با گسترش جمعیت بشر و کمبود منابع غذایی استفاده از روش های نوین برای افزایش بهره وری در صنعت غذا بیش از پیش مورد توجه قرار گرفت.
به کارگیری فناوری های نوین غذایی و استفاده از تکنولوژی های روز دنیا در صنایع غذایی علاوه بر اینکه سبب افزایش زمان ماندگاری و بهبود کیفیت و سلامت محصولات و ایمنی غذا خواهد شد؛ در رشد و توسعه صنعت و کسب و کار سهم قابل توجهی خواهد داشت ؛ رقابت در صادرات محصولات غذایی در کشورهای در حال توسعه را با کشورهای توسعه یافته امکان پذیر خواهد کرد.
در ادامه یادداشت خواندنی دکتر محمد حسینی بنیانگذار و عضو هیئت مدیره انجمن علوم و صنایع غذایی ایران درباره فناوری های نوین در نگهداری مواد غذایی در ایفتاتی آی را بخوانید.
امروزه فناوری های جدید در نگهداری مواد غذایی، پیشرفت نسبتا زیادی داشته است.
کاربرد خلاء، انجماد سریع، استفاده از ازن از جمله فناوری های جدیدی است که هم اکنون مورد استفاده قرار می گیرد و توانسته بار میکروبی محصولات غذایی را تا حد زیادی کاهش دهد.
در نگهداری مواد غذایی مسئله اصلی جلوگیری از رشد کپک ها، مخمرها، باکتری ها و ویروس ها است.
انسان از روش های زیادی جهت جلوگیری از صدمه آفات انباری به فرآورده های غذایی استفاده می کند تا زمان ماندگاری مواد غذایی را افزایش دهد.
بنابراین سه روش استفاده از ازن ، انجماد سریع و استفاده از خلاء جزو بهترین روشهای خشک کردن و نگهداری مواد غذایی محسوب می شوند.