آقای شهرام نعیمی، رئیس مؤسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور گفت: تاریخچه علم گیاه پزشکی ایران در این مؤسسه موجود است. در واقع بررسی گیاه پزشکی در کشور از یک قرن آغاز شده و در نیمه دوم امسال جشن یکصدمین سال مؤسسه برگزار میشود.
او افزود: اهداف راه اندازی مؤسسه در سازمان تات امنیت غذایی، ایمنی و سلامت غذایی و تنوع زیستی در کشور است.
نعیمی ادامه داد: امنیت غذا با کمک شیوههای مدرن تولید تأمین میشود و در حوزه ایمنی و سلامت غذایی، استفاده از آفت کشهای کم خطر و جایگزینی آفت کشهای گیاهی به جای شیمیایی قابل محقق شدن است. همچنین در موضوع تنوع زیستی به دنبال پایداری کشاورزی و گونههای گیاهی هستیم.
رئیس مؤسسه تحقیقاتی گیاه پزشکی کشور با اشاره به شعار مؤسسه غذای بهتر و غذای بیشتر یادآور شد: سازمان تات پیشران اصلی بخش کشاورزی بوده و این مؤسسه به دنبال انتقال تکنولوژی به بخش بهره برداران برای بهبود کشت است. با شناسایی عوامل زیان آور در این بخش و به کارگیری عوامل پیشگیرانه میتوان به مهار آفات گیاهی پرداخت که در این راستا هوش مصنوعی نیز کمک کننده است.
او با اشاره به تجهیزات سخت افزاری بخش کشاورزی گفت: در کنار روشهای سم پاشی، استفاده از سمپاش های مناسب در بهبود و ارتقا کشت دارای اهمیت است.
این مقام مسئول در حوزه کشاورزی با اشاره به رده بندی جانوران و رستنیها در سازمان تات تاکید کرد: نگهداری و حفاظت از ذخایر ژنتیکی گیاهان و حشرات از دیگر فعالیتهای این مجموعه دانش بنیان در حوزه کشاورزی است.
رئیس مؤسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور درباره ظرفیتهای این مرکز رشد گفت: ما با ۹ شرکت وظیفه تأمین و سلامت غذایی کشور را بر عهده داریم. ارتقا سلامت محصولات، بهینه سازی آفت کشها، توسعه و کنترل بیولوژیک، ،بررسی تغییرات اقلیمی از جمله برنامههایی است که در راستای تعهد غذایی در حال پیگیری است.
نعیمی گفت: در نهایت تلاش مؤسسه رساندن نتایج مطالعات و تحقیقات به بهره برداران است.
تولید برنج بدون استفاده از آفت کش های شیمیایی در ۲ مزرعه
در ادامه شهرام شاهرخی، معاون پژوهش این مرکز رشد به سخن پرداخت و گفت: بر اساس دستورالعملهایی که در امنیت و سلامت غذایی مؤسسه بر عهده دارد، تولید برنج بدون استفاده از آفت کشهای شیمیایی سال گذشته در دو مزرعه به مساحت ۱۰ هکتار با موفقیت به انجام رسید.
او افزود: این فعالیت تحقیقاتی امسال در ۱۰۰ هکتار و ۷ شهرستان و نیز مشارکت ۴۶ کشاورز در حال پیگیری است.
شاهرخی ادامه داد: این امر ضمن کاهش هزینه برای برنج کاران منجر به افزایش عملکرد کشاورزان میشود.
این محقق گفت: کشت برنج در استانهای شمالی کشور دارای دو کشت بوده و بیشترین چالش در حوزه آفات مربوط به کشت دوم است؛ از این رو در بحث مطالعات و تحقیقات کشت این محصول بدون استفاده از آفت کشهای شیمیایی با تمرکز به کشت دوم در حال انجام است.
- بیشتر بخوانید:
- ایران جایگاه دهم مصرف سم در دنیا را دارد