی هم بوی بد ماهی در گرمای تابستان را بهانه می کردند و یا خودشان هم دلیلی بر این کار ندارند و می گفتند رسم است ماهی در تابستان آدم را مریض می کند.

    درمان هضم سخت با سبزیجاتی گرم

    صدای اذان ظهر از مسجد به گوش میخورد که وارد مطب دکتر خامه ور متخصص طب سنتی شدم. مطبی که این روزها با توجه به افزایش اقبال عمومی به طب سنتی شلوغ و پر رفت و آمدتر از سال های قبل است.

    وقتی صحبت و نظرات مردم را گفتم دکتر لبخندی زد و گفت که این یک باور غلط است چون نه تنها خوردن ماهی در تابستان ضرر ندارد بلکه به دلیل مزاج سرد ماهی و مزاج گرم و خشک فصل تابستان خوردن آن مفید هم هست.

    مطب دکتر
    گرم صحبت با دکتر بودیم و او برای ما از خواص شگفت انگیز ماهی می گفت،ماده غذایی که می تواند جایگزین تمام قرص های ویتامین دی و مکمل های امگا3 ای شود که ماهانه صدها هزارتومان خرج روی دستمان می گذرد.

    دکتر ادامه می دهد تنها کاری که باید برای آسان شدن هضم ماهی انجام دهیم همین سبزی های محلی خودمان است یعنی ماهی باید به صورت شکم پر و با استفاده از گردو و سبزیجات طبع گرم استفاده شود.

    ترازوی نامتوازن عرضه و تقاضا

    مقصد بعدی ما اداره کل شیلات استان در بابلسر است، قبل از ورود به بابلسر به چند مرزعه پرورش ماهی گرمابی و استخر ماهی های قزل آلا سر زدیم.استخرها پر از ماهی های قزل آلا و آبندان ها هم ماهی کم نداشتند، پرورش دهندگان می گفتند فروش ماهی به حدی کم است که با توجه به گرانی نهاده ها خرید مجدد ماهی برای پرورش سخت است.

    یکی از پرورش دهندگان در حالی که مشغول کشاورزی بود به ما از تغییر کاربری زمینش گفت ، او می گفت با وجود هزینه هایی بسیاری که برای آبندانش داشته امسال به دلیل همه گیری کرونا ،کاهش صادرات ماهی و فروش کم ماهی آبندان خود را به زمین کشاورزی تبدیل کرده و به اجبار کارگرهایش را به خانه فرستاده است.

    اکبری لـله مرزی که خودش کارشناس شیلات است و جز پرورش دهندگان موفق استان می گوید بخش زیادی از ماهی های پرورشی استان حتی در تابستان های سال های قبل به کشورهای عربی و حاشیه خلیج فارس صادر می شد به همین دلیل پرورش دهندگان کمتر با مشکل فروش مواجه بودند اما با جود کرونا راه صادرات هم بسته شده و ماهی های پرورش دهندگان روی دستشان باد می کند.
    ماهی پرورشی
    پرورش دهندگان معقتد بودند که در گرمای تابستان پتانسیل پرورش ماهی های گرمابی استان به شدت بالااست اما با توجه به اقبال کم ماهی در این فصل تقاضا حداقلی است.

    اشتغالزایی با خوردن ماهی

    ساعت از چهار بعد از ظهر می گذشت که به بابلسر رسیدیم، شهر خلوت و در این روز گرم ابتدایی هفته با رسوخ کرونا در جان شهر کمتر مسافری به چشم می خورد.

    عباس زاده معاون آبزی پروری شیلات منتظر ما بود، از او درباره اشتغال زایی پرسیدیم، درباره ظرفیتی که استان دارد اما استفاده نمی شود، درباره جوانانی که با آشتی ماهی با سفره های ایرانی در تابستان می توانند روزی ببرند.

    عباس زاده می گفت: مصرف ماهی تاثیر بسزایی در اقتصاد و اشتغال زایی مازندران دارد بطوری که سالانه مازاد مصرف مازندران به سایر استان ها و کشور های همسایه صادر می شود.

    او ادامه داد: در تابستان استقبال از ماهی کمتر است، در صورتی که شرایط نگهداری و پرورش ماهی های گرمابی در این فصل بهتر است و با توجه به تعداد بالای گردشگر استان ، می تواند جهشی در تولید آبزیان باشد.

    عباس زاده در پایان گفت: در سال گذشته هفت هزار و ۱۱۰ اشتغال مستقیم در بخش آبزی پروری استان وجود داشته که این میزان با افزایش مصرف آبزیان خصوصا در فصل تابستان می‌تواند افزایش قابل ملاحظه‌ای داشته باشد.

    معاون آبزی پروری شیلات می گوید :  مازندران با ۱۷۰ مرکز فروش ماهی پرورشی یکی از قطب های پرورش ماهی کشور است و با توجه به قیمت مناسب تر این غذای سلامتی در مقایسه با سایر گوشت ها فرصت مناسبی برای آشتی دادن سالم ترین ماده پروتئینی با سفره های تابستانه است.

    شب گرم تابستانی آرام آرام فرا رسیده و حالا با دو سه ماهی که از بازار ماهی فروشان خریده ام به خانه می روم با خیال اینکه این ماهی ها ، شکم پری شوند برای استقبال از مهمانان فردا، البته اگر بتوانم اهل خانه را راضی کنم.

    سرویس خبری : علمی-تغذیه و سلامت

    منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
    برچسب ها: صنایع تبدیلی و تکمیلیصنایع تکمیلیصنایع غذاییصنعت غذاعلمی - تغذیه و سلامت
    پست قبلی

    ۱۰۰ درصد مطالبات کلزاکاران قزوین پرداخت شده است

    پست بعدی

    نایب رییس کمیسیون کشاورزی مجلس: قانون افزایش آب بهای بخش کشاورزی در حال بازنگری است

    ریحانه آزادفلاح

    مربوطه پست ها

    چرا صادرات مرکبات چاره کار کشاورزان نبود؟/ تجربه مان می‌گوید امسال هم قرار نیست اتفاق خاصی بیفتد!
    اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    مرکبات سلاحی برای مبارزه با افسردگی

    توسط هانیه سیفی مجد
    تیر ۱۹, ۱۴۰۴
    0

    بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، نتایج مطالعه‌ای در دانشگاه هاروارد بیانگر این است که خوردن روزانه یک...

    بیشتر بخوانید
    رعایت نکات بهداشتی در استفاده از ظروف نذری

    رعایت نکات بهداشتی در استفاده از ظروف نذری

    تیر ۱۲, ۱۴۰۴
    مطالعات نشان می دهد؛ شیرین کننده های مصنوعی به توانایی سم زدایی کبد آسیب می رسانند

    نقش لوبیا و سویا در کاهش خطر ابتلا به کبد چرب غیرالکلی

    تیر ۱۰, ۱۴۰۴
    افزایش ۱۳ سال طول عمر با تغییر رژیم غذایی

    هیچ وعده غذایی را حذف نکنید

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    اکنون ۷۹ درصد چاه های کشاورزی استان مجهز به کنتور هوشمند هستند

    نایب رییس کمیسیون کشاورزی مجلس: قانون افزایش آب بهای بخش کشاورزی در حال بازنگری است

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    مصوبه الگوی کشت نیازمند تخصیص سالانه ۴۰ همت اعتبار

    مصوبه الگوی کشت نیازمند تخصیص سالانه ۴۰ همت اعتبار

    تیر ۱۰, ۱۴۰۴
    برای بازار شب عید و ماه رمضان کمبود گوشت نداریم/ کاهش قیمت‌ در ماه‌های آینده

    تولید گوشت کشور مصرف سالانه بازار را پاسخ می‌دهد

    خرداد ۲۵, ۱۴۰۴
    تمدید ممنوعیت صید تجاری ماهیان خاویاری در ۲۰۲۱

    رشد ۱۷ درصدی تولید خاویار ایران

    تیر ۱۷, ۱۴۰۴
    دبیر ستاد تنظیم بازار خبر داد عرضه کافی روغن خوراکی در خرده فروشی‌ها تا ۲ روز آینده

    ارز مورد نیاز محموله های روغن خام تا پایان هفته به طور کامل تخصیص می یابد

    تیر ۱۶, ۱۴۰۴
    یک پای عرضه اینترنتی اقلام اساسی می لنگد!

    هم‌صدایی دولت و مردم در بحران؛ بازار کالاهای اساسی تحت نظر دولت است

    تیر ۳, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.