یکشنبه, اردیبهشت ۲۸, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    دوغ؛ نوشیدنی ایده‌آل برای تابستان

    دوغ؛ نوشیدنی ایده‌آل برای تابستان

    منابع گیاهی ویتامین B12 برای گیاه‌خواران

    منابع گیاهی ویتامین B12 برای گیاه‌خواران

    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    آغاز پرداخت مطالبات گندم کاران در فارس

    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    تولید برنج با معیشت مردم تناسب ندارد

    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    افزایش ۱۸ درصدی عرضه گوشت قرمز

    جوانه ماش؛ بمب کوچک اما پرقدرت از ویتامین و پروتئین

    جوانه ماش؛ بمب کوچک اما پرقدرت از ویتامین و پروتئین

    با این ۳ ویتامین قلبتان را بیمه کنید!

    با این ۳ ویتامین قلبتان را بیمه کنید!

    سطح زیرکشت محصولات تابستانه ۶۰ درصد کاهش می یابد

    سطح زیرکشت محصولات تابستانه ۶۰ درصد کاهش می یابد

    ماجرای فروش اجباری کالا همراه با روغن چیست؟

    ماجرای فروش اجباری کالا همراه با روغن چیست؟

    سرانه مصرف لبنیات به کمتر از ۵۰ کیلو رسید

    سرانه مصرف لبنیات به کمتر از ۵۰ کیلو رسید

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    ۲۵ درصد محصولات کشاورزی دورریز می‌شود/ کاهش ضایعات با فناوری‌

    یکی از چالش‌های بزرگ جهان امروز، مسئله ضایعات غذایی است. این موضوع نه‌تنها به هدررفتن منابع ارزشمند مانند آب، خاک و انرژی منجر می‌شود، بلکه اثرات مخربی نیز بر محیط‌ زیست و اقتصاد دارد.

    توسط هانیه سیفی مجد
    شهریور ۱۸, ۱۴۰۳
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    ۵۰ درصد محصولات کشاورزی کشور به ضایعات تبدیل می شود

    بررسی‌ها نشان می‌دهد، سالانه ۲۵ تا ۳۰ درصد از محصولات کشاورزی ایران طی زنجیره تولید و توزیع از بین می‌رود؛ این در حالی است که با استفاده از روش‌های مختلف پیش‌بینی و تحلیل داده‌ها، می‌توان به تصمیم‌گیری‌های بهتر و کاهش ضایعات غذایی کمتر کمک شایانی کرد.

    غذایی که دور ریخته می‌شود

    سیدمجتبی خیام نکویی، رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با تأکید بر سختی کار در تولید محصولات کشاورزی از جمله گندم، عنوان می‌کند، بخشی از محصول در کالای نهایی (نان) ضایع می‌شود. از این رو زنجیره تولید گندم تا تهیه نان از اهمیت بسزایی برخوردار است. البته ضایعات فقط در حوزه مصرف و مشکلات نان نیست در زمان برداشت هم بخشی از محصولات از بین می‌رود.

    بنا بر اعلام آخرین آمار فائو، سالانه ۳۰ تا ۳۵ درصد محصولات تولیدی در بخش کشاورزی به هدر می‌رود که این میزان غذای ۹ میلیون نفر است.

    ضایعات ۳۰ میلیون تن محصولات کشاورزی در کشور

    فناوری در سال‌های اخیر به‌شدت بر صنایع مختلف از جمله کشاورزی تأثیر گذاشته است. یکی از حوزه‌هایی که فناوری به‌شدت در آن نفوذ کرده، توزیع محصولات کشاورزی است. با استفاده از فناوری‌های نوین، می‌توان فرایند توزیع را بهینه کرده، کیفیت محصولات را بهبود بخشید و ضایعات غذایی را کاهش داد. به‌عنوان‌مثال اینترنت اشیا (IoT) با اتصال اشیا فیزیکی به یکدیگر و اینترنت، تحولات شگرفی را در صنایع مختلف از جمله صنعت غذا ایجاد کرده است.

    در حوزه توزیع مواد غذایی و کشاورزی، IoT امکان نظارت و کنترل دقیق‌تر بر زنجیره تأمین را فراهم کرده و به بهبود کیفیت، کاهش ضایعات و افزایش کارایی منجر شده است.

    بنا بر اعلام سازمان ملی بهره‌وری کشور، در ایران سالانه ۳۰ میلیون تن محصول کشاورزی به‌عنوان ضایعات دور ریخته می‌شود. به عنوان نمونه میزان تولید ناخالص بخش کشاورزی در سال ۱۴۰۱، ۱۲۵ میلیون تن بود که ۲۵ درصد این میزان یعنی حدود ۳۰ میلیون تن به‌عنوان ضایعات دور ریخته می‌شود. نکته مهم در دورریز این میزان بالا از محصولات کشاورزی، توجه به آب مصرف‌شده برای آن است.

    بنا بر اعلام رئیس وقت این سازمان، با این میزان اتلاف محصول می‌توان ۱۶ میلیون نفر، معادل جمعیت کشورهای کوچک خلیج‌فارس را سیر کرد که نشان از مقدار بالای ضایعات محصولات کشاورزی و غذایی در ایران دارد.

    همچنین محسن خلج، یکی از مسئولان دولتی در مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی عنوان می‌کند، بر اساس آخرین آمار و اطلاعاتی که از بخش‌های دیگر گزارش شده است تقریباً ۲۱ میلیون تن محصول فقط در حوزه تولید غلات شامل گندم، جو شلتوک، ذرت دانه‌ای سالانه در حال از بین رفتن است. با یک حساب سرانگشتی اگر فقط یک درصد تلفات این بخش را کاهش دهیم، با قیمت میانگین ۱۵ هزار تومان برای محصولات، تقریباً ۳ هزار میلیارد تومان (همت) سالانه صرفه جویی خواهیم داشت.

    متأسفانه نه تنها سرمایه گذاری مورد نیاز در حوزه فناوری تأمین نمی‌شود بلکه خسارت‌های ناشی از سوخت اضافه و تبدیل شدن محصولات کشاورزی به ضایعات زیان بسیاری به اقتصاد کشور تحمیل کرده است.

    کاهش ضایعات مواد غذایی به‌وسیله فناوری

    یکی از چالش‌های بزرگ جهان امروز، مسئله ضایعات غذایی است. این موضوع نه‌تنها به هدر رفتن منابع ارزشمند مانند آب، خاک و انرژی منجر می‌شود، بلکه اثرات مخربی نیز بر محیط‌زیست و اقتصاد دارد. خوشبختانه، با پیشرفت فناوری و به ویژه بررسی کلان‌داده، می‌توان گام‌های مؤثری در جهت کاهش این مشکل برداشت.

    استفاده از اطلاعات ثبت شده در فرایند تولید و توزیع محصولات غذایی می‌تواند راهکار مناسبی برای کاهش دورریز مواد غذایی باشد. بررسی کلان‌داده (Big Data Analytics) به تحلیل حجم عظیمی از داده‌های ساخت‌یافته و غیر ساخت‌یافته گفته می‌شود. این داده‌ها از منابع مختلفی مانند سنسورها، دستگاه‌های IoT، شبکه‌های اجتماعی و سیستم‌های اطلاعاتی جمع‌آوری می‌شوند. با تحلیل این داده‌ها می‌توان الگوها و روندها را کشف کرد که در تصمیم‌گیری‌های بهتر و حل مشکلات پیچیده در صنایع غذایی و کشاورزی کمک می‌کنند.

    با تحلیل داده‌های فروش در طی زمان، رفتار مصرف‌کننده، رویدادهای فصلی و عوامل محیطی، می‌توان تقاضا برای محصولات غذایی را با دقت بیشتری پیش‌بینی کرد. این امر به تولیدکنندگان و توزیع‌کنندگان کمک می‌کند تا مقدار مناسب محصول را تولید و توزیع کنند و از تولید بیش از حد و در نتیجه فساد محصولات جلوگیری کنند.

    همچنین، با استفاده از داده‌های جمع‌آوری شده از سنسورهای نصب شده بر روی محصولات و وسایل نقلیه، می‌توان زنجیره تأمین را بهینه‌سازی کرد. مثلاً می‌توان دمای مناسب برای نگهداری هر محصول را تعیین کرد و از فساد محصولات در طول مسیر جلوگیری کرد؛ همچنین، می‌توان مسیرهای حمل‌ونقل را بهینه کرده و زمان تحویل را کاهش داد.

    از طرف دیگر، با استفاده از داده‌های فروش و موجودی، می‌توان سیستم‌های مدیریت موجودی هوشمند را طراحی کرد. این سیستم‌ها به فروشگاه‌ها کمک می‌کنند تا میزان دقیق محصولات مورد نیاز را سفارش دهند و از انباشت محصولات و در نتیجه فساد آن‌ها جلوگیری کنند. بنابراین با استفاده از داده‌های فروش و رفتار مشتریان، می‌توان نحوه عرضه محصولات در فروشگاه‌ها را بهبود بخشید و از این طریق به کاهش ضایعات کمک کرد.

    موانع استفاده از فناوری در صنایع غذایی و کشاورزی

    با وجود مزایای فراوان، استفاده از فناوری‌های نوین، مانند بررسی کلان‌داده‌ها در کاهش ضایعات غذایی، این مسئله با چالش‌هایی نیز همراه است. به عنوان مثال کیفیت داده‌های جمع‌آوری شده بسیار مهم است. داده‌های ناقص، نادرست یا بی‌ربط می‌توانند به نتایج نادرست منجر شوند. از سوی دیگر جمع‌آوری و تحلیل داده‌های شخصی می‌تواند نگرانی‌هایی در مورد حریم خصوصی ایجاد کند.

    البته به نظر می‌رسد یکی از مهم‌ترین موانع استفاده از فناوری‌های نوین در صنایع ایران هزینه‌های راه‌اندازی و سرمایه‌گذاری باشد؛ البته یکی دیگر از دلایل مقاومت در برابر ایجاد سازوکارهای مدرن، تولید و عرضه سنتی محصولات غذایی و کشاورزی در ایران است. با این‌حال، فرصت‌های موجود در این حوزه بسیار زیاد است. با استفاده از فناوری‌های نوین مانند اینترنت اشیا و بررسی کلان‌داده به‌دست‌آمده از این طریق، می‌توان به یک سیستم غذایی پایدارتر، کارآمدتر و شفاف‌تر دست‌یافت.

    راه برون‌رفت از بیش‌بود و کم‌بود تولید

    چرا پیش‌بینی دقیق تقاضا در کاهش ضایعات صنایع غذایی و کشاورزی مهم است؟

    با پیش‌بینی دقیق میزان تقاضا، می‌توان با سیاست‌گذاری درست در سطح حاکمیت، از تولید بیش از حد محصولات جلوگیری کرد و در نتیجه ضایعات غذایی را کاهش داد؛ از طرف دیگر با دانستن میزان تقاضای آینده، می‌توان موجودی انبارها را بهینه کرده و از کمبود یا مازاد محصول جلوگیری نیز کرد.

    همچنین، استفاده از فناوری در پیش‌بینی تقاضا می‌تواند موجب افزایش رضایت مشتری شود، به طوری که با تأمین به‌موقع محصولات مورد نیاز مشتریان، می‌توان رضایت آنها را افزایش داد و وفاداری آنها را به کسب‌وکار جلب کرد.

    بررسی سری‌های زمانی در سازوکار عرضه محصولات غذایی می‌تواند الگوها و روندهای گذشته را شناسایی کرده و از آنها برای پیش‌بینی رفتار مشتریان استفاده کرد، البته جمع‌آوری این داده‌ها از طریق دستگاه‌هایی که توانایی استفاده از اینترنت اشیا و جمع‌آوری خودکار داده را دارند شرایط تحلیل اطلاعات را تسهیل می‌کند.

    در پایان می‌توان گفت، پیش‌بینی دقیق تقاضا با استفاده از فناوری یکی از کلیدهای موفقیت در کسب‌وکارهای امروزی است. با استفاده از روش‌های مختلف پیش‌بینی و تحلیل داده‌ها، می‌توان به تصمیم‌گیری‌های بهتر و کاهش ضایعات غذایی کمک کرد زیرا با وجود منابع محدود و اهمیت تأمین امنیت غذایی چاره‌ای جز این امر نیست.

    سرویس خبری:کشاورزی و باغبانی

    منبع: خبرگزاری مهر
    برچسب ها: امنیت غذاییضایعات کشاورزیمحصولات کشاورزیمواد غذایی
    پست قبلی

    میانگین تولید دیم در هکتار به هزار و ۷۲۰ کیلو افزایش یافت

    پست بعدی

    لغو دومین جلسه تعیین قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی

    هانیه سیفی مجد

    مربوطه پست ها

    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    آغاز پرداخت مطالبات گندم کاران در فارس

    توسط هانیه سیفی مجد
    اردیبهشت ۲۸, ۱۴۰۴
    0

    مجتبی دهقان پور با اشاره به اینکه قریب به ۵۸ هزار هکتار گندم آبی و بالغ بر ۱۲ هزار هکتار...

    بیشتر بخوانید
    سطح زیرکشت محصولات تابستانه ۶۰ درصد کاهش می یابد

    سطح زیرکشت محصولات تابستانه ۶۰ درصد کاهش می یابد

    اردیبهشت ۲۸, ۱۴۰۴
    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    خرید تضمینی گندم با قیمت مصوب ۲۰۵۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم در سمنان

    اردیبهشت ۲۷, ۱۴۰۴
    برداشت ۱۱۷ هزار تن برگ سبز چای در سال جاری

    برداشت بیش از ۴۱ هزار تن برگ سبز چای بهاره

    اردیبهشت ۲۴, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    معاون وزیر جهاد کشاورزی در گفتگو با مهر؛ سلامت محصولات کشاورزی ایران را به روس ها اثبات کردیم

    لغو دومین جلسه تعیین قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    همزمان با دهه فجر انجام می‌شود افتتاح و بهره‌برداری ۴۹ طرح کشاورزی در خوزستان

    نقشه آبیاری هوشمند کشاورزی تکمیل می‌شود/ سه سامانه در مسیر ادغام برای مدیریت منابع آب

    اردیبهشت ۱۳, ۱۴۰۴
    درمان‌های خانگی برای کاهش چربی ناحیه شکم

    ریزه‌خواری؛ دشمن خاموش تناسب اندام

    اردیبهشت ۱۷, ۱۴۰۴
    در نیمه اول امسال؛ میزان ذخایر راهبردی برنج کشور افزایش یافت

    چرا دولت نهاده‌های دامی را اعتباری به‌فروش نمی‌رساند؟

    فروردین ۳۰, ۱۴۰۴
    کشاورزی سنتی دیگر پاسخگو نیست / یافته‌های علمی باید به مزارع برسد

    کشاورزی سنتی دیگر پاسخگو نیست / یافته‌های علمی باید به مزارع برسد

    اردیبهشت ۹, ۱۴۰۴
    فروش اینترنتی گوسفند زنده در سایت دام سبز

    قاچاق دام سنگین؛ آیا کشور در تولید دام سبک و سنگین خودکفا است؟

    اردیبهشت ۲۳, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.