همزمان با آغاز مراسم عزاداری محرم، وزارت بهداشت در راستای صیانت از سلامت عمومی، طرح گستردهای برای نظارت بر بهداشت محیط، سلامت نذورات و کیفیت مواد غذایی توزیعشده در موکبها و هیئتهای مذهبی اجرا کرد.
محسن فرهادی، رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، در گفتوگویی اعلام کرد: «در این طرح، نظارت ویژهای بر نوع روغنهای مصرفی در پختوپز موکبها انجام شد. با استفاده از تجهیزات پرتابل و آزمونهای میدانی، شاخصهایی چون ترکیبات قطبی کل (TPM)، میزان ترانس و تبادل یونی روغنها بررسی شدند.»
او افزود: «در هر موردی که نتایج آزمایشها از محدوده مجاز فراتر رفته باشد، بلافاصله دستور توقف مصرف روغن و خروج آن از چرخه پخت صادر شده است.»
هدف: تضمین سلامت عزاداران
فرهادی با تأکید بر اهمیت این نظارتها گفت: «مصرف روغنهای چندبار مصرف یا فاقد استاندارد، میتواند منجر به بیماریهای گوارشی، کبدی و قلبی شود. به همین دلیل، سلامت نذورات یکی از محورهای مهم نظارت ما در ایام محرم است.»
وی خاطرنشان کرد: «همچنین بازرسی از آبهای آشامیدنی، میزان کلر باقیمانده، و سایر مواد خوراکی نذری نیز در دستور کار قرار داشت تا هیچ خللی در سلامت سوگواران وارد نشود.»
اقدامات وزارت بهداشت در محرم ۱۴۴۷، با محوریت سلامتمحوری و آموزش هیئتها و خادمان موکبها، گامی مهم برای ارتقای بهداشت عمومی در مراسم مذهبی محسوب میشود.
منبع:سلامت نیوز