یکشنبه, اردیبهشت ۲۱, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    رشد ۷ درصدی خرید تضمینی گندم

    ۱.۶ میلیون تن گندم خرید تضمینی شد

    حذف علف‌های هرز در ۶ هزار و ۶۱۰ هکتار از مزارع استان مرکزی انجام شد

    سازمان استاندارد مسئول پایش سموم کشاورزی نیست

    سازمان برنامه و بودجه برخی اقلام را از فهرست کالاهای اساسی خارج کرد

    سازمان برنامه و بودجه برخی اقلام را از فهرست کالاهای اساسی خارج کرد

    پیش بینی رشد سالانه ۲.۷ درصدی بخش کشاورزی ایران تا ۲۰۲۴/ عبور تولید گندم ایران از مرز ۱۸ میلیون تن

    خرید گندم در خوزستان از یک میلیون و ۲۰۵ هزار تن گذشت

    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    قیمت هرکیلو برنج به ۲۰۰ هزارتومان رسید

    کارشناسان بین‌المللی فائو از باغات پسته ایران بازدید کردند

    کارشناسان بین‌المللی فائو از باغات پسته ایران بازدید کردند

    طلای سرخ ؛ به نام ایران به کام افغانستان/ تقلب در فروش زعفران به مشتریان داخلی و خارجی/ صادرات فله‌ای زعفران ایران به بازار اروپا

    ۸۰ درصد زعفران تولیدی به بازار‌های هدف صادر می‌شود

    قیمت جهانی شکر، در بالاترین سطح ۱۱ ساله

    قیمت شکر درب کارخانه ۵۲ هزارتومان/ نظارتی بر بازار شکر از مبدا نیست

    متوسط قیمت محصولات کشاورزی اعلام شد/ افزایش ۱۰۶ درصدی قیمت عدس

    صادرات بیش از ۱۱ هزار تن محصولات کشاورزی از خرمشهر

    معاون وزیر جهاد اعلام کرد؛ کاهش ۳۰ درصدی مصرف گندم در بخش صنف و صنعت با اصلاح یارانه

    چین مشتری گندم استرالیا و کانادا شد

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    خواص و مضرات آناناس برای دیابتی‌ها

    آناناس با تاج سبزی بر سر و طلایی که در دلش دارد به عنوان یکی از خوشمزه ترین میوه های گرمسیری شناخته شده و طعم شیرین و مطبوع آن مورد علاقه بسیاری از افراد می باشد اما همین شیرینی باعث شده برخی بیماران مبتلا به دیابت از آن دوری کنند.

    توسط ریحانه آزادفلاح
    مهر ۲, ۱۳۹۹
    در اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    گرانی چشمگیر قیمت آناناس در بازار؛ کمبودی در عرضه میوه های نوبرانه پاییز نداریم

    اگرچه کنترل بیماری دیابت تا حد زیادی به تغذیه و سبک زندگی افراد بستگی دارد و میوه های شیرین و سرشار از کربوهیدرات همچون آناناس می توانند روی سطح قند خون تاثیر منفی بگذارند اما آیا دیابتی ها باید برای کل زندگی خود از خوردن چنین میوه خوشمزه ای محروم باشند؟

     

    فواید آناناس برای دیابت

    آناناس از میوه های پر خاصیت و سرشار از فیبر و ویتامین و فاقد چربی می باشد که مصرف مقادیر متوسط آن برای سلامتی همه افراد از جمله بیماران مبتلا به دیابت مفید است.

    همان طور که می دانید مصرف فیبر برای افراد دیابتی بسیار مهم است و به کاهش قند خون، کاهش کلسترول و تنظیم حرکات روده کمک می کند.

    یک برش نازک آناناس حاوی 26.8 میلی گرم ویتامین C می باشد، گفته شده زنان بزرگسال به 75 میلی گرم و مردان بزرگسال به 90 میلی گرم ویتامین C در روز نیاز دارند. این ویتامین از آنتی اکسیدان های قوی است و در کنار مزایای فراوانش به تقویت سیستم ایمنی بدن افراد دیابتی نیز کمک می کند.

    آناناس همچنین حاوی کلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم، ویتامین A، فولات و آنتی اکسیدان های مختلف است که خطر ابتلا به بیماری ها را کاهش داده و به تقویت سلامت عمومی بدن کمک می کنند.

    با این حال این میوه مقادیر زیادی کربوهیدرات و قند طبیعی نیز دارد که به خصوص افراد دیابتی باید به آن توجه ویژه داشته باشند.

    به طور کلی آناناس بیشتر از آن که به عنوان میوه ای مفید برای افراد دیابتی شناخته شده باشد در لیست میوه هایی دسته بندی شده که کمی زیاده روی در مصرف آن می تواند برای سلامت افراد مبتلا به دیابت مضر باشد. به همین دلیل بیشتر از آن که بخواهیم درباره فواید آن صحبت کنیم قصد داریم به سوال زیر پاسخ دهیم:

    آیا افراد دیابتی می توانند آناناس مصرف کنند؟

    اگر دیابت دارید می توانید از هر نوع ماده غذای سالم و مغذی از جمله آناناس و سایر میوه ها مصرف کنید اما نوع این مواد غذایی به سایر غذاهایی که می خورید، سبک زندگی و نوع دیابت نیز بستگی دارد.

    به طور کلی پزشکان به افراد دیابتی توصیه می کنند:

    • برنامه غذایی سالم و متعادل داشته باشند
    • به آن چه می خورند به خصوص کربوهیدرات توجه داشته باشند
    • یک برنامه ورزشی متناسب با مصرف کربوهیدرات و داروهای مصرفی خود در پیش بگیرند

    انجمن دیابت آمریکا نیز توصیه کرده افراد دیابتی نباید از مصرف انواع مواد غذایی تازه از جمله میوه ها غافل شوند. با این وجود از آن جا که میوه هایی همچون آناناس حاوی مقادیر زیادی کربوهیدرات و قندهای طبیعی هستند باید به این مورد توجه کافی شود، اما چگونه؟

    سه روش برای متعادل کردن رژیم غذایی دیابت نوع 2 وجود دارد که عبارتند از:

    • شمارش کربوهیدرات ها
    • الگوی بشقاب
    • شاخص گلیسمی

    آناناس و کربوهیدرات

    کربوهیدرات ها از مواد مسئول در افزایش سطح قند خون هستند و در رژیم های غذایی مخصوص دیابت به کنترل و شمارش آن ها توجه زیادی می شود.

    گفته شده مصرف 45 تا 60 گرم کربوهیدرات در هر وعده غذایی و 15 تا 20 گرم در هر میان وعده برای اکثر افراد مناسب است اگرچه این مقدار به مواردی همچون داروهای مصرفی و میزان فعالیت های ورزشی روزانه نیز بستگی دارد.

    برای متعادل سازی کربوهیدرات مصرفی، می توانید مواد غذایی دلخواه خود را میل کنید با این شرط که تعداد کل کربوهیدرات های هر وعده از خط قرمز عبور نکند.

    اگر بخواهید میوه پر کربوهیدراتی همچون آناناس را به وعده غذایی خود اضافه کنید ممکن است لازم باشد موادی همچون سیب زمینی یا نان را حذف کنید تا تعداد کربوهیدرات دریافتی بدن در سطح سالم بماند.

    مقدار کربوهیدرات موجود در مقادیر مختلف آناناس به صورت زیر است:

    • یک تکه نازک 56.5 گرمی: 7.4 گرم کربوهیدرات (5.5 گرم قند طبیعی)
    • یک تکه ضخیم 85 گرمی: 11 گرم کربوهیدرات (8.3 گرم قند طبیعی)
    • نصف فنجان (113.5 گرم): 15 گرم کربوهیدرات
    • یک فنجان کنسرو تکه های آناناس بدون آب (170 گرم): 28 گرم کربوهیدرات

    لازم به ذکر است یک فنجان تکه های آناناس تازه حاوی حدود 16.4 گرم قند طبیعی می باشد، این مسئله بسیار مهم است زیرا بدن قند را نسبت به کربوهیدرات های نشاسته ای زودتر هضم کرده و باعث نوسانات بیشتر قند خون می شود.

    فراموش نکنید تکه های آناناس در شربت غلیظ حاوی کربوهیدات بسیاری بیشتری می باشد.

    برای اطلاع از مقدار کربوهیدرات موجود در یک محصول خاص توصیه می شود همیشه قبل از خرید به برچسب آن دقت کنید.

    در مورد آب آناناس نیز باید توجه داشته باشید از آن جا که آب میوه گیری باعث از بین رفتن فیبر موجود در میوه می شود قند آب میوه نسبت به قند موجود در میوه کامل با سرعت بیشتری وارد جریان خون خواهد شد.

    گفته شده 28 میلی لیتر آب آناناس طبیعی حدود 13 گرم کربوهیدرات دارد، بنابراین نوشیدن یک لیوان بزرگ آب آناناس طبیعی نیز می تواند سطح قند خون را به شدت بالا ببرد.

    آناناس و الگوی بشقاب

    برخی افراد برای متعادل ساختن رژیم غذایی خود سعی می کنند از ایجاد تعادل بین انواع مواد غذایی موجود در بشقاب استفاده کنند.

    فرض کنید یک بشقاب 23 سانتی متری دارید، در این صورت بهتر است نیمی از آن را با سبزیجات بدون نشاسته مانند کلم بروکلی، سالاد یا هویج، یک چهارم آن را با پروتئین بدون چربی مانند مرغ، توفو یا تخم مرغ و یک چهارم دیگر آن را با غلات یا غذاهای نشاسته ای مانند غلات کامل، ماکارونی یا سیب زمینی پر کنید.

    همچنین توصیه می شود به همراه این بشقاب مواد غذایی، یک قطعه میوه متوسط یا یک فنجان میوه و لبنیات کم چرب میل کنید.

    شاخص گلیسمی آناناس

    شاخص گلیسمی به شما کمک می کند تا بفهمید مصرف آناناس برای شما مناسب است یا خیر، فارغ از این که از کدام روش بالا استفاده کنید.

    شاخص گلیسمی معیاری است که سرعت افزایش قند خون هنگام مصرف کربوهیدرات ها را نشان می دهد و عواملی مانند محتوای شکر، نشاسته، فیبر، مقدار و نوع پردازش، رسیده بودن میوه، روش پختن و غیره در مقدار آن موثر است.

    هر چه شاخص گلیسمی یک ماده غذایی بالاتر باشد خوردن آن با سرعت بیشتری قند خون را افزایش می دهد.

    در صورتی که بخواهید از مواد غذایی سالم با شاخص گلیسمی بالا استفاده کنید لازم است شاخص گلیسمی کل را با خوراکی های کم گلیسمی متعادل سازید.

    شاخص گلیسمی آناناس بسته به محل رشد آن معمولا بین 51 تا 73 است که متوسط رو به بالا می باشد. با این حال این مقدار ممکن است تغییر کند، مثلا مشخص شده شاخص گلیسمی آناناس مالزی حدود 82 است.

    ناگفته نماند میوه آناناس شاخص گلیسمی کمتر از آب میوه و میوه رسیده آن شاخص گلیسمی بیشتر از میوه نارس دارد.

    عوارض جانبی آناناس برای دیابت

    همان طور که قبلا گفتیم آناناس سرشار از کربوهیدرات و قندهای طبیعی است و از شاخص گلیسمی نسبتا بالایی برخوردار است، به همین دلیل مصرف آن بدون توجه به کربوهیدرات دریافتی روزانه، می تواند باعث افزایش شدید قند خون شود.

    افرادی که از داروهایی همچون آسپرین و داروهای ضد انعقاد خون استفاده می کنند بهتر است از مصرف این میوه اجتناب کنند.

    نحوه مصرف آناناس برای دیابتی ها

    اگر به دیابت مبتلا هستید می توانید از آناناس در مقادیر متوسط و به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل بهره ببرید، اگرچه شاخص گلیسمی این میوه بالا است اما هنوز هم روش های زیادی برای لذت بردن از طعم بی نظیر آن وجود دارد.

    • آناناس حتی اگر به مقدار بسیار کم مصرف شود شیرینی بیشتری نسبت به میوه هایی همچون سیب یا گریپ فروت دارد و اشتیاق خوردن مواد غذایی شیرین در افراد مبتلا به دیابت را ارضا می کند.
    • اگر عاشق آناناس هستید می توانید یک تکه از این میوه را به همراه مواد غذایی پروتئینی مانند پنیر کاتیج کم چرب یا ماست یونانی میل کنید.
    • اگر از آناناس به عنوان بخشی از وعده غذایی خود استفاده می کنید قبل از خوردن این میوه ابتدا مقداری مواد پروتئینی میل کنید، به نظر می رسد این کار به کاهش سرعت افزایش قند خون کمک می کند.
    • تا حد امکان سراغ آناناس تازه یا کنسروهای بدون قند و سایر افزودنی ها بروید و از کمپوت یا آناناس شیرین شده اجتناب کنید.
    • فراموش نکنید حتی اندکی آناناس خشک یا آب آناناس دارای مقدار زیادی قند است.
    • پس از افزودن این میوه به رژیم غذایی خود حتما تا مدتی به تغییرات قند خون خود توجه داشته باشید.

     

    سرویس خبری : علمی-تغذیه و سلامت

    منبع: خبر گزاری کار ایران
    پست قبلی

    بزرگترین مرکز ذخیره گندم شرق کشور تا پایان سال به بهره برداری می‌رسد

    پست بعدی

    ناکارآمدی “بازارگاه” عامل اصلی گرانی مرغ و تخم‌مرغ/ چه کسانی هزاران میلیارد از دلالی دان مرغ به جیب می‌زنند؟

    ریحانه آزادفلاح

    مربوطه پست ها

    این 4 نوشیدنی شما را در خواب لاغر می‌کند
    اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    آب لیمو بنوش، سالم بمون! نوشیدنی ساده‌ای که بدن‌تان دوستش دارد

    توسط هانیه سیفی مجد
    اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۴
    0

    نوشیدن آب کافی برای سلامتی بدن در هر فصلی ضروری است، اما بسیاری از افراد تمایلی به نوشیدن آب ساده...

    بیشتر بخوانید
    خواص نان کپک زده برای سلامتی

    غذای کپک‌زده را کامل دور بریزید!

    اردیبهشت ۱۷, ۱۴۰۴
    درمان‌های خانگی برای کاهش چربی ناحیه شکم

    ریزه‌خواری؛ دشمن خاموش تناسب اندام

    اردیبهشت ۱۷, ۱۴۰۴
    استان سمنان میزبان باغ‌های مادری پسته، زردآلو، بادام و انگور می‌شود

    نخستین آفت‌کش گیاهی بر پایه گیاهان بومی ایران و کنترل آفت پسته ثبت شد

    اردیبهشت ۱۷, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    مرغداران تخلف نمی‌کنند / همه فرایندها در سامانه ثبت می‌شود

    ناکارآمدی "بازارگاه" عامل اصلی گرانی مرغ و تخم‌مرغ/ چه کسانی هزاران میلیارد از دلالی دان مرغ به جیب می‌زنند؟

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    رئیس سازمان امور عشایر ایران منصوب شد

    رئیس سازمان امور عشایر ایران منصوب شد

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۴
    معاون وزیر جهاد کشاورزی در گفتگو با مهر؛ سلامت محصولات کشاورزی ایران را به روس ها اثبات کردیم

    افتتاح فاز اول نخستین واحد پرتودهی محصولات کشاورزی غرب کشور در همدان

    فروردین ۲۴, ۱۴۰۴
    یک پای عرضه اینترنتی اقلام اساسی می لنگد!

    نرخ خرید تضمینی کالاهای اساسی پیش از تیر ماه تعیین می‌شود

    اردیبهشت ۹, ۱۴۰۴
    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    بررسی راهکارهای علمی برای بهبود تولید کلزا در مرکز تحقیقات کشاورزی تهران

    فروردین ۲۶, ۱۴۰۴
    ۲۳ کانتینر صادراتی محصول دامی در آتش سوزی بندر شهید رجایی از بین رفت

    ۲۳ کانتینر صادراتی محصول دامی در آتش سوزی بندر شهید رجایی از بین رفت

    اردیبهشت ۱۵, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.