در این نشست که با حضور دیمیتری پاتروشف معاون نخستوزیر روسیه برگزار شد، شرکت کنندگان در مورد راهکارهای پیشنهادی بحث و تبادل نظر کردند.
بنا بر گزارش سرویس مطبوعاتی دولت روسیه، پاتروشف در این نشست اعلام کرد: ابتکار تأسیس بورس غلات بریکس، امنیت غذایی جهانی را تقویت خواهد کرد.
معاون نخستوزیر روسیه یادآور شد که در سال ۲۰۲۴ این ایده مورد حمایت وزرای کشاورزی کشورهای بریکس و رهبران این گروه قرار گرفت.
پاتروشف خاطرنشان کرد: کشورهای عضو گروه بریکس، نزدیک به نیمی از تولید و مصرف جهانی غلات را تشکیل می دهند.
بر اساس این گزارش، سازوکار تجاری بورس غلات به کشورهای بریکس اجازه می دهد تا شاخص های قیمت مستقل را در این گروه تشکیل دهند که به ارزیابی عینی تر ارزش محصولات کشاورزی در بازار جهانی کمک می کند.
در این نشست اعلام شد که یک کارگروه بین بخشی در دستگاهها و سازمانهای روسیه به مسئولیت وزارت توسعه اقتصادی، پیشنهادهای خاصی را در مورد ایجاد بورس غلات آماده خواهد کرد.
پیش از این، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه به دولت دستور داد تا ابتکار ایجاد بورس غلات بریکس را در سال ۲۰۲۴ بررسی کند.
در این گزارش آمده است: ایده ایجاد این بورس برای نخستین بار توسط اتحادیه صادرکنندگان غلات روسیه در دیدار با پوتین در مارس سال ۲۰۲۴ میلادی (اسفند ۱۴۰۲) مطرح شد.
گروه بریکس در سال ۱۳۸۹ با مشارکت برزیل، روسیه، هند و چین در یکاترینبورگ روسیه تاسیس شد؛ یک سال بعد آفریقای جنوبی به این گروه ملحق شد. سپس جمهوری اسلامی ایران، مصر، اتیوپی و امارات نیز از ابتدای سال ۲۰۲۴ برابر با دیماه ۱۴۰۲ به این گروه پیوستند. پس از آن اعلام شد که کشور اندونزی هم از ابتدای سال ۲۰۲۵ برابر با دیماه ۱۴۰۳ به گروه بریکس پیوست. همچنین گروه بریکس، فهرستی از کشورها را در قالب شریک معرفی کرد.
روسیه در سال ۲۰۲۴ ریاست دورهای بریکس را برعهده داشت و از ابتدای سال ۲۰۲۵, ریاست به برزیل منتقل شده است.
منبع: ایرنا