در این مقاله دربارهی ۱۰ مورد از بهترین ابرغذاها نوشتهام که مختص انسانهای سالمی است که دوست دارند از بدنشان مراقبت کنند یا حداقل تازه شروع به این کار کردهاند. از قضا برخی از آنها برای پوست، سطح انرژی و عملکرد طبیعی بدن هم مناسب هستند.
همهی ما خواهان سلامت هستیم، اینطور نیست؟ پس این ده ابرغذا را بشناسید تا به رژیم غذایی روزانهتان اضافه کنید و از مزایای شگفتانگیز آنها بهره ببرید.
فهرست ابرغذاهای معرفی شده در این فهرست:
چای سبز
روغن نارگیل
آووکادو
تمشک آبی
بادام
ماهی قزل آلا
چیا
اسفناج
عدس
لوبیا
چای سبز
نوشیدن چای سبز را خود من به تازگی شروع کردهام به خاطر مزایای شگفتانگیز و ثابتشدهای که برای سلامتی دارد. با شمار بالای مزایایی که چای سبز برای سلامتی دارد، مگر میشود آن را در صدر نوشیدنیهای روزانه قرار نداد؟ ثابت شده است که چای سبز خطر دیابت، آلزایمر و کلسترول بالا را کاهش میدهد و با بهبود متابولیسم بسیار برای کاهش وزن مناسب است. افزون بر اینها، مصرف منظم چای سبز برای فشار خون عالیست چرا که خطر بیماریهای قلبی را کاهش میدهد و در کل یک عامل ضدویروس بینظیر است.
با وجود این، برای مشاهدهی همهی این فواید باید در روز بیش از ۱ فنجان چای سبز بنوشید، به عبارتی تقریباً ۳-۲ فنجان مقدار مناسبی است، کافئین هم دارد، اما نه به اندازهی قهوه؛ بنابراین چای سبز جایگزینی عالی به منظور بهبود سلامت کلی شماست.
روغن نارگیل
من روغن نارگیل را به مکملهای پروتئین خانگیام اضافه کردهام، چون یک راه عالی برای بهرهمندی آسان از مزایای این ابرغذاست. بسیاری از مزایای آن مشابه چای سبز است از این لحاظ که کلسترول خون را بهبود بخشیده و به کاهش خطر بیماریهای قلبی کمک میکند. همچنین مانند چای سبز متابولیسم را افزایش میدهد و مهمتر از آن سطح گرسنگی را کاهش میدهد.
روغن نارگیل در صورت استفادهی خارجی میتواند سلامت مو و پوست را بهبود ببخشد و چین و چروک را کاهش دهد. مصرف خوارکی روغن نارگیل فوقالعاده آسان است، چون در بسیاری از مواد غذایی میتوانید از آن استفاده کنید: مکملهای پروتئین، وعدههای غذایی، چای یا قهوه، هرچه فکرش را بکنید.
آووکادو
شخصاً علاقهی زیادی به طعم و بافت آووکادو ندارم، اما اگر آن را با غذاهای دیگر ترکیب کنید راه بسیار خوبی برای مصرف این ابرغذا با وعدههای غذایی یا اسنکهاست. یکی از دوستان من پیشنهاد کرد برای بهتر کردن طعم آووکادو آن را به قطعات کوچک خرد کنم و با آب لیمو ترکیب کنم. آووکادو ابرغذاست عمدتاً به این دلیل که سرشار از مواد مغذی و چربیهای سالم است.
افزون بر این برای سلامت چشم نیز مفید است و حتی میتواند به پیشگیری از انواع خاصی از سرطان کمک کند. مزایای دیگر آووکادو شامل کمک به کاهش وزن، بهبود سلامت جنسی و باروری و در صورتی که مادران باردار مقدار کافی از آن مصرف کنند به طرز چشمگیری از نوزادان متولد نشده حفاظت میکند و به تکامل مغز و رشد بدن آنها کمک میکند.
تمشک آبی
یکی از مزایای مصرف تمشک آبی کم کردن سرعت از دست رفتن طبیعی حافظه با بالا رفتن سن است. این مزیت به تنهایی بسیار عالیست، اما فراموش نکنید که این میوه سرشار از آنتی اکسیدان، فیبر و ویتامین سی بالا است. با افزودن این میوه لذیذ به اسنکها یا صبحانهتان از مزایای بیشمار آن بهره میبرید.
بادام
بادام صرفاً به دلیل داشتن چربی سالمی که به بهبود سطوح کلسترول و کاهش چشمگیر خطر بیماریهای قلبی کمک میکند به عنوان ابرغذا در فهرست ما قرار گرفته است. گفته میشود کسانی که معمولاً آجیل مصرف میکنند به طور متوسط عمر طولانیتری نسبت به بقیه دارند. ویتامین B۶ و E ویتامینهای اصلی هستند که در بادام وجود دارد که برای حفظ سلامت قلب بسیار عالیست. افزون بر این دو ویتامین ضروری، بادام سرشار از پروتئین است به همین دلیل اسنک محبوب بدنسازان است.
ماهی قزلآلا
تقریباً تمامی مربیان شخصی ماهی قزلآلا را به عنوان بخشی از رژیم غذایی توصیه میکنند. ماهی قزلآلا ابرغذای مهمی است، چون سرشار از امگا ۳ است که وجود آن سبب بهبود کارایی مغز و سیستم عصبی همینطور افزایش متابولیسم خواهد شد. ماهی قزلآلا منبع ضروری پروتئین برای عضله سازی و ترمیم بافت است در نتیجه پروتئینها، امگا ۳ و ویتامینهای آن را که یکجا در نظر بگیرید طبیعی است که یک ابرغذای عالی برای افزودن به رژیم غذایی به حساب آید.
چیا
دانهی چیا مزایای مشابهی با بسیاری از ابرغذاهای دیگر این فهرست دارد، از جمله: امگا ۳، پروتئین، مواد معدنی، آنتیاکسیدان و غیره. همچنین برای کسانی که به دنبال کاهش وزن هستند بسیار موثر است، چون به شما بیش از حس واقعیتان احساس سیری میدهد.
اسفناج
ملوان زبل یادتان هست؟ دلیل علاقهی وافر او به اسفناج همین بود که مواد مغذی آن از هر غذای دیگری روی این سیاره بیشتر است: ویتامین A، D، K و E همینطور امگا ۳ و یک تن آنتیآکسیدان. اسفناج استخوانها را تقویت میکند و بدن را از رژیمهای اسیدی که بیشتر ما داریم خنثی میکند. روی هم رفته، وقتی اسفناج را با ابرغذاهای دیگر این فهرست ترکیب کنید یک رژیم غذایی شکستناپذیر برای سلامت خود خواهید داشت.
عدس
عدس ابرغذای دیگری است که صد در صد سرشار از پروتئین است. نه تنها حاوی مقادیر زیادی پروتئین است، بلکه پروتئین آن آهسته سوز است و این تضمین سیر نگه داشتن شما برای مدت طولانیتری است، چون بدن برای استفادهی تمام از کالری آن به زمان بیشتری نیاز دارد. این منبع عالی و ارزان پروتئین مواد مغذی مهم دیگری از قبیل آهن، کلسیم و زینک هم دارد. این ابرغذا دقیقاً چیزی است که بدن به آن احتیاج دارد.
لوبیا
لوبیا انواع و اندازههای مختلفی دارد: لوبیا چیتی، لوبیا سبز، لوبیا چشم بلبلی و غیره. لوبیا در صورتی که بخشی از رژیم غذایی ما شود به طور باقوه میتواند از بیمارهای متعدد، سرطانها و دیابت پیشگیری کند. لوبیا بطور باورنکردنی سرشار از فیبر، پروتئین و آنتی اکسیدان است و دقیقاً بخاطر همین مزایا در فهرست ما گنجانده شده است.
نتیجهگیری
به پایان فهرست ۱۰ ابرغذایی رسیدیم که بهتر است آنها را روزانه در رژیم غذایی خود بگنجانید. مشاهدهی تاثیر این مواد غذایی در پیشگیری از بیمارهای خاص، بالا بردن سطح انرژی، زیبایی پوست، بهبود حافظه و دیگر اثرات آنها بر بدن بدون شک شگفتانگیز خواهد بود.