محمد رضایی در گفت و گو ، اظهار کرد: ۶۷ درصد آبی که در بخش کشاورزی استفاده میشود در حوزه زراعی و باغی و عمدتا برای محصول گندم و بعد از آن برنج است.
وی افزود: کشت برنج در بیشتر مناطق این استان ممنوع است و اجازه کشت این محصول فقط در شهرستانهای مانه و سملقان داده میشود.
به گفته رضایی، برای تولید یک کیلوگرم برنج نیاز به مصرف ۳۰۰۰ لیتر است.
وی افزود: آب مورد نیاز این محصول از رودخانه، چشمه و سد شیرین دره تامین میشود. علاوه بر آن، از آنجا که برنج محصولی استراتژیک است نمیتوان کشت آن را انجام نداد، لذا بلکه باید آن را منطقی کشت کرد.
این مقام مسئول ادامه داد: در سالهای گذشته سطوح زیرکشت برنج در این استان تا یک هزار هکتار بود که با کاهش منابع آبی هم اکنون این سطوح به ۴۰۰ هکتار رسیده است.
به گفته وی، در سال گذشته ۲۰۰ تن شلتوک برنج از سطح کشتزارهای برنج این استان برداشت شد.
وی ادامه داد: ارقام برنجی که در این استان کشت میشود از نوع طارم هاشمی و طارم دم سیاه است.
منبع:ایسنا