جهانپور معماریان روز دوشنبه افزود: آخرین فرصت برای بیمه نخیلات خوزستان ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ بود که با پیگیری و رایزنی با مدیریت صندوق بیمه محصولات کشاورزی کشور ، زمان بیمه نخیلات ۲ هفته تمدید شد.
وی گفت: علاوه بر بیمه نخیلات، صدور بیمه نامه عمومی و تکخطر و آتش سوزی غیرعمدی نیز به قوت خود باقی است و باغداران میتوانند نسبت به بیمه محصولات خود اقدام کنند.
وی ادامه داد: صندوق بیمه محصولات کشاورزی ، برای آتش سوزی هر اصله نخل ۴۲۰هزار و ۲۲۸ ریال پرداخت میکند.
معماریان با اشاره به بروز موارد متعدد آتش سوزی در نخیلات خوزستان به ویژه آتش سوزی اخیر در نخیلات اطراف اهواز که منجر به از بین رفتن بیش از ۱۰۰ نخل بارور شد از نخلداران خوزستانی خواست نسبت به بیمه آتش سوزی که برای هر نخل سه هزار ریال درنظر گرفته شده است اقدام کنند.
وی گفت: تاکنون ۱۸هزار و ۸۸۰هکتار از نخیلات خوزستان در برابر حوادث همچون ترشیدگی خرما ، خشکیدگی وآتش سوزی بیمه شدند که نسبت به سال زراعی گذشته یک هزار هکتار افزایش دارد.
معماریان با اشاره به وجود ۴۲هزار هکتار نخیلات بارور و غیربارور خوزستان افزود: میزان بیمه در مقایسه با کل نخیلات استان بسیار پایین است.
پارسال صندوق بیمه محصولات کشاورزی خوزستان ، ۱۱۰ میلیارد ریال غرامت به نخلداران استان پرداخت کرد.
به گزارش ایرنا سالانه حدود ۲۰۰هزار تن انواع خرما از نخیلات خوزستان برداشت میشود.
آبادان ، خرمشهر ، شادگان ، بهبهان ، هویزه ، حمیدیه و اهواز کانونهای اصلی نخیلات خوزستان هستند.
تا پیش از جنگ تحمیلی حدود ۴.۵میلیون اصله نخل بارور و غیربارور در خوزستان وجود داشت که این میزان پس از پایان جنگ به حدود سه میلیون اصله کاهش یافت.
به تازگی کشت نخیلات خوزستان به مناطق شمالی استان از جمله شوش و دزفول توسعه پیدا کرده است.
سرویس خبری : کشاورزی و باغبانی