صالحی جوزانی رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در نشست خبری گفت: با توجه به چالش های متعدد حوزه کشاورزی دنیا و ایران از قبیل تغییر اقلیم، خشکی و کم آبی، آفات و افزایش گازهای گلخانه ای، پیش بینی می شود تا سال ۲۰۵۰ میلادی و 1430 هجری شمسی، فناوری های خاص محیط زیست دوستانه که عمدتا زیرمجموعه یا مرتبط با بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی هستند، نقش اساسی در توسعه و تحول بخش کشاورزی دنیا بازی کنند.
وی افزود: این فناوری ها شامل اصلاح ژنتیکی، کشاورزی در فضای بسته (کشاورزی عمودی، بیوراکتورهای یک بار مصرف، هیدروپونیک، ایروپونیک و آکواپونیک)، کشاورزی با آب دریا، کشاورزی در بیابان، نانوتکنولوژی، ریزجلبک ها، کشاورزی هوشمند، پهپادها، فراوردههای زیستی و هوش مصنوعی می باشند.
صالحی جوزانی اضافه کرد: در حال حاضر پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی قلب تپنده فناوری های نوین کشاورزی کشور بوده و به عنوان یکی از بالنده ترین و موثرترین واحدهای پژوهشی در سطح کشور و منطقه شناخته می شود.
وی ادامه داد: پژوهشگاه در کنار اجرای برنامه های تحقیقاتی اولویت دار برای بخش کشاورزی، چندین مسئولیت ملی و حاکمیتی را بر عهده دارد که اهمیت بسیار زیادی در تامین امنیت غذایی و سلامت محصولات کشاورزی کشور دارد.
رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی تصریح کرد: این پژوهشگاه عملا به عنوان بازوی تخصصی کشور در زمینه استانداردسازی و تهیه پیش نویس های مقررات مربوط به ایمنی زیستی و ارائه گزارش به مراجع ملی و بین المللی نقش اثر گذاری دارد.
صالحی جوزانی درباره سایر دستاوردهای این پژوهشگاه گفت: طراحی کیتهای تشخیص سریع نیترات، نیتریت و آمونیاک در محصولات کشاورزی و ایجاد چراگاه های دست کاشت با استفاده گراس های علوفه ای (امکان تولید ۷ تن ماده خشک علوفه در مراتع بدون نیاز به آبیاری ) از جمله این دستاوردها است.
سرویس خبری: فناورزی غذا و بخش صنعت