عطااله ابراهیمی، سرپرست پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری با اشاره به این که حوزه آبخیزداری حدود ۳۳ میلیون هکتار از اراضی کشور را پوشش میدهد، تصریح کرد: سازههای آبخیزداری طول عمر مشخصی دارند و حتماً باید مجدداً ترمیم شوند.
وی افزود: به جای هزینهکردهای هنگفت در زمینههایی مانند انتقال آب از خلیج فارس یا مناطق دوردست، باید مدیریت آب را در همان حوزه به عنوان یک اولویت در نظر بگیریم و تدبیری برای آن بیندیشیم.
سرپرست پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری با تاکید بر ضرورت تسهیلگری و گسترش نگاه آبخیزداری افزود: با توجه به خشکسالیها و تغییر اقلیمها برای تأمین آب باید به دنبال راههای جدید باشیم.
به گفته وی، تاکنون ۷۲۱۷ مورد سیل در کشور ثبت شده است و طی سالهای اخیر تعداد دشتهای ممنوعه و بحرانی در کشور به ۴۱۰ دشت رسیده است.
ابراهیمی با اشاره به روند رو به افزایش سیلها، بر چارهاندیشی در مدیریت منابع آب و خاک کشور تاکید کرد و گفت: خاک یک عنصر اساسی برای حفظ طبیعت و آب تلقی میشود که بدون حفظ آن، حفظ آب معنا ندارد. اگر میزان بقایای گیاهی روی خاک و میزان نفوذپذیری خاک به اندازه کافی نباشد، به دنبال آن با چالش سیل مواجه خواهیم شد.
وی خاطرنشان کرد: مدیریت منابع آب در طول تاریخ موجب ظهور و زوال تمدنها شده و امروز بحث صرفاً کشاورزی و صنعت نیست و گاهی تأمین آب شرب هم به عنوان یک چالش مطرح میشود. به منظور برونرفت از این چالشها باید در فضای همدلی و همکاری طرحهای مناسبی را تدوین کنیم و به مرحله اجرا برسانیم.