جمعه, تیر ۲۷, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    استفاده از نمک می‌تواند نگهدارنده مناسبی برای غذا باشد؟

    نمک‌های دریاچه‌ای حاوی فلزات سنگین هستند

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    توزیع روزانه مرغ به کمتر از ۷ هزارتن رسید

    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    امسال تولید برنج به یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن می‌رسد/قیمت برنج به رقم منصفانه می‌رسد

    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    شرط خودکفایی گوشت قرمز در ۳ سال آینده چیست؟

    دبیر ستاد تنظیم بازار؛ صادرات شیرخشک و لبنیات مشمول پرداخت عوارض می‌شود

    افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی ادامه دارد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    کوچ تلخ

    حمایت ۳۰ هزار میلیارد ریالی وزارت کشور از عشایر در شرایط خشکسالی

    آغاز واردات گوشت قرمز گرم از روسیه و پاکستان

    قیمت انواع گوشت گوساله و گوسفندی آزاد در تهران اعلام شد

    واردات برنج ممنوع شد

    کمبود برنج عامل اصلی گرانی در بازار

    انتقاد اوکراین از سیاست‌های اروپا و لهستان در قبال ممنوعیت واردات غلات

    بحث دوباره بر سر تأسیس بورس غلات بریکس

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار اقتصاد و بازار

    رئیس هیأت مدیره انجمن حبوبات اعلام کرد صادرات ۶۰ هزار تن نخود رسمی از ایران به کشورهای همسایه

    داود لپه‌چی به قدمت ۱۵۰ ساله فرآوری نخود سیاه و تبدیل آن به لپه در ایران اشاره کرد و افزود: تبدیل نخود سیاه به لپه از کارگاه‌های خانگی آغاز شده و درحال حاضر حدود ۹۵ درصد فرآوری آن در آذربایجان شرقی و شهرستان آذرشهر انجام می‌شود.

    توسط فاطمه خداویردی
    آذر ۲۰, ۱۴۰۲
    در اخبار اقتصاد و بازار
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    افزایش ۷۰ تا ۱۲۰ درصدی قیمت حبوبات/ واردات حبوبات هم مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد

    وی با بیان اینکه لپه از نخود سیاه تولید می‌شود، عنوان کرد: نخود سیاه، نخودی به رنگ قهوه‌ای تیره است که طی فرآوری به لپه تبدیل می‌شود. حدود ۶۰ درصد نخود سیاه از طریق واردات و ۴۰ درصد از طریق کشت داخل به دست می‌آید. نخود سیاه از کشورهایی نظیر هند، اتیوپی و استرالیا وارد می‌شود و در کارخانجات آذرشهر تبدیل به لپه می‌شود.

    به گفته رئیس انجمن حبوبات ایران بالغ بر ۱۵۰ کارخانه در شهرستان آذرشهر وجود دارد که فرآوری لپه را انجام می‌دهند.

    لپه‌چی درباره اعتراض نمایندگان مجلس مبنی بر واردات  ۶۰ درصدی نخود سیاه و همچنین گفته نمایندگان مبنی بر توان صد درصدی کشت نخود رسمی و نخود سیاه در کشور، بیان کرد: اشتباهی که متأسفانه به وجود می‌آید بین نخود سیاه و نخود رسمی (نخود آبگوشتی) است. ایران تولید کننده نخود سفید یا رسمی است و همیشه تولید نخود رسمی مضاعف بر صادرات صورت می‌گیرد. از ابتدای امسال تاکنون، حدود  ۶۰ هزار تن نخود رسمی از ایران به کشورهای همسایه صادر شده است.

    وی در ادامه اضافه کرد: موضوعی هم که نمایندگان غرب کشور در مجلس نسبت به آن اعتراض داشته‌اند، واردات نخود رسمی است. کارخانجات آذرشهر و واردکنندگان تنها نخودی را وارد می‌کنند که تبدیل به لپه می‌شود. با توجه به کمبود آب، کشور با کمبود نخود سیاه یا همان لپه مواجه است.

    رئیس هیأت مدیره انجمن حبوبات ایران با بیان اینکه در بهترین شرایط آبی کشور، ما توان تولید ۴۰ درصد از سهم نخود سیاه بازار را در کشور داریم، گفت: کشت این نخود دیمی است و بیشتر از ۴۰ درصد هم امکان کشت آن نیست. ضمن اینکه در حال حاضر کمبود نخود سیاه را هم در بازار داریم.

    کاهش کشت نخود سیاه با خشکسالی و کم آبی در کشور

    لپه‌چی درباره گفته دبیر ستاد تنظیم بازار مبنی بر خروج ارز از کشور بابت واردات انواع کالای حبوبات، توضیح داد: توانمندی کشت نخود سیاه در کشور وجود دارد، اما باید به خشکسالی‌های پیاپی در ایران نیز توجه کرد. خشکسالی‌های چندسال گذشته سبب شده تا توانمندی کشت نخود سیاه در کشور کاهش یابد.

    وی در ادامه با طرح این پرسش که آیا انتظار دارید با کم آبی، تولیدات کشاورزی در کشور کاهش نیابد، گفت: با توجه به اینکه هر سال بارندگی کاهش می‌یابد، تولید داخل در زمینه مصحولات کشاورزی هم کم می‌شود.

    رئیس انجمن حبوبات ایران که در یک برنامه رادیویی صحبت می کرد با تأکید بر اینکه همیشه تلاش انجمن بر این بوده است که توانمندی در کشت محصولاتی نظیر نخود سیاه در کشور افزایش یابد، افزود: اما باتوجه به مصرف بالای حبوبات در کشور، این کالای حبوباتی وارد کشور می‌شود و از قدیم هم واردات آن به همین مقدار سهم وجود داشته است. ماهیت تولید نخود سیاه بیشتر از ۳۰ الی ۴۰ درصد نیست چرا که در ارتفاعات کشت می‌شود.

    لپه‌چی در ادامه سخنان خود عنوان کرد که در استان کرمانشاه فقط نخود رسمی (نخود آبگوشتی) کشت می‌شود.

    وی درباره صادرات محصول فرآوری شده نخود سیاه در کارخانجات آذرشهر گفت: صادرات لپه بسیار کم انجام می‌شود. با توجه به اینکه نخود سیاه با ارز دولتی وارد کشور می‌شود و دولت بابت این کالا یارانه پرداخت می‌کند، صادرات آن کم است.

    رئیس هیأت مدیره انجمن حبوبات ایران درباره دلیل این موضوع توضیح داد: هزینه صادرات بالاست و انجام آن برای صادرکننده مقرون به صرفه نیست. البته باید به این مورد هم اشاره داشت که این حجم از لپه در داخل کشور مصرف می‌شود.

    لپه‌چی در پایان گفت: تنها کالای حبوباتی که از ایران صادر می‌شود، نخود رسمی است که از استان‌های غربی کشور به ویژه کرمانشاه و لرستان به عراق و پاکستان، ازبکستان و … صادر می‌شود.

     

    سرویس خبری: اقتصاد و بازار

    منبع: ایسنا
    برچسب ها: اقتصاد و بازارحبوباتخشکسالیصنایع تبدیلی و تکمیلیصنایع غذاییصنعت غذا
    پست قبلی

    سرپرست معاونت توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی مازندران اعلام کرد توزیع روزانه ۳۲۰ تن مرغ در مازندران

    پست بعدی

    رییس اداره شیلات شهرستان:۱۱ درصد ماهیان گرمابی کشور در خرمشهر تولید می‌شود

    فاطمه خداویردی

    مربوطه پست ها

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس
    اخبار اقتصاد و بازار

    توزیع روزانه مرغ به کمتر از ۷ هزارتن رسید

    توسط هستی محمدمهدی پور
    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    0

    مهدی یوسف خانی دبیر انجمن کشتارگاه ها و صنایع بسته بندی طیور گفت: قیمت کنونی هرکیلو مرغ زنده ۷۲ هزارتومان،...

    بیشتر بخوانید
    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    امسال تولید برنج به یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن می‌رسد/قیمت برنج به رقم منصفانه می‌رسد

    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    شرط خودکفایی گوشت قرمز در ۳ سال آینده چیست؟

    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    دبیر ستاد تنظیم بازار؛ صادرات شیرخشک و لبنیات مشمول پرداخت عوارض می‌شود

    افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی ادامه دارد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    ۳۰ میلیارد تومان برای بازسازی ذخایر آبزیان هرمزگان اختصاص یافت

    رییس اداره شیلات شهرستان:۱۱ درصد ماهیان گرمابی کشور در خرمشهر تولید می‌شود

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    دبیر ستاد تنظیم بازار؛ صادرات شیرخشک و لبنیات مشمول پرداخت عوارض می‌شود

    افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی ادامه دارد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    برای بازار شب عید و ماه رمضان کمبود گوشت نداریم/ کاهش قیمت‌ در ماه‌های آینده

    کمبودی در عرضه دام و گوشت قرمز نداریم

    تیر ۷, ۱۴۰۴
    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    پول کلزاکاران باید یک ماهه پرداخت می‌شد

    تیر ۱۸, ۱۴۰۴
    ۴۷ درصد از اراضی شالیزاری شفت وجین شده است

    چشم انتظاری مصرف کنندگان برای کاهش قیمت برنج همزمام با ورود محصول نو به بازار

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    قیمت انواع برنج اعلام شد/ همسان‌سازی نرخ شکر با بازارهای جهانی/ پنیر با نرخ سابق توزیع می‌شود

    بازار هیچ کمبودی ندارد و تولید به قوت خود ادامه دارد

    تیر ۵, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.