چهارشنبه, تیر ۱۱, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    بیش از ۹۸ درصد برداشت غلات مکانیزه است

    بیش از ۹۸ درصد برداشت غلات مکانیزه است

    مصوبه الگوی کشت نیازمند تخصیص سالانه ۴۰ همت اعتبار

    مصوبه الگوی کشت نیازمند تخصیص سالانه ۴۰ همت اعتبار

    داشتن حداقل ۳۰ کلونی زنبور عسل شرط دریافت مجوز زنبورداری

    داشتن حداقل ۳۰ کلونی زنبور عسل شرط دریافت مجوز زنبورداری

    تأکید مشاور رئیس‌جمهور بر نقش محوری امنیت غذایی در اقتصاد کشور

    تأکید مشاور رئیس‌جمهور بر نقش محوری امنیت غذایی در اقتصاد کشور

    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    جریمه میلیاردی برای گرانفروشی گوشت در تهران

    ایران بزرگترین تولیدکننده محصولات باغی در منطقه/ جزییات صادرات محصولات کشاورزی به چین

    کدام خوراکی‌ها بیشترین افزایش قیمت را تجربه کردند؟

    مطالعات نشان می دهد؛ شیرین کننده های مصنوعی به توانایی سم زدایی کبد آسیب می رسانند

    نقش لوبیا و سویا در کاهش خطر ابتلا به کبد چرب غیرالکلی

    تولید برنج به ۲ میلیون و ۷۰۰ هزارتن می‌رسد

    تولید برنج به ۲ میلیون و ۷۰۰ هزارتن می‌رسد

    اجرای الگوی کشت مهم‌ترین ابزار دستیابی به خودکفایی محصولات کشاورزی

    اجرای الگوی کشت مهم‌ترین ابزار دستیابی به خودکفایی محصولات کشاورزی

    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    مشکلی در بحث خرید و پرداخت مطالبات کلزا نداریم

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    کدام نان‌ها واقعاً سالم‌تر هستند؟ نکات مهمی که باید در انتخاب نان به آن‌ها توجه کنید

    نان به عنوان یکی از اصلی‌ترین مواد غذایی در سفره‌های ایرانی‌ها همیشه اهمیت زیادی داشته و نقش ویژه‌ای در تأمین انرژی روزانه دارد. اما سوالی که مطرح می‌شود این است که کدام نان‌ها واقعا برای بدن مفیدتر و سالم‌تر هستند؟ آیا نان‌هایی که در ظاهر تیره‌تر به نظر می‌رسند، از نان‌های سفید سالم‌ترند؟ برای پاسخ به این سوالات، رئیس اداره غذاهای ویژه سازمان غذا و دارو، زهره پوراحمد، توضیحاتی ارائه داده است که در ادامه به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت.

    توسط هانیه سیفی مجد
    بهمن ۲, ۱۴۰۳
    در اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    نان سبوس‌دار؛ خوب یا بد؟

    طبق توضیحات پوراحمد، سبوس غلات، که بخش بیرونی دانه‌های غلات را تشکیل می‌دهد، حاوی ویتامین‌های گروه B، املاح معدنی و فیبر است. این ترکیبات نقش اساسی در حفظ سلامت گوارش و پیشگیری از بیماری‌هایی مانند دیابت، چاقی و بیماری‌های قلبی دارند. به‌ویژه فیبر موجود در سبوس به تنظیم عملکرد دستگاه گوارش کمک می‌کند و باعث می‌شود احساس سیری طولانی‌تری داشته باشیم که این موضوع می‌تواند در کنترل وزن مؤثر باشد.

    رنگ نان‌ها می‌تواند یکی از شاخص‌های مهم در انتخاب نان‌های سالم‌تر باشد. پوراحمد در این‌باره توضیح داد که رنگ نان‌های سبوس‌دار معمولاً کرم مایل به قهوه‌ای است. این رنگ نشان‌دهنده وجود سبوس در آرد است. در صورتی که نان روشن باشد، احتمالاً حاوی سبوس کمی است و از نظر تغذیه‌ای به اندازه نان‌های تیره و سبوس‌دار مفید نخواهد بود.

    در ادامه، رئیس اداره غذاهای ویژه سازمان غذا و دارو به تفاوت‌های موجود در انواع آردها و میزان سبوس‌گیری آن‌ها اشاره کرد. بر اساس توضیحات وی، آرد سنگک دارای ۷ تا ۱۰ درصد سبوس‌گیری، آرد تافتون و لواش حدود ۱۳ تا ۱۵ درصد، آرد بربری ۱۸ درصد و آردهای قنادی و نان‌های حجیم حدود ۲۴ درصد سبوس‌گیری می‌شوند که عملاً فاقد سبوس هستند.

    این نکته نشان می‌دهد که نان‌های تهیه‌شده از آرد سنگک یا بربری با سبوس بیشتر نسبت به نان‌های تافتون و لواش ارزش غذایی بالاتری دارند.

    اگرچه سبوس برای بدن مفید است، اما مصرف بیش از حد آن بدون فرآیند تخمیر صحیح می‌تواند منجر به مشکلاتی در جذب مواد مغذی شود. پوراحمد اشاره کرد که آردهای سبوس‌دار حاوی ماده‌ای به نام اسید فیتیک هستند که در صورت تخمیر نشدن به‌طور کامل، می‌تواند مانع جذب برخی مواد معدنی مانند روی در بدن شود. متاسفانه، برخی نانوایی‌ها به جای استفاده از فرآیند تخمیر استاندارد، از افزودنی‌هایی مانند جوش شیرین استفاده می‌کنند که این موضوع می‌تواند به مشکلات گوارشی و ترش کردن معده منجر شود.

    در خصوص فرآیند تهیه نان‌های سالم، پوراحمد تأکید کرد که نان‌هایی که از آرد کامل تهیه می‌شوند، برای تخمیر به زمان بیشتری نیاز دارند. برای مثال، آردهای کامل که سبوس بیشتری دارند، نیاز به دو ساعت و نیم زمان تخمیر دارند تا نانی سالم و مغذی تولید شود.

    رئیس اداره غذاهای ویژه سازمان غذا و دارو خبر داد که اخیراً این سازمان مجوز تولید آرد کامل را صادر کرده است. وی توضیح داد که این آردها باید با رعایت زمان تخمیر استاندارد (حدود دو و نیم ساعت) تهیه شوند تا نان‌های سالم‌تری به دست مصرف‌کنندگان برسد.

    به طور کلی، نان‌های تهیه‌شده از آردهای کامل و سبوس‌دار که به‌درستی تخمیر می‌شوند، بهترین گزینه برای تأمین سلامتی بدن هستند. این نان‌ها علاوه بر داشتن طعم و بافت مطلوب، با حفظ سبوس و ویژگی‌های مغذی غلات، می‌توانند به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل نقش مهمی ایفا کنند.

    برای اطمینان از سلامت نان مصرفی، بهتر است از نان‌هایی استفاده کنید که به‌طور استاندارد تهیه می‌شوند و از سبوس غلات بیشتری برخوردارند. همچنین، توجه به فرآیندهای تولید و استفاده از آردهای کامل که تایید شده‌اند، می‌تواند به افزایش کیفیت و ارزش غذایی نان‌های روزانه‌تان کمک کند.
    سرویس خبری:علمی_تغذیه و سلامت

    منبع:سلامت نیوز

    برچسب ها: استانداردسازمان غذا و داروسلامتینان
    پست قبلی

    پوست پرتقال؛ درمانی طبیعی برای سلامت قلب و عروق

    پست بعدی

    در صنعت جلبک باید به استانداردسازی توجه ویژه داشت

    هانیه سیفی مجد

    مربوطه پست ها

    مطالعات نشان می دهد؛ شیرین کننده های مصنوعی به توانایی سم زدایی کبد آسیب می رسانند
    اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    نقش لوبیا و سویا در کاهش خطر ابتلا به کبد چرب غیرالکلی

    توسط هانیه سیفی مجد
    تیر ۱۰, ۱۴۰۴
    0

    این بررسی علمی در مورد رژیم غذایی و بیماری کبد نشان می‌دهد که حبوباتی مانند عدس، نخود، سویا و نخود...

    بیشتر بخوانید
    افزایش ۱۳ سال طول عمر با تغییر رژیم غذایی

    هیچ وعده غذایی را حذف نکنید

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    والدین، سوء تغذیه کودکان را با ترفندهای غذایی درمان کنند

    توصیه‌های تغذیه‌ای در شرایط بحران

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    توانمندی کم نظیر ایران در صنعت شکلات‌سازی

    نوشابه مضرتر است یا شکلات؟

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    در صنعت جلبک باید به استانداردسازی توجه ویژه داشت

    در صنعت جلبک باید به استانداردسازی توجه ویژه داشت

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    تولید تخم‌مرغ بدون وقفه ادامه دارد / در صورت بروز شرایط خاص در کشور تمهیدات لازم را اندیشیده ایم

    تیر ۹, ۱۴۰۴
    سپری نادیدنی برای محافظت از گیاهان در برابر بیماری‌ها

    سپری نادیدنی برای محافظت از گیاهان در برابر بیماری‌ها

    خرداد ۲۵, ۱۴۰۴
    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج

    برنج چرا گران شد؟ | خرید اعتباری برنج در بن‌بست

    خرداد ۱۹, ۱۴۰۴
    شرکت بازرگانی دولتی: واقعی شدن قیمت آرد صنف و صنعت به قاچاق آن پایان می‌دهد

    با اجرای یکسان سازی نرخ آرد و نان مصرف گندم به ۹.۵ میلیون تن می‌رسد

    خرداد ۲۶, ۱۴۰۴
    انتقاد دو نماینده مجلس از وضعیت نان

    نامه رسمی مبنی بر افزایش قیمت نان به اتاق اصناف ارسال نشده است

    خرداد ۲۰, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.