سه شنبه, خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    چای شکر پهلو!

    کمبودی در بازار شکر وجود ندارد

    «بریکس» رقیب جدید گروه ۷ در بازار بین‌المللی غذا و کشاورزی

    «بریکس» رقیب جدید گروه ۷ در بازار بین‌المللی غذا و کشاورزی

    تولید خرما به یک‌ میلیون و ۲۰۰ هزار تن می‌رسد

    خرما؛ انرژی سالم در بسته‌ای کوچک

    ملون متهم بی‌گناه! واقعیت‌هایی درباره تراریخته نبودن و فواید شگفت‌انگیز ملون

    ملون متهم بی‌گناه! واقعیت‌هایی درباره تراریخته نبودن و فواید شگفت‌انگیز ملون

    عرضه دام زنده عید قربان در تهران تا ساعت ۱۵

    قیمت دام عیدقربان تعیین شد

    چرا بخش تحقیقات کشاورزی از اجرا عقب مانده است؟

    توسعه کشاورزی قراردادی در زنجیره تأمین سه محصول راهبردی

    بررسی تفاوت کافئین چای و قهوه

    قهوه، راز عمر طولانی و زندگی با کیفیت

    سوت‌زنی| بازار داغ گران‌فروشی پروتئین در فروشگاه‌های اینترنتی

    زیاده‌روی پروتئینی، پیرت می‌کند!

    علت کمبود عرضه روغن در بازار چیست؟

    علت کمبود عرضه روغن در بازار چیست؟

    ضرورت واردات ۳۰ هزارتن تون ماهیان در ۶ ماهه نخست سال

    ضرورت واردات ۳۰ هزارتن تون ماهیان در ۶ ماهه نخست سال

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار اقتصاد و بازار

    تامین بیش از ۹۰ درصد دانه‌های روغنی از طریق واردات/ برنامه‌ریزی ۱۰ ساله برای خودکفایی

    رئیس پژوهشکده کنسرسیوم و امنیت غذایی با تاکید بر اینکه باید تلاش کنیم که نیاز خود به واردات را کاهش دهیم، اظهار کرد: بیش از ۹۰ درصد دانه‌های مورد نیاز ما از طریق واردات و بیش از ۱۰۰ هزار تن آن از طریق تولید داخل تامین می‌شود که بر اساس برنامه‌ریزی‌های وزارت جهاد کشاورزی میزان آن به بیش از ۳۰۰ هزار تن در سال خواهد رسید و طی یک برنامه ۱۰ ساله می‌توانیم حدود ۷۰ درصد وابستگی خود به واردات را کاهش دهیم.

    توسط هستی محمدمهدی پور
    بهمن ۱, ۱۴۰۳
    در اخبار اقتصاد و بازار
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    تمام تلاش‌مان را می کنیم مطالبات کلزاکاران به موقع تسویه شود

    طی روزهای گذشته از جمله موضوعاتی که خبرساز شد، قیمت روغن و کمبود این محصول در بازار بود که به گفته دبیر ستاد امنیت غذایی وزارت جهاد کشاورزی از جمله دلایل این موضوع، بالا رفتن قیمت جهانی روغن بود که طبیعتاً بر سهم و سقفی که برای کالای اساسی در نظر گرفته شده و همچنین قیمت این محصول نیز تاثیر می‌گذارد.

    دلیل دیگری که در این میان وجود دارد کمبود مواد اولیه و دانه‌های روغنی است که علی رغم نیاز شدیدی که ما به تولید داخل داریم تا میزان واردات را کاهش دهیم از آن حداقل میزان تولید داخلی نیز حمایت نمی‌شود و کشاورز به جای کاشت این محصولات مورد نیاز به سمت کشت محصولاتی همچون صیفی‌جات، گوجه، هندوانه و… می‌رود که هم به منابع آب و خاک کشور ضربه وارد می‌شود و هم به دلیل میزان تولید بالا به ضایعات تبدیل می‌شوند اما به دلیل اینکه درآمد بالایی دارند، کشاورز به کشت آن‌ها تمایل بیشتری دارد.

    به گفته مدیر اجرایی اتاق اصناف کشاورزی مواد اولیه برای کارخانجات و صنایع تولید نمی‌شود تا بتوانند تولیدات مناسبی داشته باشند و در چنین شرایطی ناچار هستیم که میزان تولید داخل را به حداقل برسانیم و نیاز کشور را از طریق واردات تامین کنیم. در چنین شرایطی نیز وقتی که مشکلات سیاسی ایجاد می‌شود و یا قیمت ارز افزایش می‌یابد و اینکه قیمت جهانی ۳۰ تا ۳۵ درصد افزایش یافته است ما برای واردات دچار مشکلات می‌شویم. به طور کلی تناقضات بسیار زیادی وجود دارد و تولید کنندگان ما دچار سردرگمی شدند و نمی‌توانند که مواد اولیه مورد نیاز خود را به خوبی تامین کنند.

    بر اساس مطالب ارائه شده و نظراتی که مسئولین و کارشناسان در این موضوع داشتند، اینکه تولید داخل را افزایش و نیاز به واردات را کاهش دهیم تا در بلندمدت با هزینه کمتری بتوانیم دانه‌های روغنی و روغن مورد نیاز کشور را تامین کنیم اهمیت بالایی دارد و در این مطلب به موضوع میزان واردات و میزان تامین دانه‌های روغنی در داخل کشور و راهکارهای مناسب برای افزایش تولید داخلی پرداخته شده است.

    افشین اسماعیلی فر- رئیس پژوهشکده کنسرسیوم و امنیت غذایی- با توجه به بالا بودن میزان واردات دانه‌های روغنی به کشور و لزوم افزایش تولید داخلی آن برای رسیدن به امنیت غذایی و خودکفایی، درباره اهمیت کشت دانه‌های روغنی در کشور اظهار کرد: تولید دانه‌های روغنی از دو جهت برای ما اهمیت دارد. اولین مورد این است که دانه‌های روغنی به‌ویژه سویا برای مصرف خوراک دام و به ویژه قسمت اعظم آن در جیره خوراک طیور مهم است. در مورد بعدی نیز، بعد از فراوری و استحصال روغن برای خوراک انسان‌ها کاربرد مهم و بالایی دارد. نکته مهم این است که محصول اصلی که از دانه‌های روغنی استخراج می‌شود، روغن خام است که باید تصفیه شود و در بازار به دست مصرف کننده برسد و سپس به عنوان روغن‌های خوراکی به مصرف‌کننده می‌رسد.

    لزوم اجرای الگوی کشت کشور با توجه به منابع آبی کشور

    وی با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد دانه‌های مورد نیاز ما از طریق واردات تامین می‌شود، گفت: به دلیل اهمیت بالایی که این محصول در امنیت غذایی دارد مهم است که در داخل کشور کشت و تولید شود و این مسئله، زمینه خودکفایی و امنیت غذایی را برای ما فراهم می‌کند. اما برای اینکه بتوانیم در بلندمدت به این هدف دست یابیم، باید برنامه‌های کلانی در این زمینه در کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت داشته باشیم و این برنامه‌ها نیز اجرایی شوند.

    اسماعیلی فر ضمن تاکید بر اینکه در کشت دانه‌های روغنی بحث منابع آبی متغیر تاثیرگذار است، مطرح کرد: به دلیل اهمیت منابع آبی، در سال‌های اخیر محققین و متخصصین این حوزه پیشنهاد کرده‌اند برای اینکه بتوانید در این حوزه موفق باشید، حتما باید طرح الگوی کشت کشور را متناسب با امکانات، پتانسیل‌ها و به‌ویژه ذخایر آبی کشور اجرا کنید که ما بتوانیم منابع اصلی آبی خود را به محصولات استراتژیک به‌ویژه گندم و دانه‌های روغنی اختصاص دهیم.

    وی ادامه داد: اما نکته بعدی استفاده از بذرهای فنی اصلاح شده با قدرت بسیار بالای فراوری و تولید محصولات در زمینه تولید دانه‌های روغنی است که اهمیت بسیار بالایی دارد. بهینه سازی مکانیزاسیون آن‌ها و از همه مهم‌تر در حال حاضر شرایط کنونی اقتصاد تولید این دانه‌های روغنی با توجه به هزینه‌هایی که دارد به لحاظ حساسیت و فنی بودن محصول باید بتوانیم که شرایطی برای تولیدکننده فراهم کنیم که کشت این محصولات صرفه اقتصادی داشته باشد.

    تولید سالانه بیش از ۱۰۰ هزار تن دانه روغنی در کشور

    رئیس پژوهشکده کنسرسیوم و امنیت غذایی افزود: بر اساس آخرین اطلاعات، سالانه بیش از ۱۰۰ هزار تن دانه روغنی در داخل کشور تولید می‌شود که عمدتا در تولید محصول کلزا متمرکز است و این نشان می‌دهد که در برابر پیش‌بینی‌های دولت، وزارت جهاد کشاورزی تلاش می‌کند که این تولید را تا بالاتر از ۳۰۰ هزار تن در سال برساند. نکته مهم این است که بیش از ۹۵ درصد روغن خام ما از طریق واردات تامین می‌شود و سه میلیون تن کلزا وارد می‌شود که حدود ۱۰۰ درصد آن وارد می‌شود.

    وی ادامه داد: سه محصول استراتژیک و با اهمیت در سر سفره مردم اعم از آرد، روغن، شکر، گوشت قرمز، گوشت سفید، لبنیات و… هستند که به دانه‌های روغنی و به طور کلی روغن وابسته هستند بنابراین هرچقدر که بتوانیم هدف‌گذاری‌های خودمان را به سمت تولید دانه‌های روغنی ببریم اساسا به امنیت غذایی کشور و سبد مصرفی خانوار کمک می‌کنیم.

    دانه‌های روغنی مناسب با کم‌آبی و خشکسالی در ایران چیست؟

    اسماعیلی فر در پاسخ به اینکه با توجه به شرایط اقلیمی و کم‌آبی، کشت چه دانه‌هایی در کشور مناسب‌تر است که هم تحمل سرما و گرمای ناگهانی و طولامی مدت را داشته باشند و هم کم آب‌بر، اظهار کرد: مناسب‌ترین دانه‌هایی که در حال حاضر در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی هستند، کلزا و گلرنگ است. با توجه به اینکه گلرنگ گونه بومی ایران است و میزان نیاز آبی کمتری دارد مناسب است که ما بتوانیم بر اصلاح این محصول و تولید آن سرمایه‌گذاری کنیم. «کاملینا» نیز از محصولات جدیدی است که نیاز آبی کمتری نسبت به محصولات جاری دارد که در دستورکار هستند. کاملینا بسیار کم ‌آب‌بر است و تحمل خشکسالی و گرما را دارد نسبت به سرما نیز مقاوم است، دوره رشد کوتاهی دارد از طرفی ریزش دانه در دوره داشت و برداشت ندارد که حسن بزرگی محسوب می‌شود و این دانه‌ها را می‌توان در نقاط مختلف کشور با اقلیم‌های متفاوتی که دارند کشت کرد.

    محقق نشدن برنامه‌های گذشته در زمینه خودکفایی در تولید دانه‌های روغنی از کجا سرچشمه می‌گیرد؟

    وی درباره اینکه چرا از سالیان گذشته که آمار میزان تامین دانه‌های روغنی از طریق واردات کمتر از سال‌های جاری بود اقدامی انجام نشد تا به این خودکفایی برسیم؟ آیا از بی برنامگی بوده است؟ تاکید کرد: ما نمی‌توانیم شعار استقلال سیاسی جمهوری اسلامی را داشته باشیم و اما سفره‌ ما وابسته با واردات باشد و باید تلاش کنیم که در این زمینه نیز مستقل و بی نیاز باشیم. ما می‌توانیم که با یک برنامه‌ریزی مناسب در بازه زمانی ۱۰ ساله ۷۰ تا ۷۵ درصد نیاز به واردات را قطع کنیم. اما این قضیه که روند واردات رو به رشد بود، از بی برنامگی نبود بلکه برنامه‌های قبلی با شکست مواجه شده است. محدودیت‌هایی وجود داشت که به طور مثال این برنامه با سیاست‌های کلان دیگر وزارت جهاد کشاورزی همخوانی نداشته است که به‌طور مثال با سرمایه‌گذاری بر موضوع دانه‌های روغنی، ممکن است کشت گندم کاهش پیدا کند.

    رئیس پژوهشکده کنسرسیوم و امنیت غذایی در پایان تصریح کرد: این در حالیست که تناوب گندم و کلزا در دنیا ثابت شده است به این معنا که کشت هر کدام از این موارد می‌تواند اثر بهینه و افزایشی بر کشت و عملکرد محصول بعدی داشته باشد؛ لذا برخی از برنامه‌ها موجب تداخل کاری شده و در واقع نتوانستیم که در این حوزه موفق باشیم.

    سرویس خبری : اقتصاد و بازار

     

    منبع : ایسنا

    برچسب ها: اقتصاد و بازاربازاردانه روغنیدانه های روغنیصنایع تبدیلی و تکمیلی
    پست قبلی

    زیان بیش از ۲ هزار میلیاردتومانی مرغداران در ۲ ماه اخیر

    پست بعدی

    صیفی‌جات روی مدار گرانی+ جدول قیمت

    هستی محمدمهدی پور

    مربوطه پست ها

    چای شکر پهلو!
    اخبار اقتصاد و بازار

    کمبودی در بازار شکر وجود ندارد

    توسط هانیه سیفی مجد
    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    0

    رصد هفته گذشته خبرنگار از بازار کالاهای اساسی نشان داد که فروشگاه‌های زنجیره‌ای و سوپرمارکت‌ها در مراجعه مشتریان اعلام می‌کنند...

    بیشتر بخوانید
    علت کمبود عرضه روغن در بازار چیست؟

    علت کمبود عرضه روغن در بازار چیست؟

    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    ضرورت واردات ۳۰ هزارتن تون ماهیان در ۶ ماهه نخست سال

    ضرورت واردات ۳۰ هزارتن تون ماهیان در ۶ ماهه نخست سال

    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    درخواست آزادسازی نرخ سبوس به نفع بازار مصرف گوشت نیست

    تولیدکنندگان آرد، سبوس گندم را در بازار آزاد عرضه می‌کنند

    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    خودکفایی ۵۰ درصدی تولید بذر سبزی و صیفی گلخانه‌ای تا ۵ سال

    صیفی‌جات روی مدار گرانی+ جدول قیمت

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    مقداری پیاز در انبارها دپو شده/ سرما و بارندگی علت افزایش قیمت

    قیمت پیاز در میدان مرکزی به ۱۲ هزارتومان رسید

    خرداد ۵, ۱۴۰۴
    اکسیژن‌رسانی پایدار به مزارع پرورش ماهی در زمان قطع برق با نانوحباب

    اکسیژن‌رسانی پایدار به مزارع پرورش ماهی در زمان قطع برق با نانوحباب

    خرداد ۱۱, ۱۴۰۴
    نان، شیر و کره در انگلیس ارزان شد

    چرخ تولید روسیه جان گرفت

    اردیبهشت ۱۵, ۱۴۰۴
    چرا بخش تحقیقات کشاورزی از اجرا عقب مانده است؟

    صادرات ۸ میلیارد دلاری محصولات کشاورزی از طریق برگزاری نمایشگاه

    اردیبهشت ۳۱, ۱۴۰۴
    جوانه ماش؛ بمب کوچک اما پرقدرت از ویتامین و پروتئین

    جوانه ماش؛ بمب کوچک اما پرقدرت از ویتامین و پروتئین

    اردیبهشت ۲۸, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.