یکشنبه, تیر ۲۹, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    خرمای سیستان و بلوچستان در سفره مردم روسیه، هند ، پاکستان و مالزی

    خرمای سیستان و بلوچستان در سفره مردم روسیه، هند ، پاکستان و مالزی

    سویا برای اولین بار در استان کرمانشاه کشت شد

    سویا برای اولین بار در استان کرمانشاه کشت شد

    ۳۰ میلیارد تومان برای بازسازی ذخایر آبزیان هرمزگان اختصاص یافت

    آبزی‌پروری از فرهنگ‌سازی تا نقش‌ آفرینی در امنیت غذایی کشور

    افزایش خودسرانه قیمت لبنیات / قیمت‌های رسمی باید زودتر اعلام شوند

    افزایش خودسرانه قیمت لبنیات / قیمت‌های رسمی باید زودتر اعلام شوند

    معاون وزیر جهاد اعلام کرد؛ کاهش ۳۰ درصدی مصرف گندم در بخش صنف و صنعت با اصلاح یارانه

    تاکید نمایندگان مجلس بر پرداخت به موقع مطالبات گندمکاران

    افزایش ۷۰ تا ۱۲۰ درصدی قیمت حبوبات/ واردات حبوبات هم مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد

    توزیع بیش از ۱۰۰۰ تن حبوبات در فروشگاه ها و روستا بازارها

    قیمت حبوبات در تهران اعلام شد

    قیمت حبوبات در تهران اعلام شد

    حال و هوای بازار میوه در آستانه عید+ جدول قیمت

    طرح شناسنامه‌دار کردن، رهگیری و ردیابی محصولات زراعی در دستور کار

    محصول ۸۰ درصد زمین‌های زیر کشت گندم خرم‌آباد برداشت شده است

    محصول ۸۰ درصد زمین‌های زیر کشت گندم خرم‌آباد برداشت شده است

    شوک قیمتی آمریکا به مصرف‌کنندگان آب پرتقال و قهوه

    شوک قیمتی آمریکا به مصرف‌کنندگان آب پرتقال و قهوه

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    استفاده از نمک می‌تواند نگهدارنده مناسبی برای غذا باشد؟

    یک باور قدیمی می‌گوید که نمک خاصیت بالایی در نگهداری و محافظت از مواد غذایی دارد، در این مطلب به بررسی این موضوع پرداخته شده است.

    توسط ریحانه آزادفلاح
    مرداد ۲۰, ۱۴۰۰
    در اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    استفاده از نمک می‌تواند نگهدارنده مناسبی برای غذا باشد؟

    Salt in wooden scoop on dark stone table.

    به نقل از verywellhealth، نگهداری غذا با نمک یک عمل باستانی است که قدمت آن به قبل از ثبت اسناد مکتوب برمی‌گردد. گوشت گاو، ترشی و ماهی آزاد دودی همه نمونه‌هایی از غذا‌های رایج هستند که با استفاده از نمک حفظ می‌شوند. اما آیا واقعا صرف غذا‌های شور بی‌خطر است؟ نمک به عنوان یک ماده نگهدارنده چگونه با سایر روش‌های ایمنی غذا مقایسه می‌شود؟

    نمک به عنوان نگهدارنده

    نمک از دیرباز به عنوان نگهدارنده استفاده می‌شده است و به دو طریق برای حفظ غذا عمل می‌کند: نمک غذا را خشک می‌کند. نمک آب غذا را جذب می‌کند. همه موجودات زنده به آب احتیاج دارند و در غیاب آن نمی‌توانند رشد کنند. نمک برای ترد شدن گوشت گاو و به منظور خشک نگه داشتن آن استفاده می‌شود و با بیرون کشیدن آب از چربی، از خراب شدن آن جلوگیری می‌کند.

    نمک میکروب‌ها را از بین می‌برد. نمک زیاد به دلیل اثر اسمولاریته یا فشار آب برای اکثر (نه همه) میکروب‌ها سمی است. آب بین سلول‌های محیط پخش می‌شود به طوری که غلظت املاح (مانند نمک) در دو طرف سلول یکسان است. در محلول‌های نمک بسیار زیاد، بسیاری از میکروب‌ها به دلیل تفاوت فشار بین بیرون و داخل ارگانیسم پاره می‌شوند. نمک زیاد همچنین می‌تواند برای فرآیند‌های داخلی میکروب‌ها سمی باشد و بر DNA و آنزیم‌ها تاثیر بگذارد. محلول‌های سرشار از قند نیز تاثیرات مشابهی روی میکروب‌ها دارند، به همین دلیل از آن به عنوان نگهدارنده مواد غذایی مانند مربا و ژله استفاده می‌شود.

    باور‌های غلط در مورد خاصیت نگهدارندگی نمک

    بسیاری از مردم معتقدند که غذا‌های شور بیشتر در برابر رشد میکروبی مقاوم هستند، در نتیجه آن‌ها تمایل بیشتری به مصرف غذا‌های مشکوک دارند اگر دارای نمک بیشتری باشند.

    اکثر باکتری‌ها به استثنای هالوفیل‌ها (باکتری‌های دوستدار نمک) در شرایطی که غلظت نمک بیش از ۱۰ درصد است، نمی‌توانند رشد کنند اما قالب‌ها می‌توانند حتی سطوح بالاتر نمک را تحمل کنند.

    ۱۰ ٪ نمک چقدر نمک دارد؟ آیا تا به حال هنگام شنا در دریا به طور تصادفی آب را قورت داده‌اید؟ آب دریا ۳.۵ درصد نمک است. تصور کنید که آب دریا سه برابر شورتر است.

    چه غذا‌هایی از نمک کافی برای جلوگیری از رشد باکتری‌ها  برخوردارند؟

    در اینجا لیستی از غذا‌هایی اراده شده است که بسیاری از مردم آن را شور می‌دانند. درصد نمک با تقسیم وزن کل غذا بر وزن نمک محاسبه می‌شود. اطلاعات تغذیه‌ای زیر با استفاده از پایگاه داده غذایی CalorieKing به دست آمده است.

    ۱ وعده سیب زمینی سرخ کرده مک دونالد (متوسط): ۲۶۰ میلی گرم/۱۱۷ گرم = ۰.۲ درصد نمک
    ۱ وعده Doritos، ناچو طعم پنیر: ۳۱۴ میلی گرم/۴۸ گرم = ۰.۷ نمک
    ۱ وعده سوپ نودل مرغ کمپبل (تغلیظ شده): ۱، ۷۷۹ میلی گرم/۲۵۲ گرم = ۰.۷ ٪ نمک

    توجه داشته باشید که هیچ یک از این موارد حتی برای جلوگیری از رشد باکتری‌ها دارای نزدیک به ۱۰ ٪ نمک نیست. غذا‌های سنتی که با نمک نگهداری یا خشک می‌شوند، مانند گوشت گاو، ترشی یا ژامبون پخته پس از باز شدن به یخچال نیاز دارند.

    آب نمک و چاشنی‌ها دارای نمک بالایی هستند، اما آیا آن‌ها ۱۰ درصد نمک را برای مهار رشد باکتری‌ها برآورده می‌کنند؟

    ۱ بسته کچاپ: ۱۰۰ میلی گرم/۸.۵ گرم = ۱.۱ درصد نمک
    ۱ بسته خردل: ۶۵ میلی گرم/۵.۶۷ گرم = ۱.۱ درصد نمک
    ۱ بسته سس سویا: ۳۳۳ میلی گرم/۵.۶۷ گرم = ۵.۸ درصد نمک

    حتی سس سویا به اندازه کافی شور نیست تا از رشد باکتری‌ها جلوگیری کند. چرا می‌توان آن را بدون یخچال نگهداری کرد؟ از آنجایی که سس سویا سایر مواد ضروری برای رشد میکروبی مانند پروتئین یا کربوهیدرات را ندارد، احتمال کمی وجود دارد که بتوان آن را در بیرون از یخچال نگه داشت.

    غذا‌های سنتی بدون نمک

    تا کنون غذا‌هایی که ذکر کرده‌ایم به عنوان نمک شناخته شده‌اند، اما معمولا به عنوان غذا‌های سالمی که به دلیل دارا بودن نمک بتوان با خیال راحت آن را میل کرد. در مورد غذا‌هایی که به طور سنتی به عنوان غذا‌های حاوی نمک تصور می‌شود چطور؟

    ۱ ترشی شوید: ۳۰۶ میلی گرم/۳۴ گرم = ۰.۹ درصد نمک
    گوشت گاو ۱ تکه: ۴۴۳ میلی گرم/۲۰ گرم = ۲.۲ درصد نمک
    ۱ تکه ژامبون: ۳۶۵ میلی گرم/۹.۳ گرم = ۳.۹ درصد نمک

    حتی غذا‌هایی که به طور سنتی با نمک نگهداری می‌شوند، ۱۰ درصد نمک را برای متوقف کردن رشد میکروبی برآورده نمی‌کنند. اما ویژگی‌های اضافی در مورد این غذا‌ها، مانند کم آبی بدن (گوشت گاو تند) یا افزودن اسید (ترشی) یا نگهدارنده‌ها (ژامبون)، به جلوگیری از فساد کمک می‌کند. علاوه بر این بسیاری از غذا‌های حاوی نمک پس از باز شدن به یخچال نیاز دارند تا رشد میکروبی را کند کنند.

    آیا سطوح بالاتر نمک  بهتر از سطوح پایین از فساد جلوگیری می‌کند؟

    برای اکثر غذا‌های خوراکی، پاسخ منفی است، غلظت بیشتر نمک به تازه ماندن غذای شما کمک نمی‌کند مگر اینکه بخواهید مسمومیت با سدیم را تجربه کنید. بیشتر غذا‌هایی که در بالا ذکر شد دارای نمک کمتر از ۴ هستند (به استثنای سس سویا). نمک بالاتر در واقع به رشد باکتری‌ها کمک می‌کند.

    آیا می‌دانید که باکتری‌ها در شرایط شورتر از بیشتر غذا‌هایی که مصرف می‌کنیم، بهتر رشد می‌کنند؟ آزمایشگاه‌های علمی که معمولا باکتری‌ها در آنجا برای آزمایش رشد می‌کنند، از محلول موسوم به “LB” یا Luria Broth برای رشد مطلوب باکتری‌ها استفاده می‌کنند.

    مصرف نمک یک مشکل بهداشت عمومی است

    حتی اگر نمک یک نگهدارنده خوب باشد، آیا ایده خوبی خواهد بود؟ تصور می‌شود که میزان نمک رژیم غذایی غربی به سلامت ضعیف از جمله بیماری‌های کلیوی کمک می‌کند. از بیماری‌های قلبی گرفته تا بیماری‌های خود ایمنی تا پوکی استخوان، بدانید که چرا می‌خواهید نمکدان را دور بیندازید تا عمر بیشتری داشته باشید.

    به نظر می‌رسد شواهد زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد غذا‌های شور غذا‌های ضد میکروب نیستند. با این اوصاف هرکسی که این سوالات را بپرسد و درباره ایمنی غذا بیاموزد، یک مصرف کننده بسیار عاقل است. مسمومیت غذایی شایع است. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC) تخمین می‌زند که سالانه ۴۸ میلیون نفر (از هر ۶ نفر) به بیماری‌های منتقله از طریق غذا مبتلا می‌شوند، ۱۲۸۰۰۰ نفر در بیمارستان بستری می‌شوند و ۳۰۰۰ نفر می‌میرند.

    در حالی که نمک راه حل نیست، کار‌های زیادی وجود دارد که می‌توانید برای ایمن نگه داشتن غذای خود انجام دهید. اول از همه، ایمنی خوب آشپزخانه را تمرین کنید. هرگز از یک تخته برش برای گوشت خام و سبزیجات یا میوه‌ها استفاده نکنید. غذا‌ها را قبل از تاریخ انقضا بخرید. حتی اگر یک غذا منقضی نشده باشد، اگر بوی مشکوک بدهد، آن را بیرون بیندازید. برای شنیدن هرگونه شیوع مسمومیت غذایی در جریان اخبار باشید. از شیر غیر پاستوریزه خودداری کنید تا خطر ابتلا به عفونت‌های ناشی از شیر را کاهش دهید.

    غذا‌ها را بلافاصله در یخچال قرار دهید و از شیوه‌های ایمن نگهداری مواد غذایی استفاده کنید. هنگام گرم شدن مجدد غذا‌ها را کاملا گرم کنید. توجه به این نکته ضروری است که حتی گرم شدن مجدد گاهی می‌تواند منجر به مسمومیت غذایی شود. برخی از باکتری‌ها مانند Staph سم تولید می‌کنند. در حالی که باکتری‌ها در گرم شدن مجدد کشته می‌شوند، سموم در برابر حرارت پایدار بوده و باقی می‌مانند. در نهایت  علائم و نشانه‌های مسمومیت غذایی را بشناسید و اگر احساس خوبی ندارید با پزشک خود صحبت کنید.

    سرویس خبری : علمی-تغذیه و سلامت

    منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
    برچسب ها: صنایع تبدیلی و تکمیلیصنایع تکمیلیصنایع غذاییصنعت غذاعلمی - تغذیه و سلامت
    پست قبلی

    بررسی شیوع ویروس “تب خون‌ریزی‌دهنده کنگو” در شرق ایران

    پست بعدی

    سرنوشت قیمت شیرخام در دولت جدید/ کارشناسان احتمال افزایش دوباره قیمت را می‌دهند

    ریحانه آزادفلاح

    مربوطه پست ها

    مطالعات نشان می دهد؛ شیرین کننده های مصنوعی به توانایی سم زدایی کبد آسیب می رسانند
    اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    مصرف زیاد آب؛ بی‌تقصیر در چرب شدن کبد!

    توسط هانیه سیفی مجد
    تیر ۲۹, ۱۴۰۴
    0

    دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اعلام کرد که باور عمومی درباره نقش آب در چرب شدن کبد، پایه و...

    بیشتر بخوانید
    استفاده از نمک می‌تواند نگهدارنده مناسبی برای غذا باشد؟

    نمک‌های دریاچه‌ای حاوی فلزات سنگین هستند

    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    از هر جایی سوسیس و کالباس نخرید! | هر کیلو کالباس مرغوب چند؟

    سوسیس و کالباس سلامت نسل آینده را تهدید می‌کنند!

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    مکمل های مهم برای خانم ها

    ۴ ویتامین‌ کلیدی برای حفظ سلامت روده

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    زنگ خطر تولید شیر و گوشت به صدا در آمد؛ اختلاف ۴ برابری قیمت کنجاله با نرخ مصوب

    سرنوشت قیمت شیرخام در دولت جدید/ کارشناسان احتمال افزایش دوباره قیمت را می‌دهند

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    حال و هوای بازار میوه در آستانه عید+ جدول قیمت

    طرح شناسنامه‌دار کردن، رهگیری و ردیابی محصولات زراعی در دستور کار

    تیر ۲۹, ۱۴۰۴
    ایران رتبه ۷۹ تولید محصولات ارگانیک جهان را دارد

    ارتقای کیفیت صادراتی محصولات کشاورزی با ساشه‌های نانویی ایرانی

    تیر ۱۸, ۱۴۰۴
    شکر رکوددار گرانی در شهریورماه امسال شد+ جدول

    وضعیت بازار شکر مطلوب است

    تیر ۱۲, ۱۴۰۴
    افزایش ۲۰۰ درصدی نرخ خرید تضمینی چای در دولت تدبیر و امید

    واردات چای سیاه با شماره تعرفه جدید آغاز شد

    تیر ۷, ۱۴۰۴
    برای بازار شب عید و ماه رمضان کمبود گوشت نداریم/ کاهش قیمت‌ در ماه‌های آینده

    کمبودی در عرضه دام و گوشت قرمز نداریم

    تیر ۷, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.