جمعه, تیر ۱۳, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    رعایت نکات بهداشتی در استفاده از ظروف نذری

    رعایت نکات بهداشتی در استفاده از ظروف نذری

    قیمت انواع برنج ایرانی و وارداتی در میادین میوه و تره بار اعلام شد

    ممنوعیت ترخیص برنج لغو شد

    سرپرست معاونت باغبانی اعلام کرد: توسعه و بهره‌برداری از ۱۴۷۶ هکتار گلخانه و سایبان طی پنج ماه

    زوایای پنهان توسعه گلخانه‌های موز و میوه‌های گرمسیری در اصفهان

    شکر رکوددار گرانی در شهریورماه امسال شد+ جدول

    وضعیت بازار شکر مطلوب است

    بازار عیدانه برنج؛ یاقوت شالیزار بدون مشتری است

    بیش از ۹۰ درصد اراضی شالی مکانیزه برداشت می‌شود

    نقش مرزنشینان در حمایت از معیشت مردم در دوران جنگ

    نقش مرزنشینان در حمایت از معیشت مردم در دوران جنگ

    در نیمه اول امسال؛ میزان ذخایر راهبردی برنج کشور افزایش یافت

    قیمت جو تولید داخل به ۲۰ هزارتومان رسید

    رهاسازی ۶۱ میلیون قطعه بچه ماهی در آب‌های کشور

    رهاسازی ۶۱ میلیون قطعه بچه ماهی در آب‌های کشور

    رییس سازمان شیلات ایران خبر داد: هدف‌گذاری برای تولید ۵۲ هزارتن میگو تا پایان سال‌جاری

    پیش‌بینی رشد تولید میگو در خوزستان فراتر از برنامه هفتم توسعه

    ابتکارات آفریقایی‌ها در برابر کمبود جهانی گندم

    راهکار کاهش ضایعات حوزه آرد و گندم چیست؟

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    راهکار کاهش ضایعات محصولات کشاورزی چیست؟

    سالانه ۳۰ تا ۳۵ درصد تولید محصولات کشاورزی به دلایل مختلف از مزرعه تا سفره هدر می‌رود که برای کاهش خروج ارز از کشور باید جلوی این ضایعات را گرفت.

    توسط هانیه سیفی مجد
    آبان ۱۱, ۱۴۰۱
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    معاون جهاد کشاورزی قم: بذر مورد نیاز غله‌کاران قمی امسال به خوبی تامین شد

    با وجود تنوع اقلیم و پتانسیل بالای بخش کشاورزی، هنوز در تامین برخی محصولات به خارج از کشور وابسته هستیم که کشاورزی سنتی و ماقبل مدرن ناشی از گرانی و فرسودگی  ماشین آلات، نبود صنایع تبدیلی و تکمیلی و پایین بودن ضریب مکانیزاسیون کشاورزی منجر به افزایش ضایعات محصولات کشاورزی، کاهش عملکرد و بهره وری در هکتار شده است.

    آقای ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی گفت: میزان ضایعات محصولات کشاورزی منجر به هدر رفت ۱۴ میلیارد متر مکعب آب معادل هفت سد کشور در سال می شود.

    وزیر جهاد کشاورزی گفت: در همه مناطق کشور با ضعف و کمبود صنایع تبدیلی روبرو هستیم که این امر منجر به ایجاد اختلال زنجیره ارزش و عدم بهره مندی کشاورز شده است.

    آمارهای فائو حاکی از آن است که ایران با هدررفت سالانه ۳۰ تا ۳۵ درصد محصولات کشاورزی، رتبه نخست در دنیا را داراست که برای کاهش این ضایعات باید تمهیدات اساسی صورت گیرد. هر چند اجرای الگوی کشت بعد از گذشت نیم قرن می‌تواند تاثیر بسزایی در کاهش ضایعات بخش کشاورزی داشته باشد.

    توسعه صنایع تبدیلی طلای سبز را تقدیم اقتصاد می‌کند

    آقای صدرالدین نیاورانی نایب رئیس اتحادیه ملی کشاورزی گفت: ضایعات در محصولات اساسی بسیار بالاست و این طور نیست که تنها محصول آسیب دیده هدر رود.

    به گفته او، با تقویت صنایع تبدیلی از هدر رفت محصولات مرغوب جلوگیری می شود که در نهایت با تبدیل محصولات سریع الفساد به ماندگار قابلیت صادرات و جذب بازار داخل وجود دارد.

    نیاورانی می گوید: با توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی، ضایعات تبدیل به طلا شده است و به عبارت دیگر به جای ضایعات و خرابی میوه ها می‌توان طلای سبز را تقدیم اقتصاد کرد.

    نایب رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی گفت: براساس آمار فائو ۳۰ تا ۳۵ درصد محصولات کشاورزی هدر می رود که با تقویت صنایع تبدیلی میزان ضایعات از ۳۵ به ۲ درصد کاهش می یابد.

    به گفته او، عمده ضایعات محصولات کشاورزی در بخش باغبانی، مراحل مختلف تولید و عدم‌ نظارت و بهبود تولید محصولات باغی است. به عنوان مثال با رعایت اصول کشت عملکرد محصولات باغی در هر هکتار به ۳۰۰ تا ۳۵۰ کیلو می رسد، این درحالی است که متوسط تولید فعلی باغات ۱۰۰ تا ۱۵۰ کیلوست.

    در ابتدا توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی نیازمند حمایت وزارت جهاد و پرداخت تسهیلات از طریق بانک کشاورزی است که متاسفانه وزارتخانه حمایتی از واحد صنعتی ندارند.

    بررسی ها نشان می دهد که هم اکنون اکثر صنایع غذایی محصول وارد می‌کنند، درحالیکه بسیاری از این‌محصولات قابلیت تبدیل در داخل را دارند.

    کاهش ضایعات در حوزه آرد و نان عاملی برای بی نیازی از واردات گندم

    آقای عطااللّه هاشمی رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: ضایعات محصولات کشاورزی در تمامی مراحل تولید، فرآوری، توزیع و قیمت گذاری وجود دارد که با اجرای الگوی کشت، واقعی شدن قیمت، توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی و حمل مناسب می توان ضایعات را کاهش داد.

    به گفته او، با مدیریت صحیح در مزرعه، فرآوری مناسب‌ محصول و حمل و نگهداری مناسب ضایعات کاهش قابل توجهی خواهد داشت.

    هاشمی می گوید: بنابر آمار ضایعات حوزه آرد و نان  حدود ۳۰ درصد است که با واقعی شدن قیمت آرد، هدر رفت در این بخش کاهش می یابد.

    رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: اجرای الگوی کشت از جمله مواردی است که در پایین آوردن ضایعات اثرگذاری دارد.

    به گفته او، با جلوگیری از ضایعات حوزه آرد و نان نیازی به واردات گندم نیست با مقدار آن کاهش چشمگیری دارد که با این وجود به میزان قابل توجهی از خروج ارز جلوگیری می شود.

    اگر ۳۰ درصد از ضایعات تولید ۱۲ میلیون تن گندم‌جلوگیری شود، رقمی حدود ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تن صرفه جویی می شود، این در حالی است که کل نیاز امسال به واردات کمتر از این میزان است.

    بنابر آمار با کاهش ضایعات محصولات کشاورزی در اکثر محصولات اساسی می‌توان به خودکفایی رسید که براین اساس دیگر با تلاطمات بازارهای جهانی دچار استرس نخواهیم شد. همچنین با کاهش ضایعات ۳ میلیون تن گندم از خروج ۳ هزار دلار ارز جلوگیری می شود.

    عوامل موثر در کاهش ضایعات محصولات کشاورزی

    آقای جلال محمودزاده نایب رئیس کمیسیون کشاورزی گفت: با توجه به ضایعات بالای محصولات کشاورزی در تمامی مراحل تولید، مبارزه صحیح آفات و بیماری ها، استفاده از ماشین آلات به روز و نگه داری محصول در انبار و سردخانه های استاندارد در کاهش هدر رفت محصول از مزرعه تا سفره تاثیر بسزایی دارد.

    به گفته او، عدم مبارزه با آفات و بیماری ها در زمان مقرر و مناسب نبودن ضریب مکانیزاسیون منجر به هدر رفت محصولات کشاورزی در طول مرحله تولید تا برداشت که براین اساس افزایش ضریب مکانیزاسیون و استفاده از ماشین آلات به روز امری ضروری است.

    محمودزاده می گوید: با توجه به اقلیم خشک و نیمه خشک کشور، خودکفایی در تمامی محصولات ضرورتی ندارد و تنها در محصولات استراتژیکی همچون گندم، بذر، روغن و برنج باید با خودکفایی رسید.

    نایب رئیس کمیسیون کشاورزی گفت: با توجه به فرسودگی کمباین گندم، ۱۵ درصد محصول در زمان برداشت هدر می رود. در حالیکه با بروزکردن ماشین آلات و استفاده از دستگاه های مدرن کمباین و تراکتور می توان میزان واردات گندم را به حداقل رساند.

    علی رغم آنکه قابلیت تولید مواد غذایی برای ۳۰۰ میلیون نفر وجود دارد، اما مشکلات متعدد همچون کمبود صنایع تبدیلی و تکمیلی، فرسودگی ماشین آلات و پایین بودن ضریب مکانیزاسیون منجر به هدررفت بخش قابل توجهی از تولیدات محصولات کشاورزی شده است که اجرای الگوی کشت در سال زراعی جاری را می‌توان عاملی مهم برای تضمین پایدار و کاهش ضایعات اعلام کرد.

    سرویس خبری:کشاورزی و باغبانی
    • بیشتر بخوانید:
    • راهکار کاهش ضایعات محصولات کشاورزی/نقش تعلیق غیرقانونی «قانون تمرکز» در تشدید ضایعات
    منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
    برچسب ها: ضایعات کشاورزیکشاورزیکمباینگندم
    پست قبلی

    کاهش کلسترول بد با ترکیبات گیاهی نانویی

    پست بعدی

    موادغذایی تازه در انگلیس گران شد

    هانیه سیفی مجد

    مربوطه پست ها

    سرپرست معاونت باغبانی اعلام کرد: توسعه و بهره‌برداری از ۱۴۷۶ هکتار گلخانه و سایبان طی پنج ماه
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    زوایای پنهان توسعه گلخانه‌های موز و میوه‌های گرمسیری در اصفهان

    توسط هانیه سیفی مجد
    تیر ۱۲, ۱۴۰۴
    0

    به دلیل کاهش منابع آب از یکسو و تخریب اراضی کشاورزی از سوی دیگر، توجه ویژه ای به نظام های...

    بیشتر بخوانید
    بازار عیدانه برنج؛ یاقوت شالیزار بدون مشتری است

    بیش از ۹۰ درصد اراضی شالی مکانیزه برداشت می‌شود

    تیر ۱۲, ۱۴۰۴
    صادرات ۶ هزار تن از محصولات باغی و گلخانه‌ای سیستان و بلوچستان

    رباتی برای پایش مواد مغذی گیاهان گلخانه‌ای

    تیر ۱۱, ۱۴۰۴
    بیش از ۹۸ درصد برداشت غلات مکانیزه است

    بیش از ۹۸ درصد برداشت غلات مکانیزه است

    تیر ۱۰, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    ایجاد منطقه آزاد تجاری کشاورزی در اردبیل ضروری است

    موادغذایی تازه در انگلیس گران شد

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    شرکت بازرگانی دولتی: واقعی شدن قیمت آرد صنف و صنعت به قاچاق آن پایان می‌دهد

    با اجرای یکسان سازی نرخ آرد و نان مصرف گندم به ۹.۵ میلیون تن می‌رسد

    خرداد ۲۶, ۱۴۰۴
    با اجرای فرصت مطالعاتی در پرو ارائه شد تولید ۴ محصول نانویی صنعت غذایی در مقیاس صنعتی

    فعالیت ۱۴۰ آزمایشگاه در حوزه سلامت مواد غذایی

    خرداد ۱۸, ۱۴۰۴
    چطور به برنج ۸۰ هزار تومانی رسیدیم؟

    پیش بینی تولید ۲ میلیون و ۷۰۰ هزارتن برنج در کشور

    خرداد ۲۶, ۱۴۰۴
    سرپرست معاونت باغبانی اعلام کرد: توسعه و بهره‌برداری از ۱۴۷۶ هکتار گلخانه و سایبان طی پنج ماه

    تولید سالیانه ۱۰۰۰ تُن محصولات گلخانه‌ای در فامنین

    خرداد ۱۷, ۱۴۰۴
    تأکید مشاور رئیس‌جمهور بر نقش محوری امنیت غذایی در اقتصاد کشور

    تأکید مشاور رئیس‌جمهور بر نقش محوری امنیت غذایی در اقتصاد کشور

    تیر ۱۰, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.