پنجشنبه, اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    وزیر جهاد کشاورزی از مجتمع کشت و صنعت مغان بازدید کرد

    وزیر جهاد کشاورزی از مجتمع کشت و صنعت مغان بازدید کرد

    این 4 نوشیدنی شما را در خواب لاغر می‌کند

    آب لیمو بنوش، سالم بمون! نوشیدنی ساده‌ای که بدن‌تان دوستش دارد

    یک پای عرضه اینترنتی اقلام اساسی می لنگد!

    کنسرو ماهی و رب گوجه‌فرنگی گران شد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    شهرک گلخانه‌ای ۱۰.۴ هکتاری در منطقه مغان افتتاح شد

    شهرک گلخانه‌ای ۱۰.۴ هکتاری در منطقه مغان افتتاح شد

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    افزایش چشمگیر عرضه مرغ به بازارهای تهران و سایر استان‌ها

    قیمت جهانی برنج به کف خود رسید

    قیمت جهانی برنج به کف خود رسید

    قیمت خرید حمایتی سیب صنعتی و گوجه فرنگی تعیین شد

    کاهش مصرف سموم در باغ‌های سیب با اینترنت اشیاء

    تجارت آزاد: موتور محرکه رشد اقتصادی

    تجارت آزاد: موتور محرکه رشد اقتصادی

    خواص نان کپک زده برای سلامتی

    غذای کپک‌زده را کامل دور بریزید!

    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    مطالبات کلزاکاران حداکثر ظرف یک ماه باید پرداخت شود

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    چرا دانش آموزان باید میان وعده های سالم مصرف کنند؟

    خوراکی‌های آماده از انواع کیک، بیسکوئیت‌ و کلوچه‌ گرفته تا پفک‌ها، ساندویچ‌های سوسیس، کالباس و... این روزها به مهم‌ترین میان‌وعده‌ دانش‌آموزان بدل شده است. خوراکی‌هایی که سرشار از نمک یا قندهای تصفیه شده هستند و به‌طور نامحسوس کالری‌های اضافه دارند. این کالری‌های پنهان نه‌تنها باعث افزایش وزن می‌شوند، بلکه می‌توانند به مشکلات دندانی جدی و حتی افزایش ابتلا به بیماری‌های مزمن مانند دیابت نوع ۲ در سنین پایین هم منجر شوند.

    توسط هانیه سیفی مجد
    مهر ۲۹, ۱۴۰۳
    در اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    چند خوراکی مضر برای کودکان در فصل سرما

    تغذیه و میان‌وعده کودکان اگر با کیک، کلوچه‌ و خوراکی‌های درجه 2 تامین شود، به‌گفته متخصصان حوزه سلامت، محتمل‌ترین اتفاق قابل پیش‌بینی درباره آنها دنبال‌کردن سلامت‌شان در بخش‌های مختلف مراکز درمانی است، چون نه‌تنها ارزش غذایی برای کودکان ندارد که منجر به بروز بیماری‌های غیرواگیر مثل دیابت، فشار خون، اضافه وزن و… خواهد شد.

    این در حالی است که خوراکی‌های آماده از انواع کیک، بیسکوئیت‌ و کلوچه‌ گرفته تا پفک‌ها، ساندویچ‌های سوسیس، کالباس و… این روزها به مهم‌ترین میان‌وعده‌ دانش‌آموزان بدل شده است. خوراکی‌هایی که سرشار از نمک یا قندهای تصفیه شده هستند و به‌طور نامحسوس کالری‌های اضافه دارند. این کالری‌های پنهان نه‌تنها باعث افزایش وزن می‌شوند، بلکه می‌توانند به مشکلات دندانی جدی و حتی افزایش ابتلا به بیماری‌های مزمن مانند دیابت نوع ۲ در سنین پایین هم منجر شوند؛  نکته‌ای که دکتر منصور رضایی، متخصص تغذیه و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هم آن را تأیید و  درباره آسیب‌های این خوراکی‌ها برای کودکان و راهکارهای جایگزین کردن تغذیه سالم به چند نکته اشاره می‌کند.

    میان‌وعده‌های آسیب‌زا یک هشدار جدی

    پیش از پرداختن به مضرات استفاده از خوراکی‌های آماده مثل بیسکوئیت و کلوچه‌ها باید این هشدار به خانواده‌ها داده شود؛ والدینی که میان‌وعده‌های فرزندانشان را با بیسکوئیت و کیک‌های آماده تامین می‌کنند، باید در آینده به‌دنبال سلامت کودکان‌شان در بخش‌های ICU، CCU و بخش‌های اورژانسی باشند.

    عادت غذایی ناسالم

    بیسکوئیت‌ها و کلوچه‌ها که محبوبیت زیادی در میان کودکان دارند از یک‌سو فاقد مواد مغذی ضروری، ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر هستند و از سوی دیگر کالری بالایی دارند که منجر به بروز عادات غذایی ناسالم و مشکلات بلندمدت در سلامت می‌شوند. عدم‌دریافت مواد معدنی می‌تواند رشد سالم کودک را مختل کند.

    خوراکی‌های درجه 2

    خوراکی‌های آماده مثل کیک و کلوچه به هیچ عنوان مشخص نیست از چه مواد اولیه‌ای درست شده‌اند. این واقعیت را نمی‌توان کتمان کرد که در صنایع غذایی، اغلب مواد اولیه درجه 2 را به خوراکی‌ تبدیل می‌کنند. مصداق مشخص آن هم این است که به طور معمول کمپوت‌های کارخانه‌ای با میوه درجه یک تولید نمی‌شود. به همین دلیل درست کردن یک میان‌وعده خانگی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند، چون حداقل از سلامت موادی که مورد استفاده قرار می‌گیرد، اطمینان کامل وجود دارد.

    میل به خوردن شیرینی

    غذاهای کارخانه‌ای و خوراکی‌های صنعتی به‌ویژه کیک‌ها و کلوچه‌ها حاوی نمک، ‌آرد تصفیه‌ شده و افزودنی‌ها ازجمله طعم‌دهنده‌های مصنوعی، چربی‌های اشباع و نگهدارنده هستند که باعث آزردگی کلیه و کبد می‌شوند. نمک موجود در این خوراکی‌ها به‌طور ویژه تمایل به خوردن شیرینی را در کودکان افزایش می‌دهد. به همین دلیل است که میل به خوردن کیک با نوشابه یا آبمیوه در کودکان زیاد است.

    کمین بیماری‌ها

    دیابت، فشار خون، چاقی و مشکلات گوارشی محتمل‌ترین بیماری‌ها و آسیب‌هایی هستند که بر اثر مصرف بیسکوئیت‌ها و کلوچه‌ها برای کودکان ایجاد می‌شود. به همین دلیل محدود کردن مصرف این محصولات برای حفظ سلامتی طولانی‌مدت کودکان ضروری است و والدین باید جایگزین‌های سالم‌تر را درنظر بگیرند.

    تمایل به پرخوری

    ترکیب شکر، چربی و نمک در بیسکوئیت‌ها و کلوچه‌ها می‌تواند به ایجاد الگوهای اعتیادآور در کودکان منجر شود. این عادت‌های غذایی ناسالم می‌تواند به پرخوری و در نتیجه افزایش وزن اضافی منجر شود که بر سلامت کلی کودک تأثیر می‌گذارد.

    آسیب به دندان

    کلوچه‌ها و بیسکوئیت‌های غنی از قند و کربوهیدرات‌ها، می‌توانند به رشد باکتری‌های مضر در دهان کمک کنند که اغلب به پوسیدگی دندان منجر می‌شوند.

    ارزش غذایی صفر

    بسیاری از  بزرگسالان هم در حال مصرف بیسکوئیت و کیک‌های حاضری هستند که نه‌تنها از نظر ارزش غذایی، صفر مطلقند که زیان‌آور هم محسوب می‌شوند. نمی‌توان از کودکی که والدینش مصرف‌کننده چنین خوراکی‌هایی است، انتظار چشم‌پوشی از خوردن کیک و کلوچه را داشت.

    چه باید کرد؟توجه غذایی

    یکی از نیازهای کودکان به جز مبحث غذا، نیاز به توجه است. اینکه والدین برای کودکان‌شان وقت صرف می‌کنند تا یک میان‌وعده سالم تهیه کنند، کودک چنین توجهی را درک می‌کند و نسبت به خوردن خوراکی‌های سالم رغبت بیشتری نشان می‌دهد. این توجه می‌تواند با پخت یک نیمرو، الویه، کوکو یا حتی درست کردن یک لقمه نان و پنیر از سوی والدین برای کودکان شکل بگیرد.

    جایگزین مناسب

    به جای کلوچه و بیسکوئیت می‌توانید از میان‌وعده‌های مغذی‌تر مانند میوه‌های تازه، سبزی‌ها، آجیل و مغزها استفاده کنید. این خوراکی‌ها هم به حفظ سلامت و وزن ایده‌آل کودکان و هم تامین مواد مغذی ضروری برای رشد و تکامل آنها کمک می‌کنند.

    میانبر تغذیه‌ای

    حتی اگر کودکان میل به خوردن ساندویچ دارند، می‌توان همبرگر، کتلت و کوکوی خانگی را برای‌شان آماده کرد تا به صورت ساندویچ همراه خود به مدرسه ببرند. درست کردن کیک خانگی هم کار سختی نیست و می‌توان در سایزهای کوچک برای کودکان آماده کرد. کودکان غیرمستقیم این تلاش و توجه والدین را می‌بینند و چنین توجهی را درک می‌کنند.

    تحریک هوش عقلایی

    بسیاری از کودکان با بزرگسالانی مواجهند که به‌دلیل عدم‌رعایت رژیم غذایی مناسب در سنین بالا با بیماری‌هایی مثل فشار خون یا مشکلات کلیوی و قلبی دست‌وپنجه نرم می‌کنند. می‌توان درباره این بیماری‌ها و دلایل بروز آنها با کودکان صحبت کرد که در اصطلاح هوش عقلایی یا عاقبت‌اندیشی در آنها تحریک شود. مثل اینکه چه‌کار کند تا مثل پدربزرگش دچار فشار خون نشود.

    یک الگو برای تغذیه‌

    نمی‌توان کودک را از خوردن خوراکی‌های ناسالم منع کرد اگر الگوی تغذیه‌ای خانواده صحیح نباشد. به همین دلیل نه‌تنها اصلاح رژیم غذایی در خود خانواده که در مدرسه از سوی اولیای مدرسه هم ضرورت دارد. اکنون با شرایطی مواجه هستیم که والدین و فرزندان هر کدام متفاوت از یکدیگر غذا می‌خورند. کودک  سر یک سفره پیتزا می‌خورد، پدر آن سوی سفره آبگوشت و مادر هم یک تکه نان برای اینکه افزایش وزن نداشته باشد. کودکان این تفاوت‌ها را می‌بینند. باید اصول تغذیه‌ای در خانواده‌ها مطابق یک الگوی مشابه باشد.

    حس نیاز به بهتر بودن

    ایجاد احساس نیاز در کودکان برای رعایت رژیم غذایی مناسب ضرورت دارد. آنها باید آگاه باشند که اگر قرار است رشد قدی و جسمی مناسب داشته باشند یا زندگی را بدون بیماری‌های غیرواگیر سپری کنند، با تغذیه مناسب می‌توانند به چنین هدفی برسند. به همین دلیل باید یاد بگیرند که کدام گروه مواد غذایی می‌تواند به آنها برای داشتن یک جسم سالم کمک کند.

    شخصیت غذایی کودک

    آموزش‌های بهداشتی و تغذیه باید از سنین پایین‌ آغاز شود چون ذائقه و شخصیت غذایی در کودکی شکل می‌گیرد. این آموزش ابتدا در خانواده‌ها و پس از آن در مهدهای‌کودک و مدارس باید به کودکان داده شود.

    سرویس خبری:علمی-تغذیه و سلامت

    منبع: سلامت نیوز
    برچسب ها: بیماریتغذیهدانش آموزانمواد غذایی
    پست قبلی

    دانش هسته‌ای دانشمندان ایرانی در خدمت کشاورزی

    پست بعدی

    قضیه حذف قیمت دستوری لبنیات چه بود؟ / افزایش قیمت بر اساس نرخ خرداد ۱۴۰۲

    هانیه سیفی مجد

    مربوطه پست ها

    این 4 نوشیدنی شما را در خواب لاغر می‌کند
    اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    آب لیمو بنوش، سالم بمون! نوشیدنی ساده‌ای که بدن‌تان دوستش دارد

    توسط هانیه سیفی مجد
    اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۴
    0

    نوشیدن آب کافی برای سلامتی بدن در هر فصلی ضروری است، اما بسیاری از افراد تمایلی به نوشیدن آب ساده...

    بیشتر بخوانید
    خواص نان کپک زده برای سلامتی

    غذای کپک‌زده را کامل دور بریزید!

    اردیبهشت ۱۷, ۱۴۰۴
    درمان‌های خانگی برای کاهش چربی ناحیه شکم

    ریزه‌خواری؛ دشمن خاموش تناسب اندام

    اردیبهشت ۱۷, ۱۴۰۴
    استان سمنان میزبان باغ‌های مادری پسته، زردآلو، بادام و انگور می‌شود

    نخستین آفت‌کش گیاهی بر پایه گیاهان بومی ایران و کنترل آفت پسته ثبت شد

    اردیبهشت ۱۷, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    بعد از عمل جراحی پنیر نخورید

    قضیه حذف قیمت دستوری لبنیات چه بود؟ / افزایش قیمت بر اساس نرخ خرداد ۱۴۰۲

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    حال و هوای بازار میوه در آستانه عید+ جدول قیمت

    قیمت عمده میوه و صیفی‌جات+ جدول

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۴
    میانگین غلظت نیترات در هندوانه‌های کشور کمتر از ۱۰ میلی‌گرم بر کیلوگرم

    میانگین غلظت نیترات در هندوانه‌های کشور کمتر از ۱۰ میلی‌گرم بر کیلوگرم

    اردیبهشت ۱۷, ۱۴۰۴
    رها سازی لارو ماهی در خلیج فارس

    تولید بیش از ۱۸ میلیون قطعه لارو ماهی در مراکز تکثیر شیلات خوزستان

    اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴
    یک متخصص تغذیه عنوان کرد؛ زیاده روی در خوردن گوجه سبز برای چه کسانی مضر است

    قیمت سرسام‌آور میوه محبوب بهاری + عکس

    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    پیش‌بینی تولید ۴۳ هزار تنی محصول لوبیا در زنجان

    پیش‌بینی تولید ۴۳ هزار تنی محصول لوبیا در زنجان

    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.