به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام و معاونت امور تولیدات دامی ارزش اقتصادی 24 میلیون تن بقایای و پسماندهای کشاورزی را سالانه 536 هزار میلیارد تومان عنوان و اظهار کرد: بر اساس برآوردها، برای تولید این مقدار بقایا و پسماندهای کشاورزی، سالانه حدود 13 هزار میلیارد مترمکعب آب در کشور مصرف میشود که با فرآوری و بازگشت آن به جیره خوراک دام و طیور میتوان از این مواد به نوعی بهرهگیری کرد و هزینه تولید را تا حدی کاهش داد.
سید احمدرضا سیدعلیان افزود: دستورالعمل فنی و بهداشتی کارخانههای تولید مواد اولیه خوراک دام و طیور از محصولات جانبی صنایع غذایی و کشاورزی در قالب 20 صفحه به منظور فرآوری بهداشتی بقایا و پسماندهای کشاورزی و میادین میوه و ترهبار شهری و روستایی و استفاده آن در جیره خوراک دام و طیور با همکاری این دفتر، سازمان دامپزشکی کشور، دفتر فناوری و محیط زیست وزارتخانه و موسسه تحقیقات علوم دامی تهیه و از حدود دوهفته پیش به استانها ابلاغ شده است.
وی با بیان این که برخی از واحدها و کارگاهها در گذشته نیز بقایا و پسماندهای کشاورزی را برای مصرف دام و طیور فرآوری میکردهاند، اظهار داشت: با تدوین و ابلاغ این دستورالعمل، فعالیت این واحدها و یا واحدهای تازهتاسیس در چارچوب ضوابط بهداشتی و همراه با نظارت صورت میگیرد و به نوعی به فعالیت این واحدها هویتبخشی میشود.
سیدعلیان در همین حال از راهاندازی کارگروه بهرهوری خوراک دام و طیور از سوی دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام خبر داد و تصریح کرد: این کارگروههای استانی، کار نظارت بر واحدها و کارگاههای فرآوری بقایا و پسماندهای کشاورزی را انجام و به ما گزارش میدهند ضمن آن که ادارات دامپزشکی استانها نیز نظارت بهداشتی را بر این واحدها خواهند داشت.
وی گفت: ما به دنبال آن بودیم که فرآوری بقایا و پسماندهای کشاورزی پرهزینه نباشد و از این رو اصرار داشتیم این مواد در کارگاههای درجه 2 و 3 واحدهای صنعتی کارخانجات خوراک دام و طیور به خوراک تبدیل شود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام و معاونت امور تولیدات دامی خاطرنشان کرد: این دفتر از سال 1400 بهرهوری و بهرهگیری از بقایا و پسماندهای کشاورزی و بازگشت آن پس از فرآوری بهداشتی به چرخه خوراک دام و طیور را پیگیری کرده است.