جمعه, تیر ۲۷, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    استفاده از نمک می‌تواند نگهدارنده مناسبی برای غذا باشد؟

    نمک‌های دریاچه‌ای حاوی فلزات سنگین هستند

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    توزیع روزانه مرغ به کمتر از ۷ هزارتن رسید

    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    امسال تولید برنج به یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن می‌رسد/قیمت برنج به رقم منصفانه می‌رسد

    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    شرط خودکفایی گوشت قرمز در ۳ سال آینده چیست؟

    دبیر ستاد تنظیم بازار؛ صادرات شیرخشک و لبنیات مشمول پرداخت عوارض می‌شود

    افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی ادامه دارد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    کوچ تلخ

    حمایت ۳۰ هزار میلیارد ریالی وزارت کشور از عشایر در شرایط خشکسالی

    آغاز واردات گوشت قرمز گرم از روسیه و پاکستان

    قیمت انواع گوشت گوساله و گوسفندی آزاد در تهران اعلام شد

    واردات برنج ممنوع شد

    کمبود برنج عامل اصلی گرانی در بازار

    انتقاد اوکراین از سیاست‌های اروپا و لهستان در قبال ممنوعیت واردات غلات

    بحث دوباره بر سر تأسیس بورس غلات بریکس

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار اقتصاد و بازار

    عوامل دخیل در قیمت ماهی، از شرایط جوی تا کاهش ذخایر و نبود اتحادیه

    شاید شما هم از خریداران ماهی در بازار ماهی فروشان گناوه باشید که پس از پرسش درباره قیمت انواع ماهی، بدون خرید بازار را ترک کرده و یا به یک نوع ماهی نامرغوب با قیمت بسیار پایین بسنده کرده‌اید.

    توسط فاطمه خداویردی
    دی ۲۷, ۱۴۰۰
    در اخبار اقتصاد و بازار
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    کمبودی در عرضه ماهی نداریم؛ سودجویی دلالان در سایه غفلت دستگاه‌های مسئول

    امروز خوردن ماهی و میگو در شهرستان گناوه برای کسانی که لب دریا نشسته اند، به دلیل شیب تند افزایش قیمت آن از توان خرید بیشتر آنها خارج است و به ناچار به  سایر مواد غذایی پروتئینی از جمله مرغ روی آورده‌اند.

    ماهی و میگو از قدیم الایام غذاهای اصلی ساحل نشینان بویژه مردم بندرگناوه  بوده است اما هر روز قیمت آنها افزایش می یابد و بیشتر اقشار مردم دیگر قدرت خرید آن را ندارند و تنها به نگاهی به آنها بسنده می کنند و حسرت می خوردند.

    در روزهای اخیر قیمت انواع گونه‌های ماهی مرغوب و موردپسند مردم بین ۴۰ تا ۹۰ درصد افزایش یافته و امکان خرید این نوع آبزی برای اقشار کم درآمد محال است.

    هم اکنون نه تنها ماهی های مرغوب هامور، سرخو، شیر، شوریده و غیره از سبد خرید بیشتر خانوار ها به علت افزایش قیمت حذف شده است بلکه حتی ماهی های درجه ۲ و ۳ هم نرخی خارج از توان کارگران و کارمندان دارند و شاید در آینده دیگر بوی قلیه ماهی ( خورش ماهی) به مشام بندرنشینان گناوه هم نرسد و سبزی پلو با ماهی از سفره عید آنها بطور کلی حذف شود.

    وقتی وارد بازار ماهی فروشان گناوه می‌شوی، صدای فروشندگان بازارچه می پیچد، که مشتریان را برای خرید فرا می خوانند اما قیمت‌ها چنان بالا است که تفاوتی با شهرهایی که کیلومترها دور از ساحل و در دل کویر قرار دارند، ندارد.

    قیمت هر کیلوگرم ماهی های درجه ۱ از جمله شیر، شوریده، سرخو، هامور و غیره بین ۱۶۰ تا ۲۱۰ هزار تومان و درجه ۲ و ۳ نظیر ” کپلک ” ۱۰۰ هزار تومان، ” شعری ”  ۹۵ هزار تومان، ” جش ” ۱۱۰ هزار تومان، ” شوم” بین ۱۰۰ تا ۱۲۰هزار تومان در بازار ماهی فروشان بندرگناوه است که مصرف کنندگان قادر به خرید آن نیستند و به خرید گونه های با مرغوبیت کم تر روی می آورند.

    عوامل دخیل در قیمت ماهی، از شرایط جوی تا کاهش ذخایر و نبود اتحادیه

    یک ماهی نظیر ” کپلک ” که کیلویی صدهزار تومان بوده  و با ضایعاتش کیلویی ۱۵۰ هزارتومان در می آید،  برای یک خانواده کم درآمد مقرن به صرفه نیست.

    برخی ، سردی هوا، گرانی ادوات و تجهیزات صید و  نظارت نکردن بر بازار ماهی و عده ای نیز فروش ماهی به کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس را  عامل رشد فزاینده قیمت ماهی و میگو در این شهرستان ساحلی می‌دانند.

    البته بازار ماهی مثل سایر صنوف تحت تاثیر کرونا و شرایط اقتصادی قرار گرفته است و به نظر می رسد صیادان و فروشندگان نیز به بهانه  گرانی سایر اقلام و کالاها در بازار، هزینه حمل نقل ماهی، وجود واسطه ها، صادرات ماهی به کشورهای همسایه و غیره قیمت  ماهی را افزایش داده باشند.

    شماری از ماهی فروشان در بازار گناوه می گویند: دلیل عمده گرانی ماهی، میزان عرضه نسبت به تقاضا و متاثر از وضعیت جوی منطقه است.

    آنها اظهار می دارند:  در کل قیمت ماهی و دیگر آبزیان نسبت به سایر محصولات‌ پروتئینی، به چندین عوامل ارتباط مستقیم دارد، از جمله متاثر از ریسک صید، تورم  و محدودیت منابع در دریا است.

    صیادان نیز از وضعیت بوجود آمده ناراضی هستند و می‌گویند:  با وجود اینکه بسیاری از صیادان برای کسب رزق و روزی حلال تورهای خود را با هزار امید و آرزو در دریا می‌گسترانند اما همواره یا خالی و یا با کمترین میزان صید به ساحل بازمی‌گردند.

    صیاد گناوه ای که درحال رفتن به صید است، وضعیت جوی و گرانی ادوات صید را در بالارفتن نرخ ماهی اثرگذار عنوان می کند.

    ظهراب رستمی می گوید: یک قایق هم اینک حدود ۵٠ میلیون تومان، در صورتی که سه سال پیش ١۵ میلیون تومان بود، موتور قایق ٨۵ سه سال پیش ٢۴ میلیون بود اکنون ١٣٠ میلیون تومان، قلاب شیری سه سال پیش ٣۵ هزار تومان بود و الان ١۴٠ هزار تومان، ماچیله نوعی ادوایت صید از ٢٠٠ هزار تومان به ٨٠٠ تا یک میلیون تومان رسیده و تعمیرات حدود پنج برابر گرانتر شده است.

    این صیاد ادامه می دهد که گرگور و تور، سرب و قلاب و سیخ و چیبال و بند بیش از حد گران شده و نمی شود ماهی را  با نرخ قبل عرضه کرد.

    مدیرعامل تعاونی صیادان گناوه علل گرانی را در چند بخش عنوان می‌کند و می‌گوید: تغییر وضعصت جوی منطقه و مواج شدن دریا، کاهش صید، گرانی ادوات صید و نظارت نداشتن دستگاه‌های متولی بر بازار ماهی فروشان در گران شدن مهم ترین سفره غذایی مردم این دیار اثر داشته است.

    عبدالله بویراتی اذعان کرد: صیادی که با ۱۰۰ گرگور دل به دریا می زند تا بتواند صیدی در حد متعارف و خوب داشته باشد اما یک سبد صید که شاید به ۲۰ کیلوگرم هم نرسد، از دریا برمی گردد.

    به عقیده مدیرعامل تعاونی صیادان  گناوه، نظارت و مدیریت بر بازار ماهی فروشان می تواند تا حدودی بر جلوگیری از افزایش قیمت آن اثر بگذارد.

    عوامل دخیل در قیمت ماهی، از شرایط جوی تا کاهش ذخایر و نبود اتحادیه

    به گفته بویراتی، بالابودن کارمزد تسهیلات بانکی برای صیادان منطقه نیز مشکل ساز شده و بطور حتم در قیمت ماهی تاثیر دارد.

    وی می گوید:  صیادی که با تسهیلات ۱۴ و ۱۸ درصدی بخواهد ادوات و تجهیزات صید را خریداری کند چگونه می تواند ماهی را به قیمتی که مقرون به صرفه برای مردم باشد، بفروشد.

    بویراتی،  فروش ماهی به کشورهای همسایه خلیج فارس توسط صیادان این منطقه را رد می کند و اظهار می دارد که این کشورها، محصولات آبزی را با رعایت تمام نکات بهداشتی و طی مراحل قانونی خرید می کنند و  به هیچ وجه از صیادان در دریا صید را نمی‌خرند.

    وی تعداد شناورهای فعال منطقه در امر صید را شامل ۱۳۰ قایق و ۱۴ موتورلنج مجوزدار اعلام کرد.

    به گفته رئیس شیلات گناوه ، قیمت ماهی در بازار بر حسب عرضه و تقاضا تعیین می شود.

    سهراب ملایی می گوید:  ادارات شیلات حق دخالت در تعیین و نظارت بر قیمت ماهی را در بازار ندارند.

    وی اظهار می دارد: ماهی هایی که صیادان صید می کنند برحسب هزینه هایی که کرده اند به یزافان (دلال آبزیان)  می فروشند و آنها نیز با قیمت بالاتر  در بازار ماهی فروشان به صاحبان مغازه عرضه می‌کنند.

    رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت گناوه گفت: بالارفتن قیمت ماهی در این شهرستان ساحلی بیشتر بخاطر وضعیت جوی در دریا و عرضه و تقاضا است.

    محمدحسین داریونی افزود: باتوجه به اینکه کار انتقال بازرسی و نظارت برتولیدات مرتبط با بخش کشاورزی از چرخه تولید تا توزیع در اقلام کالایی مواد پروتئینی و لبنی نظیر گوشت مرغ، تخم مرغ ، گوشت قرمز، ماهی و میگو به سازمان جهاد کشاورزی واگذار شده است، این اداره دیگر بر امر نرخ ماهی دخیل نیست.

    مدیر جهادکشاورزی گناوه گفت: باتوجه به اینکه نظارت بر تولیدات و محصولات کشاورزی و پروتئینی نظیر ماهی بتازگی به این اداره محول شده است، جهت کنترل قیمت ماهی برنامه ریزی لازم به عمل خواهد آمد.

    عباس تخم افشان افزود: باوجود اینکه پایین و بالارفتن قیمت ماهی بستگی به وضعیت دریا دارد اما  اولین اقدام بر کنترل عرضه این آبزی تشکیل اتحادیه برای این صنف است.

    معاون برنامه ریزی و توسعه فرمانداری گناوه نیز معتقد است: قیمت ماهی براساس متغیرهایی صورت می‌گیرد که مهم ترین آن به وضعیت آب و هوایی بستگی دارد.

    حسین امیری افزود:  بیشتر مواقع این شهرستان با بادهای فصلی مواجه می شود که همین امر باعث شده تا دریا مواج و متلاطم شود و امکان رفتن صیادان برای صید حتی در بازه تاخیر ۱۵ روزه صورت می گیرد.

    وی بیان کرد: باتوجه به اینکه میزان ذخایر آبزی دریایی در ساحل این شهرستان کاهش یافته است، صیادان به ناچار باید مسافت های زیادی را حتی تا نزدیکی مرزهای آبی با عربستان سعودی تردد کنند.

    امیری گفت: براساس بررسی های به عمل آمده ، باتوجه به سردی هوا ، گونه های ماهی از آب های ساحلی این شهرستان به نقاط دوردست می‌روند اما در ماه‌های پایانی سال و اوایل سال جدید که وضعیت جوی تغییر می کند، بهبود می‌یابد که تاثیر بسزایی در پایین آمدن قیمت این آبزی دارد.

    معاون  برنامه‌ریزی و توسعه فرمانداری گناوه بیان کرد: یکی دیگر از علل بالارفتن قیمت ماهی میزان عرضه و تقاضا است که  این شهرستان نیز از آن مستثنی نیست.

    وی گفت: باتوجه به اینکه دلیل عمده نوسانات  قیمت ماهی بستگی به وضعیت جوی  دریا دارد، نمی توان نرخ ثابتی برای آن تعیین و مصوب کرد.

     

    سرویس خبری: اقتصاد و بازار

    منبع: ایرنا
    برچسب ها: اقتصاد و بازارصنایع تبدیلی و تکمیلیصنایع تبدیلی و کشاورزیصنایع غذاییصنعت غذافناوری غذافناوری های نوینقیمت ماهیی
    پست قبلی

    ماژیک زیستی ایرانی جایگزین نمونه خارجی برای حفظ هویت و اصالت دام‌ها شد

    پست بعدی

    شرکت بازرگانی دولتی ایران: تضمین سلامت، اولویت تامین کالاهای اساسی وارداتی است

    فاطمه خداویردی

    مربوطه پست ها

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس
    اخبار اقتصاد و بازار

    توزیع روزانه مرغ به کمتر از ۷ هزارتن رسید

    توسط هستی محمدمهدی پور
    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    0

    مهدی یوسف خانی دبیر انجمن کشتارگاه ها و صنایع بسته بندی طیور گفت: قیمت کنونی هرکیلو مرغ زنده ۷۲ هزارتومان،...

    بیشتر بخوانید
    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    امسال تولید برنج به یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن می‌رسد/قیمت برنج به رقم منصفانه می‌رسد

    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    شرط خودکفایی گوشت قرمز در ۳ سال آینده چیست؟

    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    دبیر ستاد تنظیم بازار؛ صادرات شیرخشک و لبنیات مشمول پرداخت عوارض می‌شود

    افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی ادامه دارد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    قیمت انواع برنج اعلام شد/ همسان‌سازی نرخ شکر با بازارهای جهانی/ پنیر با نرخ سابق توزیع می‌شود

    شرکت بازرگانی دولتی ایران: تضمین سلامت، اولویت تامین کالاهای اساسی وارداتی است

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    انتقاد اوکراین از سیاست‌های اروپا و لهستان در قبال ممنوعیت واردات غلات

    بحث دوباره بر سر تأسیس بورس غلات بریکس

    تیر ۲۵, ۱۴۰۴
    افزایش ۷۰ تا ۱۲۰ درصدی قیمت حبوبات/ واردات حبوبات هم مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد

    قیمت حبوبات کاهش می یابد

    تیر ۱۱, ۱۴۰۴
    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    مجوز خرید حمایتی ۳۰ هزار تن تخم‌مرغ صادر شد

    تیر ۱۷, ۱۴۰۴
    اعلام جرم سازمان ملی استاندارد علیه شرکت تبلیغ‌کننده روغن سه‌کاره

    ثبات نسبی در بازار روغن با تخصیص ارز

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    مطالبات تولیدکنندگان دانه‌های روغنی به فوریت پرداخت می‌شود

    مطالبات تولیدکنندگان دانه‌های روغنی به فوریت پرداخت می‌شود

    تیر ۸, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.