دکتر محمدرضا نارویی راد، هدف از اصلاح را افزایش یکنواختی در شکل، میزان عملکرد و افزایش مواد جامد محلول در این میوه عنوان کرد و افزود: برنامه های به نژادی در خصوص خربزه سفیدک از طریق انجام عمل هیبریداسیون و خربزه هلمندی از طریق سلکسیون و برنامه های اصلاحی تکمیلی از جمله برنامه هایی است که در دستور کار قرار دارد.
وی اضافه کرد: منطقه سیستان سه خربزه بومی با بیشترین سطح زیر کشت تحت عناوین فیروزی ، سفیدک و هلمندی دارد و برنامه های به نژادی و اصلاح رقم فیروزی از سال ۱۳۹۱ در ایستگاه تحقیقات کشاورزی با همکاری پژوهشگران و اعضای هیات علمی مرکز به مدت ۸ سال طول کشیده است.
رئیس مرکز تحقیقات آموزش کشاورزی و منابع طبیعی سیستان افزود: خربزه فیروزی بالاترین سطح زیر کشت را در بین خربزههای بومی منطقه سیستان دارد و عملکرد، قطر گوشت میوه و همچنین میانگین درصد مواد جامد محلول در رقم اصلاح شده فیروزی، به میزان قابل توجهی بالاتر از جمعیت بومی فیروزی است ضمن اینکه رقم معرفی شده، بر خلاف جمعیت بومی فیروزی، دارای یکنواختی بسیار بالا در شکل میوه و صفات گفته شده می باشد.
سرویس خبری : کشاورزی و باغبانی