چهارشنبه 5 مهر 1402
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    عبدالله آرین: پیش بینی برداشت ۵ تن زرشک تازه از ارضی شهرستان جوین

    برداشت زودهنگام به کیفیت و قیمت زرشک لطمه می‌زند

    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    ۶۰۰ میلیارد تومان غرامت در سال زراعی اخیر به کشاورزان پرداخت شد

    خرما ۲۵ درصد گران شد/ آغاز عرضه مستقیم در میادین میوه و تره‌بار

    آغاز برداشت خرما از سطح ۳۳۰۰ هکتار از نخیلات کارون

    شکر رکوددار گرانی در شهریورماه امسال شد+ جدول

    «سوکرالوز» سالم ترین جایگزین قند است

    هشدار محققان به افرادی که رژیم گیاه‌خواری دارند

    بدون اینکه ورزش کنید لاغر شوید

    وزارت جهاد کشاورزی و سازمان تامین اجتماعی تفاهم نامه همکاری امضا کردند

    رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان منصوب شد

    تولید گندم در کشت و صنعت مغان ۳۰ درصد افزایش یافت

    افزایش خرید تضمینی گندم در خراسان رضوی

    دانش‌بنیان کردن بخش باغبانی کشور، عامل تحقق رشد تولید

    لزوم شناسنامه دار شدن باغات

    یک مقام مسئول اعلام کرد؛ هدفگذاری برای کشت قراردادی ۲ میلیون هکتار گندم

    پرداخت نشدن بقیه مطالبات کشاورزان تا دو هفته دیگر؛ یعنی ترک فعل

    شرکت پشتیبانی امور دام مرغ مازاد مرغداران را خریداری می کند+ سند

    جوجه‌ریزی ماهانه ۱۱۰ میلیون قطعه، جوابگوی نیاز بازار مرغ است

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • مسابقه
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    صفحه اصلی صنایع تبدیلی کشاورزی

    نقش توسعه کشاورزی و صنایع غذایی در برون رفت از بحران اقتصادی

    دکتر مهدی کریمی تفرشی رئیس هیات مدیره خانه صنعت، معدن وتجارت جوانان تهران، ریاست هیات مدیره تعاونی تولید کنندگان محصولات غذایی کشور، عضو هیات مدیره کنفدراسیون صنعت ایران، نائب رئیس هیات مدیره انجمن علوم و فناوری غلات ایران، مشاور عالی در کمیته فناوریهای نو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، کارآفرین برتر جهان اسلام

    توسط پروانه خانی
    2 شهریور 1399
    در صنایع تبدیلی کشاورزی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    250 2
    0
    نقش توسعه کشاورزی و صنایع غذایی در برون رفت از بحران اقتصادی
    491
    اشتراک گذاری‌ها
    1.4k
    بازدیدها
    Share on FacebookShare on Twitter

    ایفتا تی آی ، یادداشتها و مقالاتی  از کارآفرینان و مدیران عامل صنایع غذایی در خصوص صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی را جمع آوری نموده و منعکس می نماید :

    آنچه می خوانیم نوشته ایی از دکتر مهدی کریمی تفرشی رئیس هیات مدیره خانه صنعت، معدن وتجارت جوانان تهران :

    نقش توسعه کشاورزی و صنایع غذایی در برون رفت از بحران اقتصادی

     

    کشاورزی اساس تامین غذا و بقای حیات تمدن‌های جوامع بشری تا به امروز بوده و عدم توجه جدی به آن می‌تواند تبعات ناخوشایندی از جهت رشد، توسعه و شکوفایی جوامع به همراه داشته باشد. هم اکنون بخش کشاورزی به عنوان منبع تامین غذا در سبد مصرف جهانی، دارای جایگاه ویژه‌ای است و مساله امنیت غذایی و محصولات کشاورزی استراتژیک بر اهمیت آن افزوده است.

    پتانسیل بالای ایران در تولید محصولات کشاورزی

    با توجه به اینکه کشور ما کشوری چهار فصل است و موقیت خوبی از لحاظ اقلیمی و جغرافیایی دارد از پتانسیل بالایی در تولید انواع محصولات کشاورزی برخوردار است که باید با اصلاح مناسب زیرساخت های کشاورزی و پاسخگویی به نیازهای کشاورزان از این پتانسیل بالا به نحو مطلوبی بهر برداری نمود. بویژه در شرایط حساس اقتصادی کشور که باید مسئله ارز در کشور به نحو بهینه ای مدیریت شود بهره برداری از حداکثر ظرفیت های تولیدات کشاورزی کشور و جلوگیری از واردات غیرضروری کالاهایی که امکان تولید آن ها در کشور فراهم است نقش کلیدی در مدیریت اقتصادی کشور ایفا می کند. ضمن اینکه به این طریق از اشتغال و کارآفرینی و پتانسیل های روستایی کشورمان حمایت می شود و مانع خروج بی رویه ارز از کشور برای کالاهای غیر اساسی خواهد شد.

    در ایران حدود 50 میلیون هکتار زمین زراعی مناسب وجود دارد که 20 میلیون هکتار از آن زیرکشت است.  سالانه بیش از صد میلیون تن موادغذایی در کشور تولید می شود.

    کشور ما در حال حاضر در تولید بیشتر محصولات استراتژیک در مسیر خودکفایی قرار دارد.  بطور مثال سالانه به حدود ۲۰ هزار تن برنج نیاز داریم. تولید داخلی ما در زمینه محصول برنج و چای به میزانی است که نیاز داخل را برطرف می کند و ما در زمینه این محصولات تولید خوبی داریم و نیازی به واردات نداریم.

    در حل حاضر با تولید ۸ میلیون و ۵۰ هزار تن چغندر قند در کشور و با احتساب شکر نیشکری، بیش از یک میلیون و ۹۲۰ هزار تن شکر که در کشور تولید شده نیازی به واردات این محصول در سال 97 نداریم.

    همچنین در زمینه تولید دانه های روغنی با توجه به ظرفیت بالای تولید کلزا در کشور رسیدن به خودکفایی در این زمینه در سالهای آینده دور از دسترس نیست.

    حبوبات از جمله محصولاتی است که امکان تولید آن در کشور فراهم است و متاسفانه واردات غیر ضروری این محصولات با ارز دولتی باعث خروج میلیون ها دلار از ثروت ملی کشور می شود.  ایران پتانسیل و ظرفیت تولیدی کافی و لازم را برای رسیدن به خودکفایی در تولید حبوبات دارد اما آمار و ارقام وزارت جهادکشاورزی نشان می‌دهد که حجم واردات برخی از اقلام حبوبات به کشور هر ساله افزایش پیدا می‌کند به‌‌طوری که در حال حاضر ایران یکی از بزرگ‌ترین واردکنندگان حبوبات در دنیاست. چرا این قبیل محصولات نباید از کشاورزان کشور خریداری شود و اگر کمبودی در زمینه کشت و تولید آن هست چرا نباید در صدد رفع آن برآییم و امکانات کافی در اختیار کشاورز قرار گیرد؟

    دولت ها و مسئولین باید در جهت تقویت زیر ساخت های کشاورزی تلاش کنند

    اصلاح زیر ساخت های کشاورزی با توجه به شرایط آب و هوایی کشور و کمک هرچه بیشتر به کشاورزان عزیز و فراهم کردن شرایط و تسهیلات مناسب برای فعالیت آنها می تواند به افزایش تولید و متعاقباً بهبود کیفیت و کاهش قیمت مواد اولیه و محصولات کشاورزی منجر شود. استفاده بهینه از نیروی کار متخصص نیز در کاهش هزینه های تولید موثر است .

    همچنین باید در جهت افزایش بهروری از کشاورزی با کاهش ضایعات محصولات کشاورزی ، بهبود تولید و متعادل کردن مصرف به صورت درست و منسجم برنامه ریزی کرد . دولت ها و مسئولین باید در جهت تقویت زیر ساخت های کشاورزی و افزایش بهره وری ، اصلاح سیستم های آبیاری  و توجه به صنایع تبدیلی و ایجاد فضاهای مدرن کشاورزی تلاش کنند و بخش عمده ای از تسهیلات به این بخش تعلق گیرد.

     

    به منظور کاهش هدررفت مواد غذایی در کشور تقویت زنجیره عرضه از طریق حمایت‌های مستقیم از کشاورزان و سرمایه‌گذاری در بخش‌های زیر‌ساختی، حمل و نقل و توسعه صنعت تولید مواد غذایی و بسته‌بندی می‌تواند کمک زیادی در جهت کاهش هدررفت غذا کند. دقت به تاریخ تولید و انقضای مواد غذایی در هنگام خرید، بسته بندی مناسب موادغذایی، اهمیت به دمای نگهداری موادغذایی و اصلاح الگوی خرید و مصرف محصولات غذایی می تواند در کاهش ضایعات و هدرفت مواد غذایی موثر باشد.

    صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی به صنایعی گفته می شود که به فرآوری و عمل آوری محصولات کشاورزی می پردازد .

     

    هم اکنون ضایعات بخش کشاورزی حدود ۳۰ درصد است که ارزش این حجم از ضایعات، متاسفانه تا رقم ۵ میلیارد دلار در سال برآورد می شود. به همین جهت گسترش صنایع تبدیلی و تکمیلی می تواند یکی از موثرترین گزینه های کاهش این حجم از ضایعات باشد.

    نزدیکی صنایع تبدیلی به محل تولید، از مقدار ضایعات می کاهد، ضمن این که موجب حذف هزینه حمل و نقل و در نتیجه کاهش قیمت تمام شده فرآورده های تولیدی نیز می شود.

    صنایع تبدیلی بخش کشاورزی ضمن ایجاد فرصت های شغلی و سرمایه گذاری مناسب جایگاه ویژه ای در فرآوری محصولات کشاورزی به ویژه در مناطق روستایی دارد. گسترش این صنایع باعث تثبیت سطح درآمد و افزایش سود کشاورزان می شود.

    تلاش برای تبدیل محصولات کشاورزی به فرآورده های با ارزش افزوده، علاوه بر آن که مقدار کسب درآمد از بازارهای صادراتی را افزایش می دهد، طول عمر ماندگاری در بازارها را نیز بالا می برد.

    با تاسیس صنایع فرآوری محصولات کشاورزی، کارخانجات می توانند با کشاورزان قرارداد ببندند و با قیمت مشخص و تضمین شده محصولات را بخرند در حالی که هم اکنون به دلیل نبود این صنایع، کشاورزان با ریسک تولید می کنند.

    توسعه این صنایع ، زنجیره بازاریابی در بخش کشاورزی را کامل می کند و همچنین باعث اشتغال فارغ التحصیلان و دست اندرکاران بخش های مرتبط با کشاورزی می شود .

     

    ساماندهی، تجهیز، نوسازی و اصلاح ساختار مکانیزاسیون کشاورزی و در کنار آن بهینه سازی مصرف غذا باید در دستور کار قرار بگیرد.

     

    با ورود هر چه بیشتر دانش و تکنولوژی روز و آشنایی با آخرین فناوری های تولید و بسته بندی در دنیا قطعاً به زودی شاهد خود کفایی هرچه بیشتر در جهت تولید محصولات با کیفیت مطابق استاندارهای روز دنیا ، پیشرفت در زمینه فناوری های بسته بندی و حتی تولید ماشین آلات و بی نیازی از واردات بسیاری از کالاها خواهیم بود . سرمایه گذاری هر چه بیشتر در صنعت بسته بندی و بهبود بسته بندی کالاها مطابق با آخرین دستاوردهای روز دنیا به ویژه در جهت بهبود و گسترش صادرات می تواند از مؤلفه های تأثیر گذار در رشد صنعت و تولید کشور باشد .

     

    برچسب ها: ارزش افزودهتامین غذاصنایع تکمیلیکشاورزی
    اشتراک گذاری196توییت123ارسالاشتراک گذاری34
    پروانه خانی

    پروانه خانی

    مربوطه پست ها

    تامین نهاده با قیمت سال قبل/ نظارت واحدهای‌ مرغ مادر بر قیمت جوجه
    اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی

    تامین نهاده با قیمت سال قبل/ نظارت واحدهای‌ مرغ مادر بر قیمت جوجه

    توسط زهرا اکبری
    25 اردیبهشت 1402
    0

    محمدعلی کمالی ، با اشاره به فراهم شدن برخی الزامات برای اینکه هر کیلو مرغ زنده با قیمت ۵۲ هزار...

    بیشتر بخوانید
    دست خالی صنایع تبدیلی در مازندران!

    پرداخت ۲۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات به صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی

    30 فروردین 1402
    دست خالی صنایع تبدیلی در مازندران!

    جهش ۲.۳ برابری ظرفیت صنایع تبدیلی اصفهان گامی موثر در توسعه کشاورزی

    20 تیر 1400
    مهندس حیدر توکلی شانجانی

    یادداشت اختصاصی ایفتاتی آی / آنچه می خوانید ( توانایی های بالقوه روستاها در تولید ملی و ارتقا امنیت غذایی جامعه ) به قلم مهندس حیدر توکلی مدیرعامل گروه صنایع غذایی آی سودا

    20 دی 1399

    پر بازدیدها

    گفت‌وگو| واردات آب‌معدنی لوکس از سوئد، نروژ، فنلاند و فرانسه/ قاچاق هزار و ۵۰۰ نوع کالای لوکس به ایران

    هشدار کم‌آبی بدن بعد از ۶۰ سالگی

    9 شهریور 1402
    ۱۳ میلیون قطعه جوجه ریزی در استان زنجان صورت گرفته است

    افزایش ۵۰ درصدی جوجه‌ریزی در واحدهای تولیدی استان سمنان

    28 شهریور 1402
    رویکرد جدید دنیا برای تامین امنیت غذایی درسال 2023

    سقوط شاخص قیمت جهانی مواد غذایی

    18 شهریور 1402
    شکر رکوددار گرانی در شهریورماه امسال شد+ جدول

    تداوم پرداخت یارانه شکر وارداتی مصداق حراج سرمایه ملی است

    5 مهر 1402
    تغییر نرخ ارز واردات دارو و واکسن دامپزشکی از گروه کالایی یک به دو

    تغییر نرخ ارز واردات دارو و واکسن دامپزشکی از گروه کالایی یک به دو

    21 شهریور 1402

    مصاحبه و گفتگو

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا
    گفتگو و مصاحبه ها

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    توسط پروانه خانی
    24 مرداد 1401
    0

    آنچه می خوانید گفتگوی خواندنی پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران (  ایفتاتی آی )  در حضور...

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    6 شهریور 1400
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    3 خرداد 1400
    مهندس غلامعلی سلیمانی

    مصاحبه اختصاصی ایفتاتی آی با موسس شركت كاله ، او را با عنوان پدر صنعت نوین ایران می شناسند.

    28 فروردین 1400
    پشتکار و تلاش ، ریسک با مطالعه ، صداقت و مردم داری توصیه های احمد فتح اللهی کار آفرین موفق کشور به جوانان

    پشتکار و تلاش ، ریسک با مطالعه ، صداقت و مردم داری توصیه های احمد فتح اللهی کار آفرین موفق کشور به جوانان

    11 اسفند 1399
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با مهندس مسعود تهرانی ،  مدیر عامل شرکت تهران پک

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با مهندس مسعود تهرانی ، مدیر عامل شرکت تهران پک

    9 اسفند 1399

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    22 شهریور 1402
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    5 شهریور 1401
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    23 آذر 1400
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    7 شهریور 1400
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    8 خرداد 1400
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    14 اردیبهشت 1400

    اهم اخبار

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    همگامی صنعت و دانشگاه در بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی/ بیست و هشتمین کنگره علوم و صنایع غذایی ایران به میزبانی گروه صنعتی و پژوهشی زر برگزار شد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • مسابقه
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود