زیتون از میوه های بسیار با برکت است که اشتغال زایی فراوانی دارد، زیتون محصول سلامت محوری است که از طریق فرآوری آن بیش از ۲۵۰ فرآورده به دست می آید که مهمترین آنها انواع روغن خوراکی و بهداشتی است ولی در ایران صنعت فرآوری این محصول ضعیف بوده و بیشتر خام فروشی می شود.
سیدمهدیار فاضلی، تولیدکننده انواع فرآورده های زیتون در این باره می گوید: مصرف زیتون و روغن زیتون در ایران و در جهان افزایش یافته است، ۲۵۶ نوع محصول از زیتون تهیه میشود که برخی از این محصولات در ایران موجود و برخی نیستند کاری که ما انجام می دهیم این است که روی چند رقم محدود فرآوری انجام می دهیم شامل فرآوری شیرین سازی و خوش طعم کردن محصول، میکس کردن زیتون با مغز گردو و محصولات دیگر و ارائه یک طعم مشتری پسند که در بسیاری از رستوران ها و مصارف خانگی استفاده می شود.
وی می افزاید: خام فروشی زیتون در ایران زیاد است ولی فکر می کنم یک تولیدکننده تخصصی دو بال دارد یک بال کسب و دیگری کار است، علت خام فروشی در کشور این است که بال کار تولیدکنندگان بسیار قوی است و جنس باکیفیت تولید میکنند اما بال کسب شان بسیار ضعیف است منظور از بال کسب، بازاریابی، مشتری مداری و اینکه صدای مشتری را بشنوند و در کیفیت محصول تاثیر بدهند اگر این نکات ساده رعایت بشود ایران بهترین جا برای پول درآوردن است و نیاز به گذراندن استانداردهای بسیار سختگیرانه در اروپا و سایر کشور ها نیست اگر این نکات را رعایت کنند میتوانند موفق میشوند .
تخصص اصلی من زیتون کم نمک است، ما مبتکر (اولین تولیدکننده) زیتون کم نمک در ایران هستیم، زیتون پرورده، انواع زیتون های بدون هسته و با هسته و نهایتا روغن زیتون یکی از محصولات ماست.
سرویس خبری: فناوری غذا و بخش صنعت