احمد کریمزاده روز شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه بیمه محصولات زراعی و باغی استان آغاز شده است، افزود: بر اساس زمانبندی در بخش زراعت ،کشاورزان تا پایان آذرماه و باغکاران تا پایان دیماه فرصت دارند نسبت به بیمه محصولات خود اقدام کنند.
وی اظهار داشت: در حوزه بیمه دام، طیور، آبزیان و زنبورعسل محدودیت زمانی وجود ندارد و در طول سال امکان بیمه برای محصولات وجود دارد.
وی با اشاره به شیوع ویروس کرونا و منع تردد رفت و آمد و کاهش مراجعه کشاورزان و دامداران به شرکتهای خدمات بیمه ای گفت: خدمات بیمه در بخش کشاورزی به صورت غیر حضوری انجام شده است.
سرپرست گروه خدمات بیمه ای محصولات کشاورزی بانک کشاورزی چهارمحال و بختیاری، با اشاره به اینکه هر ساله محصولات کشاورزی بر اثر حوادث طبیعی، سرمازدگی و بارندگی، یخ بندان خشکسالی بارش تگرگ ،زلزله محصولات کشاورزی مورد تهدید قرار میگیرند، گفت: این حمایت ها در راستای حمایت از تولید کنندگان است که از چرخه تولید خارج نشوند و مورد حمایت بیمهای قرار گیرند.
وی گفت: در سال زراعی گذشته در بخش زراعت و باغبانی ۸۰ درصد سطح زیر کشت زراعی و باغی استان که شرایط بیمه پذیری را داشتند، زیرپوشش بیمه کشاورزی قرار گرفتند.
کریمزاده افزود: هم اکنون از مجموعه ۴۰ هزار باغ استان تنها ۱۹ هزار هکتار در استان شرایط بیمهپذیری دارند.
سرپرست گروه خدمات بیمهای بانک کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه بیمه دام، طیور، آبزیان و زنبور عسل اجباری است، گفت: سال گذشته ۱۳ میلیون قطعه طیور در استان زیرپوشش بیمه پایه قرار گرفتند.
وی گفت: در سال زراعی گذشته حدود ۸۰۰ میلیارد ریال غرامت به کشاورزان چهارمحال و بختیاری پرداخت شده است.
کریمزاده گفت: از این میزان ۴۰۰میلیارد ریال در حوزه زراعت و ۴۰۰ میلیارد ریال در حوزه باغبانی بوده است که امسال به دلیل منع رفت و آمد و به خاطر کاهش رفت و آمد کشاورزان به شرکت حق بیمه، از محل طلبی که دارند نسبت به صدور بیمه نامه اقدام میشود.
وی افزود: در سال زراعی جدید ۱۶۰ میلیارد ریال در قالب تهاتر پرداخت شده است و مابقی در این هفته پرداخت میشود.
به گفته وی، امسال بحث بیمه دام صنعتی و بیمه پایه تا ۸۰ درصد ارزش دام در قالب بیمه به دامدار صنعتی خسارت پرداخت میشود.
کریمزاده گفت: در حوزه بیمه دام آمیخته نیز که تحت پوشش بیمه پایه باشد در هر اثر هر عامل تلف شود، صندوق بیمه غرامت را پرداخت میکند.
چهارمحال و بختیاری با تولید بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن محصول باغی، زراعی، دامی و شیلاتی ۶۶هزار بهرهبردار در این بخش دارد.
سرویس خبری : کشاورزی و باغبانی