دوشنبه, خرداد ۱۲, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    رییس اتحادیه میوه و تره‌بار اهواز عنوان کرد: افزایش حدود ۱۰ درصدی قیمت موز/کاهش شدید قدرت خرید میوه

    قیمت عمده و نرخ روز میوه و صیفی‌جات تعیین شد+ جدول

    وضعیت پسته کاران خراسان جنوبی؛ فقط دلالان را می‌خنداند

    رشد ۸۳ درصدی باغات پسته در یک دهه اخیر

    بلاتکلیفی 15 هزار تن برنج در گمرک/ وزارتخانه‌های مسئول تصمیم نمی‌گیرند

    قیمت برنج در ژاپن کنترل‌ناپذیر ماند

    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    خرید یک میلیون و ۴۱۴ هزار تن گندم در خوزستان/ پرداخت تاکنون ۹.۷ همت از مطالبات

    هشدار سازمان حفظ نباتات بر لزوم کنترل به‌موقع آفات کشاورزی

    هشدار سازمان حفظ نباتات بر لزوم کنترل به‌موقع آفات کشاورزی

    پشت پرده صف‌های طولانی خرید گوشت تنظیم بازار چیست؟

    پشت پرده صف‌های طولانی خرید گوشت تنظیم بازار چیست؟

    علت کمبود توزیع شیرخشک نوزاد چیست؟

    علت کمبود توزیع شیرخشک نوزاد چیست؟

    تولید گندم در کشت و صنعت مغان ۳۰ درصد افزایش یافت

    توسعه کشت دیم گندم در سطح ۶ میلیون هکتار در حال انجام است

    برنج قهوه‌ای؛ سالم‌تر یا پرخطرتر؟

    حذف واردات برنج‌های با کیفیت برای صرفه‌جویی ارزی

    وضعیت پسته کاران خراسان جنوبی؛ فقط دلالان را می‌خنداند

    ایران باید حرف اول پسته را در دنیا بزند

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    جریان سموم بی‌کیفیت در ساقه‌های برنج ایرانی

    رئیس اتحادیه برنج فروش‌های بابل با بیان این‌که معمولاً برنج ما نمی‌تواند استانداردهای بین‌المللی را بگذراند و سموم آن بالاتر از مؤلفه‌های اروپا است، گفت: دفعات سمپاشی در کشور بسیار بالا است.

    توسط هانیه سیفی مجد
    آذر ۶, ۱۴۰۳
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    ثروتمندان پارسال 17 برابر کم درآمدها برنج ایرانی مصرف کردند

    تولید در هر اقتصادی از ضروریات است. استقلال کشورها در تولید نهفته است و از این رو دولت‌ها تلاش دارند در کالاهای استراتژیک که بیشتر بار مصرفی را در اختیار دارند، خودکفا شوند.

     

    کشاورزی و امنیت غذایی یکی از حوزه‌های مهم برای تأمین امنیت ملی و استقلال کشورها محسوب می‌شود. در کنار تیراژ تولید، البته کیفیت محصولات که سلامت و بهداشت جامعه را نیز تضمین کند از اهمیت کمتری برخوردار نیست چرا که با افزایش زمینه بیماری، هزینه‌های بخش درمان بالا رفته و این امر خود تهدیدی برای پویایی یک جامعه و اقتصاد آن به شمار می‌رود.

     

    امروز شاید پویش سلامتی محصولات کشاورزی یکی از ضروریات بوده تا به کمک مروجان، کشاورزان نیز با آگاهی بیشتر به کشت محصولات پرداخته و دولت و نهادهای متولی اهتمام بیشتری روی این موضوع داشته باشند تا کمتر شاهد موضوعی چون برگشت محصولات از کشورهای مقصد باشیم.

     

    ساماندهی بازار کالاهای اساسی

     

    شکر، برنج و… در رسته کالاهای اساسی بوده که امسال تنش‌هایی در بازار آنها مطرح بوده و برای چند ماه بعد نیز در حوزه برخی دیگر از محصولات این مسئله قابل پیش بینی است. افزایش قیمت ارز تأمین شده برای واردات روغن خام و انواع دانه‌های روغنی، محدودیت‌های زمانی در واردات و… عواملی هستند که ساماندهی بازار کالاهای اساسی را تهدید می‌کند.

     

    برنج دومین محصول پرمصرف در کشور بوده که به طور روزانه یک وعده غذایی هر خانوار ایرانی برنج است. مصرف زیاد سبب شده تا در بازار شاهد انواع برنج ایرانی و خارجی باشیم. دهک‌های پایین‌تر مصرف روزانه خود را با محصولات ارزان قیمت تر خارجی تأمین می‌کنند و دهک‌های متوسط و بالاتر به دنبال انواع با کیفیت تر با قیمت بالاتر هستند.

     

    یک نکته دیگر در بحث مصرف برنج ایرانیان این است که در نیمه شمالی کشور خانوارها بیشتر به دنبال برنج داخلی و در نیمه جنوبی افراد بیشتر برنج خارجی را می‌پسندند. این موضوع ارتباطی با نرخ آنها ندارد.

     

    تولید ۲.۶ میلیون تن برنج

     

    علی طاهری، رئیس اتحادیه برنج فروش‌های بابل درباره وضعیت تولید امسال برنج در کشور گفت: بخش زیادی از تولید برنج امسال داخل در بخش پرمحصول مانند فجر، ندا و شیرودی بود. بخشی از تولید هم مربوط به هاشمی، محلی و دم سیاه است که تولید برنج هاشمی از سایر انواع برنج این دسته بیشتر بوده است.

     

    وی افزود: برنج‌های پرمحصول وضعیت تولیدی خوبی داشت اما تولید برنج طارم نسبت به سال گذشته تا حدودی کاهشی بود. به عنوان مثال، اگر سال گذشته در هر هکتار ۵ تا ۶ تن شالی طارم تولید شد این عدد امسال ۴ تا ۴.۳ تن بود.

     

    وی با بیان این که موضوع همه گیر و برای تمام کشاورزان اتفاق افتاده است، اظهار کرد: برنج پرمحصول تا ۹۵ درصد در گلستان تولید و ۷۰ تا ۷۵ درصد طارم در مازندران کشت می‌شود.

     

    رئیس اتحادیه برنج فروش‌های بابل درباره تیراژ تولید عنوان کرد: بر اساس اعلام وزارت جهاد کشاورزی که به سامانه جامع انبارها وصل است و آمار وضعیت برنج در انبارها هر ماه در سامانه وزارتخانه اعلام و به‌روزرسانی می‌شود تولید امسال حدود ۲.۶ میلیون تن بود.

     

    طاهری با بیان این که بی شک این میزان تولید کفاف بازار داخل را نمی‌کند، تصریح کرد: نیاز داخل به برنج به عنوان دومین محصول پرمصرف حدود ۳.۲ تا ۳.۳ میلیون تن است که با واردات حداکثر یک میلیون تن کل نیاز بازار پوشش داده می‌شود.

     

    چرا برنج ایرانی سهمی در بازار جهانی ندارد

     

    برنج ایرانی محصولی خوش بو و خوش طعم است که همچون خاویار ایرانی مشهور و معروف است. محصولات کم مصرف و با قیمت بالا می‌تواند درآمدزا برای کشور باشد. طاهری درباره وضعیت صادرات برنج گفت: مواد غذایی حساسیت بالایی دارند و آزمایش‌های سختگیرانه در قبال آنها انجام می‌شود.

     

    وی با بیان این که معمولاً برنج ما نمی‌تواند استانداردهای کشورهای مقصد را پاس کند و سموم آن بالاتر از مؤلفه‌های مورد نظر کشورهای اروپایی است، عنوان کرد: ما به لحاظ کشاورزی یک سری قواعد را رعایت نمی‌کنیم. در داخل هم برنج کشت اول خریدار بیشتری دارد زیرا با سرد شدن هوا آفات زیادی مزارع را تهدید می‌کند از این رو نیاز است تا از سموم و آفات کش بیشتری استفاده شود. به عنوان مثال، اگر برای کشت اول ۲۰ روز یک بار سمپاشی می‌شود برای کشت دوم این مدت زمان به ۷ روز می‌رسد. این دفعات بالا استفاده از سموم، پاسخگوی استاندارد اروپا نبوده و این نسبت حتی در مقایسه با برنج خارجی هم بالا است.

     

    رئیس اتحادیه برنج فروش‌های بابل یادآور شد: دو سال قبل، دو بار محموله برنج به روسیه صادر شد و هر دو برگشت خورد.

     

    طاهری اضافه کرد: روند صعودی آفات در فصل سرما حتی در تولید تأثیر گذاشته و اگر مثلاً در کشت اول در هر هکتار ۶ تن شالی برداشت می‌شود در کشت دوم به دلیل کرم ساقه خوار و… این رقم به ۳.۵ تن می‌رسد. ضمن این که هزینه تولید در کشت دوم بالاتر است از این رو کشاورز ریسک نمی‌کند و به دلیل تهدید آفات از سموم بیشتری استفاده می‌کند تا محصولش از بین نرود.

     

    طاهری در پاسخ به این پرسش که چرا از سموم کم‌خطر تر و با کیفیت بالاتر استفاده نمی‌شود، گفت: نوع خارجی دوره تکرار کمتری دارد و سم کمتری نیز وارد ساقه‌های برنج می‌شود.

     

    وی گفت: در کشت برنج و حفظ آن از آفات، تکرار سمپاشی مهم است که در ایران از استاندارد جهانی بالاتر است.

     

    اروپا از سال ۲۰۲۵ میلادی محصولات کشت شده با کود شیمیایی و دفع آفات را خریداری نمی‌کند و این کشورها امروز کود و سمومی تولید می‌کنند که قابل خوردن هستند.

     

    ذائقه متفاوت نیمه شمالی و جنوبی کشور

     

    برخی افراد به ظاهر برنج هنگام پخت اهمیت می‌دهند؛ از این رو ذائقه مردم استان‌های جنوبی بیشتر روی محصولات خارجی است. ضمن این که کاهش قدرت خرید مردم، خانوارها را به سمت بازار برنج خارجی هدایت کرده است.

     

    طاهری درباره نرخ انواع برنج ایرانی گفت: هر کیلو گرم برنج ایرانی فجر ۶۸ تا ۷۰ هزار تومان، شیرودی ۶۰ تا ۶۲ هزار تومان و ندا ۵۶ تا ۵۸ هزار تومان است.

     

    رئیس اتحادیه برنج فروش‌های بابل در پایان اظهار کرد: برنج فجر با طی کردن فرایند تا بسته بندی، عرضه آن در هر کیلو گرم به ۹۸ هزار تومان می‌رسد و این مبلغ برای طارم ۱۱۵ هزار تومان خواهد بود.

     

    سرویس خبری:کشاورزی و باغبانی

    منبع: خبرگزاری مهر
    برچسب ها: استاندارد بین المللیبرنج ایرانیسموم کشاورزیوزارت جهاد کشاورزی
    پست قبلی

    علت چالش بازار روغن چیست؟

    پست بعدی

    بررسی رصد خانه کشاورزی در کمیسیون اصل ۹۰

    هانیه سیفی مجد

    مربوطه پست ها

    هشدار سازمان حفظ نباتات بر لزوم کنترل به‌موقع آفات کشاورزی
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    هشدار سازمان حفظ نباتات بر لزوم کنترل به‌موقع آفات کشاورزی

    توسط هانیه سیفی مجد
    خرداد ۱۱, ۱۴۰۴
    0

    دفتر پیش‌آگاهی سازمان حفظ نباتات کشور اعلام‌کرد: با توجه به شرایط آب‌وهوایی حاکم بر کشور و افزایش قابل توجه دما،...

    بیشتر بخوانید
    تولید گندم در کشت و صنعت مغان ۳۰ درصد افزایش یافت

    توسعه کشت دیم گندم در سطح ۶ میلیون هکتار در حال انجام است

    خرداد ۱۱, ۱۴۰۴
    وضعیت پسته کاران خراسان جنوبی؛ فقط دلالان را می‌خنداند

    ایران باید حرف اول پسته را در دنیا بزند

    خرداد ۱۱, ۱۴۰۴
    مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی خبر داد؛ پرداخت ۹۰ درصد مطالبات گندمکاران؛ متوسط قیمت هر کیلو گندم ۲ هزار و ۵۲۸ تومان

    «طلای زرد» لرستان به بازار آمد؛ خرید تضمینی کلید خورد

    خرداد ۱۱, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    نماینده شیراز: وزیر جهاد کشاورزی تامین نهاده‌های دامی را تعیین تکلیف کند

    بررسی رصد خانه کشاورزی در کمیسیون اصل ۹۰

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    شرکت پشتیبانی امور دام مرغ مازاد مرغداران را خریداری می کند+ سند

    قیمت مرغ منجمد تعیین شد

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۴
    بلاتکلیفی 15 هزار تن برنج در گمرک/ وزارتخانه‌های مسئول تصمیم نمی‌گیرند

    قیمت برنج در ژاپن کنترل‌ناپذیر ماند

    خرداد ۱۲, ۱۴۰۴
    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    خرید حمایتی تخم مرغ به ۶ هزارتن رسید

    اردیبهشت ۲۳, ۱۴۰۴
    افزایش ۶۰۰ تا ۷۰۰ درصدی قیمت برخی از مواد اولیه تولید قارچ/ آینده نامعلوم تولید قارچ کشور

    توزیع روزانه قارچ به ۴۵ تن رسید

    اردیبهشت ۳۱, ۱۴۰۴
    ظهور انواع قارچ سمی خطرناک در بهار

    ظهور انواع قارچ سمی خطرناک در بهار

    اردیبهشت ۲۳, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.