شنبه, خرداد ۱۷, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    چای شکر پهلو!

    کمبودی در بازار شکر وجود ندارد

    «بریکس» رقیب جدید گروه ۷ در بازار بین‌المللی غذا و کشاورزی

    «بریکس» رقیب جدید گروه ۷ در بازار بین‌المللی غذا و کشاورزی

    تولید خرما به یک‌ میلیون و ۲۰۰ هزار تن می‌رسد

    خرما؛ انرژی سالم در بسته‌ای کوچک

    ملون متهم بی‌گناه! واقعیت‌هایی درباره تراریخته نبودن و فواید شگفت‌انگیز ملون

    ملون متهم بی‌گناه! واقعیت‌هایی درباره تراریخته نبودن و فواید شگفت‌انگیز ملون

    عرضه دام زنده عید قربان در تهران تا ساعت ۱۵

    قیمت دام عیدقربان تعیین شد

    چرا بخش تحقیقات کشاورزی از اجرا عقب مانده است؟

    توسعه کشاورزی قراردادی در زنجیره تأمین سه محصول راهبردی

    بررسی تفاوت کافئین چای و قهوه

    قهوه، راز عمر طولانی و زندگی با کیفیت

    سوت‌زنی| بازار داغ گران‌فروشی پروتئین در فروشگاه‌های اینترنتی

    زیاده‌روی پروتئینی، پیرت می‌کند!

    علت کمبود عرضه روغن در بازار چیست؟

    علت کمبود عرضه روغن در بازار چیست؟

    ضرورت واردات ۳۰ هزارتن تون ماهیان در ۶ ماهه نخست سال

    ضرورت واردات ۳۰ هزارتن تون ماهیان در ۶ ماهه نخست سال

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار اقتصاد و بازار

    تفاوت عجیب قیمت عمده‌ فروشی و خرده‌ فروشی خرما | هر کیلو ارقام مختلف خرما چند؟

    خرمافروشان بازار تختی در مورد قیمت خرما و وضعیت تقاضا برای خرید و مصرف خرما در آستانه ماه رمضان می‌گویند تقاضا امسال نسبت به سال‌های گذشته افت کرده است که یکی از دلایل آن گرانی این محصول است.

    توسط هستی محمدمهدی پور
    اسفند ۱۴, ۱۴۰۲
    در اخبار اقتصاد و بازار
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    رئیس اتاق بازرگانی بوشهر: میز ملی خرما هر سال به یک استان واگذار شود

    مرضیه ثمره‌حسینی: خیابان تختی در نزدیکی میدان مولوی، راسته خرمافروشان پایتخت است؛ اینجا مغازه‌ها فقط خرما می‌فروشند و از جلوی هر مغازه‌ای که رد می‌شوید، کامیون‌هایی که از راه دور و اغلب از جنوب آمده‌اند در حال خالی‌کردن بار هستند و همزمان، جعبه‌های مختلف خرما را می‌بینید که روی هم چیده شده‌اند. اینجا تنوع بالاست، ارقام مختلف خرما با هر کیفیتی عرضه می‌شود؛ از ارقام درجه یک و دو تا درجه چند.

    نزدیک‌شدن به‌ماه مبارک رمضان و افزایش مصرف خرما در این‌ ماه ما را روانه این خیابان کرد تا وضعیت بازار خرما را از نزدیک رصد کنیم.

    رطب مضافتی؛‌ پرطرفدار در بازار

    در بازار خرمای تهران، بیشتر عمده‌فروشان حضور دارند و کامیون‌ها در گوشه و کنار خیابان مشغول تخلیه یا بارگیری خرما هستند. خرمای این بازار محصول نخلستان‌های جنوب کرمان، فارس، سیستان و بلوچستان، خوزستان، بوشهر و هرمزگان است که در سطح شهر تهران و شهرهای اطراف مانند کرج و قم توزیع می‌شود. بیشتر مغازه‌ها، رطب مضافتی بم را توزیع می‌کنند چون مصرف عمده مردم ایران، رطب مضافتی بم و خرمای دشتستان یا همان کبکاب است. بعد از رطب مضافتی و خرمای کبکاب، رطب عسلی و خرمای زاهدی، پرمصرف هستند و بعد از اینها هم خرمای خشک و پیارم عمده مصرف مردم هستند.

    به رغم اینکه بیشتر مغازه‌ها عمده‌فروش هستند، برخی هم خرده‌فروشی دارند. از خرمافروشان بازار تختی در مورد قیمت خرما و وضعیت تقاضا برای خرید و مصرف خرما در آستانه ماه رمضان سوال می‌کنیم. حرف همه آنها یکی است: «تقاضا امسال نسبت به سال‌های گذشته افت کرده است.»

    خرمای رمضان در انتظار مسافران

    محمدی، از فروشندگان قدیمی این بازار درباره علت افت تقاضا برای خرید خرما می‌گوید: بازار ما نسبت به سال قبل ضعیف‌تر شده که چند علت دارد: نخست اینکه محصول امسال نسبت به پارسال افت کیفیت دارد. چون گرمای بیش از اندازه هوا در ماه‌های برداشت خرما یعنی مرداد و شهریور باعث شد بارهای خرما خشک و کم‌گوشت‌تر شود به همین دلیل هم امسال بارها سبک‌تر شده‌اند. دلیل دیگر کاهش تقاضا به گرانی برمی‌گردد. امسال خرما بیش از ۵۰ درصد نسبت به قبل گران شده است، برای نمونه، قیمت عمده‌فروشی هر کیلو رطب سال گذشته ۵۰ تا ۶۰ هزار تومان بود اما امسال دوبرابر شده و به ۱۰۰ هزار تومان است. علاوه بر آن، چون ماه رمضان با تعطیلات نوروز مقارن است بیشتر مردم تصمیم دارند خریدشان را به جای تهران درشهرستان مقصد سفر خود انجام دهند برای همین بازار ما در تهران ضعیف شده است.

    سوءاستفاده دلالان

    خرمافروشان راسته بازار تختی گران‌تر شدن خرما در ماه رمضان را امری تقریبا طبیعی می‌‎دانند و می‌گویند این اتفاق هر سال رخ می‌دهد و همزمان با افزایش تقاضا، قیمت‌ها هم بیشتر می‌شود.

    یکی از فروشندگان در این باره می‌گوید: خرما چند دست می‌چرخد تا به دست مصرف‌کننده برسد؛ از کشاورز و دلال به دست ما که توزیع‌کننده هستیم، می‌رسد. ما هم آن را بین بنکداران توزیع کرده و بنکداران هم آن را به مغازه‌داران می‌دهند و بعد به دست مصرف‌کننده نهایی می‌رسد. امسال قیمت محصول از همان مبدأ افزایش یافت. در این میان، هزینه‌های اضافه مانند هزینه سردخانه، کارگر و حمل و نقل هم به قیمت محصول افزوده می‌شود. همچنین، باافزایش تقاضا به مناسبت ماه رمضان، قیمت‌ها هم افزایش می‌یابد. برای مثال، در همین راسته به صورت میانگین ۱۰ تا ۱۵ درصد قیمت‌ها برای ماه مبارک رمضان گران می‌شود اما برخی دلالان از این شرایط سوءاستفاده کرده و قیمت‌ها را حتی تا ۳۰ درصد افزایش می‌دهند.

    ویژگی‌های خرمای خوب

    وقتی از مغازه‌داران در مورد ویژگی خرمای خوب می‌پرسیم، می‌گویند: هرچه خرما کم‌رنگ‌تر و ریزتر باشد و خط داشته باشد، کیفیت ‌آن پایین‌تر و قیمتش هم ارزان‌تر است. نحوه نگهداری خرما هم بر کیفیت آن بسیار تاثیرگذار است.

    یکی از فروشندگان در این باره می‌گوید: نحوه نگهداری خرما در دو ماه اول بعد از برداشت بسیار اهمیت دارد. اما برخی‌ها برای اینکه هزینه سردخانه ندهند با این استدلال که خرما خشک است و خراب نمی‌شود آن را در انبار نگه می‌دارند در حالی که بار خرمای تازه، حساس و لطیف است و ممکن است تنها ظرف چند روز کرم یا کپک بزند و ترش شود. برای همین اگر خرمایی کرم زده است دلیل بر کهنگی آن نیست بلکه به شرایط نگهداری آن برمی‌گردد.

    نکته جالب دیگری که فروشندگان این راسته به آن اشاره می‌کنند این است که شکرک خرما هم نشانه فاسدشدن و کهنگی خرما نیست. یکی از فروشندگان در این باره می‌گوید: خرمای شکرک‌زده بین مردم خرمای معیوب محسوب می‌شود اما اینگونه نیست و خرمای خوب شکرک می‌زند مانند عسل خوب که رس می‌بندد. بنابراین، شکرک زدن خرما نشانه فاسدشدن و خرابی آن نیست.

    از خرمافروشان تختی در مورد خرمای شیره‌دار هم می‌پرسیم. همه آنها متفق‌القول می‌گویند شیره کارتن‌ها و سطل‌های خرما بیشتر افزودنی است و خود خرما چنین شیره‌ای ندارد. یکی از فروشندگان می‌گوید: چون مردم خرمای شیره‌دار را می‌پسندند به جعبه‌ها و سطل‌های پلاستیکی خرما شیره صنعتی اضافه می‌شود. به این صورت که خرمای خشک را در جعبه می‌چینند و روی آن شیره می‌ریزند و خود خرما نمی‌تواند اینقدر شیره داشته باشد.

    تفاوت عجیب قیمت عمده‌فروشی و خرده‌فروشی خرما

    قیمت خرما در عمده‌فروشی‌ها بسیار پایین‌تر از خرده‌فروشی‌های سطح شهر است. علت اصلی آن این است که در بازار خرمای تهران محصول به صورت عمده و در هم (ریز و درشت) فروخته می‌شود. کاسبانی که از بازارهای اصلی مانند بازار خرمای تختی، خرید می‌کنند محصول را جدا کرده و آن را به صورت درجه یک و دو و سه بسته‌بندی می‌کنند و با قیمت‌های بالاتر به مصرف‌کننده نهایی می‌فروشند. هر چند خرده‌فروشی‌ها مجازند ۲۰ درصد به قیمت کالای خود اضافه و آن را عرضه کنند اما در موارد زیادی این اصل رعایت نمی‌شود و آنها جنس خود را با سودهای دوبل و حتی سوبل می‌فروشند.

    در حال حاضر،گران‌ترین رقم خرما در بازار ایران خرمای مَجول است. خرمای مجول، به لحاظ اندازه از خرماهای دیگر بزرگ‌تر و تیره‌تر است. این خرما چندان در بازار یافت نمی‌شود و به نوعی کمیاب است و به همین علت هم گران است. هر کیلو خرمای مجول در بازار تختی که بازار عمده‌فروشی خرما است ۶۰۰ هزار تومان است. اما در خرده‌فروشی‌ها و مغازه‌های خشکبارفروشی سطح شهر تهران قیمت آن ۹۰۰ هزار تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است.

    خرما پیارم از دیگر ارقام گران خرما در بازار ایران است. هر کیلو خرما پیارم درجه یک در عمده‌فروشی‌های خیابان تختی ۲۰۰ هزار تا ۲۴۰ هزار تومان است که این قیمت در خرده‌فروشی‌های سطح شهر به ۲۸۰ هزار تا ۳۵۰ هزار تومان هم می‌رسد.

    هر کیلو رطب در عمده‌فروشی‌های این راسته ۹۰ تا ۱۰۰ هزار تومان است درحالی‌که کارتن ۶۰۰ گرمی رطب مضافتی در سوپرمارکت‌های تهران بیش از ۱۲۰ هزار تومان قیمت دارد و هر کیلوی آن تا ۱۶۰ هزار تومان هم فروخته شود.

    ارزان‌ترین خرمای موجود در بازار، خرمای کبکاب دشتستان است که در بازار خرمای تهران هر کیلوی آن از ۳۵ هزار تا ۴۰ هزار تومان فروخته می‌شود و در مغازه‌ها حدودا ۵۰ هزار تومان است. هر کیلو خرمای زاهدی درجه یک هم ۷۰ هزار تومان است که در خرده‌فروشی‌ها ۸۰ تا ۱۴۰ هزار تومان فروخته می‌شود.

    سرویس خبری: اقتصاد و بازار 

    منبع: همشهری
    برچسب ها: اقتصاد و بازاربازارخرمارطبرطب مضافتیصنایع تبدیلی و تکمیلیقیمتگرانیماه رمضان
    پست قبلی

    امسال ۱۲۰ هزار تن قزل آلا در کشور تولید شد

    پست بعدی

    عوارض صادراتی سیب درختی ۳۵ درصد شد

    هستی محمدمهدی پور

    مربوطه پست ها

    چای شکر پهلو!
    اخبار اقتصاد و بازار

    کمبودی در بازار شکر وجود ندارد

    توسط هانیه سیفی مجد
    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    0

    رصد هفته گذشته خبرنگار از بازار کالاهای اساسی نشان داد که فروشگاه‌های زنجیره‌ای و سوپرمارکت‌ها در مراجعه مشتریان اعلام می‌کنند...

    بیشتر بخوانید
    علت کمبود عرضه روغن در بازار چیست؟

    علت کمبود عرضه روغن در بازار چیست؟

    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    ضرورت واردات ۳۰ هزارتن تون ماهیان در ۶ ماهه نخست سال

    ضرورت واردات ۳۰ هزارتن تون ماهیان در ۶ ماهه نخست سال

    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    درخواست آزادسازی نرخ سبوس به نفع بازار مصرف گوشت نیست

    تولیدکنندگان آرد، سبوس گندم را در بازار آزاد عرضه می‌کنند

    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    قیمت خرید حمایتی سیب صنعتی و گوجه فرنگی تعیین شد

    عوارض صادراتی سیب درختی ۳۵ درصد شد

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    حقوق یک درصدی واردات گوشت قرمز ابلاغ شد

    تحقق خودکفایی در تولید گوشت نیازمند کاهش هزینه‌ها و ثبات بازار

    اردیبهشت ۲۱, ۱۴۰۴
    کالا‌های اساسی باید با کمترین قیمت به دست مصرف کننده برسد

    کالا‌های اساسی باید با کمترین قیمت به دست مصرف کننده برسد

    خرداد ۸, ۱۴۰۴
    زر، تندیس ملی بزرگان صنعت غذا را تصاحب کرد

    زر، تندیس ملی بزرگان صنعت غذا را تصاحب کرد

    اردیبهشت ۲۱, ۱۴۰۴
    در نیمه اول امسال؛ میزان ذخایر راهبردی برنج کشور افزایش یافت

    جای نگرانی درباره واردات نهاده‌های دامی وجود ندارد

    اردیبهشت ۳۱, ۱۴۰۴
    نبود کشتارگاه صنعتی دام، یک معضل در استان مرکزی

    ۶۰ ناظر شرعی در کشتارگاه‌های دام و طیور هرمزگان حضور دارند

    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.