پنجشنبه, آذر ۲۷, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    لزوم توسعه صادرات مرغ و تخم‌مرغ خراسان جنوبی به افغانستان

    لزوم توسعه صادرات مرغ و تخم‌مرغ خراسان جنوبی به افغانستان

    آموزش تغذیه گندم آبی؛ با تمرکز بر نوآوری و افزایش بهره‌وری در دهلران

    آموزش تغذیه گندم آبی؛ با تمرکز بر نوآوری و افزایش بهره‌وری در دهلران

    کنترل قیمت و کیفیت اقلام یلدایی در میادین میوه و تره‌بار + نرخ اقلام

    کنترل قیمت و کیفیت اقلام یلدایی در میادین میوه و تره‌بار + نرخ اقلام

    راز میل شدید به صبحانه‌های شیرین

    راز میل شدید به صبحانه‌های شیرین

    شکلات تلخ، راز ضد پیری؟!

    شکلات تلخ، راز ضد پیری؟!

    افزایش تقاضا برای خرید نان های فانتزی | قیمت نان های فانتزی افزایش می یابد؟

    چرا نان سبوس‌دار، انتخابی سالم‌تر است؟

    در نیمه اول امسال؛ میزان ذخایر راهبردی برنج کشور افزایش یافت

    عطش بازار نهاده‌های دامی چه زمانی فروکش می‌کند؟

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    هر کیلو گرم گوشت مرغ ۱۶۸ هزار تومان شد+جدول قیمت کالاهای اساسی

    وزیر جهاد کشاورزی: تامین پایدار امنیت غذایی، خط قرمز دولت چهاردهم است

    وزیر جهاد کشاورزی: تامین پایدار امنیت غذایی، خط قرمز دولت چهاردهم است

    استاندار: مازندران آماده ورود مستقیم به بازارهای جهانی است

    استاندار: مازندران آماده ورود مستقیم به بازارهای جهانی است

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    بادام زمینی؛خوراکی ساده با قدرت شگفت انگیز تقویت حافظه

    یک پژوهش تازه نشان می‌دهد که یک خوراکی ساده و در دسترس—بادام‌زمینی بی‌نمک و بوداده با پوست—می‌تواند تنها طی چند هفته، جریان خون مغزی، حافظه و سلامت قلب سالمندان را به شکل محسوسی بهتر کند؛ بدون آنکه باعث افزایش وزن شود.

    توسط مطهره پورزمانی
    آذر ۱۶, ۱۴۰۴
    در اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    بادام زمینی؛خوراکی ساده با قدرت شگفت انگیز تقویت حافظه

    نتایج یک مطالعه جدید در دانشگاه ماستریخت هلند، توجه متخصصان تغذیه و علوم اعصاب را به یک خوراکی بسیار معمولی جلب کرده است: بادام‌زمینی بی‌نمک و بوداده با پوست. پژوهشگران می‌گویند مصرف روزانه مقدار کمی از این ماده غذایی نه‌تنها عملکرد مغز را بهبود می‌دهد، بلکه شاخص‌های سلامت قلب را نیز تقویت می‌کند؛ آن هم در دوره‌ای کوتاه و بدون ایجاد تغییرات قابل توجه در وزن بدن.

    در این تحقیق، ۳۱ فرد سالم ۶۰ تا ۷۵ ساله شرکت کردند و طی ۱۶ هفته هر روز ۶۰ گرم بادام‌زمینی بدون نمک و بوداده با پوست را در رژیم غذایی خود گنجاندند؛ مقداری معادل حدود دو وعده. پژوهشگران تأکید داشتند که بادام‌زمینی‌ها باید بدون هیچ‌گونه تغییر مصرف شوند؛ یعنی خرد یا پودر نشوند، در غذا پخته نشوند و حتی گرم هم نشوند، زیرا احتمال می‌رود این فرایندها بخشی از ارزش تغذیه‌ای آن را کاهش دهد.

    در طول این دوره، شرکت‌کنندگان در سه مرحله—آغاز، نیمه و پایان مطالعه—از نظر فشار خون، ترکیب بدنی، عملکرد شناختی و شاخص‌های مرتبط با جریان خون مغز مورد بررسی قرار گرفتند. در مرحله پایانی، تصویربرداری‌های پیشرفته مغزی نیز برای بررسی دقیق‌تر وضعیت عروق انجام شد.

    نتایج نشان داد مصرف منظم بادام‌زمینی باعث افزایش چشمگیر پاسخ‌پذیری عروق مغزی و در نتیجه افزایش جریان خون در بخش‌های مختلف مغز شده است. جریان خون کلی مغز پس از ۱۶ هفته حدود ۳.۶ درصد افزایش یافت. در نواحی مهم مانند ماده خاکستری—که محل تجمع اصلی نورون‌هاست—افزایش ۴.۵ درصدی ثبت شد. همچنین در لوب پیشانی که در تصمیم‌گیری، برنامه‌ریزی و کنترل احساسات نقش کلیدی دارد، افزایش ۶.۶ درصدی و در لوب گیجگاهی که مسئول پردازش زبان و حافظه است، افزایش ۴.۹ درصدی مشاهده شد.

    این تغییرات عروقی به طور مستقیم خود را در بهبود حافظه نشان داد. افرادی که بادام‌زمینی مصرف کرده بودند، در آزمون یادآوری واژه‌ها عملکرد بهتری داشتند و واژه‌های بیشتری از فهرست داده‌شده را پس از گذشت ۲۰ دقیقه به خاطر آوردند؛ نشانه‌ای از بهبود توانایی حافظه کوتاه‌مدت.

    مزایای بادام‌زمینی تنها به مغز محدود نشد. پس از پایان مطالعه، فشار خون سیستولیک شرکت‌کنندگان حدود ۵ میلی‌متر جیوه کاهش یافت و فشار نبض نیز ۴ میلی‌متر جیوه کم شد. کاهش این دو شاخص برای سلامت قلب اهمیت زیادی دارد، زیرا فشار خون بالا به رگ‌های کوچک مغز و قلب آسیب می‌زند و خطر بیماری قلبی و اختلالات شناختی، از جمله زوال عقل، را افزایش می‌دهد. طبق یافته‌های پیشین، کنترل نکردن فشار خون در میانسالی می‌تواند خطر زوال عقل را تا ۴۹ درصد بالا ببرد.

    نکته قابل توجه این است که با وجود اضافه شدن حدود ۳۴۰ کالری به مصرف روزانه افراد، تقریباً هیچ افزایش وزنی در آن‌ها مشاهده نشد. این موضوع نشان می‌دهد که بادام‌زمینی، به دلیل ترکیب منحصربه‌فردی از چربی‌های سالم، پروتئین، فیبر و پلی‌فنول‌ها، می‌تواند احساس سیری ایجاد کند و از پرخوری جلوگیری نماید.

    پژوهشگران می‌گویند اثرات مثبت بادام‌زمینی احتمالاً به دلیل وجود موادی مانند ال-آرژنین (که به گشادی عروق کمک می‌کند)، چربی‌های غیراشباع، پلی‌فنول‌ها و آنتی‌اکسیدان‌های موجود در پوست بادام‌زمینی است؛ ترکیباتی که همگی نقش مهمی در سلامت عروقی دارند.

    اکنون تیم تحقیقاتی در حال برنامه‌ریزی برای انجام مطالعات جدید است تا مشخص شود آیا فراورده‌های بادام‌زمینی مانند کره بادام‌زمینی نیز همین تأثیر را دارند و آیا مقادیر کمتر از آن نیز می‌تواند نتایج مطلوبی ایجاد کند.

    سرویس خبری:علمی_تغذیه و سلامت

    منبع:سلامت نیوز

    برچسب ها: بادام زمینیتقویت حافظه
    پست قبلی

    توسعه اقتصاد دریامحور با هدف‌گذاری تولید ۲.۶ میلیون تن محصولات آبزی

    پست بعدی

    چرا «نان سبوس‌دار» انتخاب سالم‌تری است؟

    مطهره پورزمانی

    مربوطه پست ها

    راز میل شدید به صبحانه‌های شیرین
    اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    راز میل شدید به صبحانه‌های شیرین

    توسط هانیه سیفی مجد
    آذر ۲۷, ۱۴۰۴
    0

    مصرف بیش‌ازحد قند می‌تواند سلامت عمومی بدن را تحت‌تأثیر قرار دهد، اما وقتی بدن شما صبح‌ها به‌طور خاص هوس خوراکی‌های...

    بیشتر بخوانید
    شکلات تلخ، راز ضد پیری؟!

    شکلات تلخ، راز ضد پیری؟!

    آذر ۲۷, ۱۴۰۴
    افزایش تقاضا برای خرید نان های فانتزی | قیمت نان های فانتزی افزایش می یابد؟

    چرا نان سبوس‌دار، انتخابی سالم‌تر است؟

    آذر ۲۷, ۱۴۰۴
    فواید سلامتی مصرف مغزهای خوراکی در طول بارداری چیست؟

    فواید سلامتی مصرف مغزهای خوراکی در طول بارداری چیست؟

    آذر ۲۷, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    چرا «نان سبوس‌دار» انتخاب سالم‌تری است؟

    چرا «نان سبوس‌دار» انتخاب سالم‌تری است؟

    پر بازدیدها

    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    جهش قیمت تخم مرغ در بازار؛ چرا قیمت هر شانه با نرخ مصوب فاصله دارد؟

    آذر ۵, ۱۴۰۴
    قیمت هر شانه تخم مرغ ۳۰ عدد بسته بندی ۱۱۸ هزارتومان اعلام شد

    عرضه هر شانه تخم مرغ بالاتر از ۲۲۰ هزارتومان گرانفروشی است

    آذر ۲۶, ۱۴۰۴
    مقصر کمبود برنج خارجی در بازار کیست؟

    مقصر کمبود برنج خارجی در بازار کیست؟

    آذر ۲۵, ۱۴۰۴
    قیمت هر شانه تخم مرغ ۳۰ عدد بسته بندی ۱۱۸ هزارتومان اعلام شد

    قیمت هر شانه تخم مرغ به ۲۵۰ هزارتومان رسید/کمبودی در عرضه تخم مرغ نداریم

    آذر ۸, ۱۴۰۴
    اختلالات خُلقیِ ناشی از مصرف زیاد مواد قندی

    خوراکی های پرمصرفی که قند پنهان دارند و به سلامتی آسیب می زنند

    آذر ۲۳, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.